Tjena.. jag brukar göra min köttfärslimpa som man brukar göra men jag klär in den i bacon och petar in bitar av fetaost i den..Supergott, testa det nästa gång...
Lange5 april 2008
Att linda in köttfärslimpan i bacon är toppen. En annan fyllning som är lätt att använda är svamp efter eget tycke och smak tex kantareller eller vanliga brynta burkchampinjoner.
evaldo5 april 2008
Köttfärslimpa med ägg
Ingredienser:
1 kg nötfärs
1 grillad paprika i strimlor
1 gul lök, finhackad
6 ägg
3 msk persilja, hackad
1 tomat, riven
Lite oregano
1 dl ströbröd
Lite vetemjöl
Lite olivolja
75 g Saganaki, riven
1 dl mjölk
Salt och peppar
Tillagning av recept:
Koka 4 ägg, skala dem, och låt dem svalna. Blanda köttfärsen noggrant med lök, 2 ägg, persilja, tomat, oregano, ströbröd, mjölk, salt och peppar. Häll lite vetemjöl på köksbänken och forma färsen till en platt skiva. Placera de kokta äggen tillsammans med paprikan och saganakiosten i mitten av färsen och rulla ihop till en limpa.
Smeta lite olivolja på en ugnslångpanna och lägg i rullen. Fukta färsen med lite olivolja, täck över med aluminiumfolie och grädda på 175 C i ca 35 minuter. Ta bort aluminiumfolien och grädda i ytterligare 15 minuter, så att köttfärsen får en fin, gyllenbrun färg.
Skär limpan i 1 cm tjocka skivor och servera med en fetaostsallad. Kan ätas både varm och kall.
Skulle bli jätteglad om jag fick tips om recept på godaste köttfärslimpan, får inte innehåll för mycket extra tillbehör t ex oliver, o dyl.
Lenajeanette
Vet inte om den är godast.Men god är den.
500g köttfärs
1 påse fransklöksoppa
1 pkt gräddfil
När är en god köttfärslimpa
[ recept ]10033 [/recept ]
K.öttfärslimpan kan man fylla med det man gillar. Personligen tycker jag att det blir en god smakbrytning mellan senap, rökt skinka och ost
Skickar ett tips på köttfärslimpa:
Köttfärslimpa på mitt sätt
http://www.matklubben.se/recept/rulltaarta_paa_aelgen_8118.html
de behöver ju inte vara älgfärs till den här "grejen"
denna tycker jag är god och man kan hoppa över mozzarellan om man vill men tomaterna gör den saftig..
Italiensk Köttfärslimpa
Festfärslimpa
Den godaste köttfärslimpan jag någonsin ätit, Champinjoncremen ger en fantastiskt god smak.
Jag har en jättegod bland mina recept . Det är en klassisk köttfärslimpa med god smak. Det blir mycket sås också. Prova den! (Y)
Denna kanske?
Amerikansk köttfärslimpa
Hoppas jag får till detta nu!
Tjena.. jag brukar göra min köttfärslimpa som man brukar göra men jag klär in den i bacon och petar in bitar av fetaost i den..Supergott, testa det nästa gång...
Att linda in köttfärslimpan i bacon är toppen. En annan fyllning som är lätt att använda är svamp efter eget tycke och smak tex kantareller eller vanliga brynta burkchampinjoner.
Köttfärslimpa med ägg
Ingredienser:
1 kg nötfärs
1 grillad paprika i strimlor
1 gul lök, finhackad
6 ägg
3 msk persilja, hackad
1 tomat, riven
Lite oregano
1 dl ströbröd
Lite vetemjöl
Lite olivolja
75 g Saganaki, riven
1 dl mjölk
Salt och peppar
Tillagning av recept:
Koka 4 ägg, skala dem, och låt dem svalna. Blanda köttfärsen noggrant med lök, 2 ägg, persilja, tomat, oregano, ströbröd, mjölk, salt och peppar. Häll lite vetemjöl på köksbänken och forma färsen till en platt skiva. Placera de kokta äggen tillsammans med paprikan och saganakiosten i mitten av färsen och rulla ihop till en limpa.
Smeta lite olivolja på en ugnslångpanna och lägg i rullen. Fukta färsen med lite olivolja, täck över med aluminiumfolie och grädda på 175 C i ca 35 minuter. Ta bort aluminiumfolien och grädda i ytterligare 15 minuter, så att köttfärsen får en fin, gyllenbrun färg.
Skär limpan i 1 cm tjocka skivor och servera med en fetaostsallad. Kan ätas både varm och kall.