Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa

  • lenajeanette 5 april 2008

    Skulle bli jätteglad om jag fick tips om recept på godaste köttfärslimpan, får inte innehåll för mycket extra tillbehör t ex oliver, o dyl.

    Lenajeanette

  • Kicki8 5 april 2008

    Vet inte om den är godast.Men god är den.
    500g köttfärs
    1 påse fransklöksoppa
    1 pkt gräddfil

  • Gunn57 5 april 2008

    När är en god köttfärslimpa
    [ recept ]10033 [/recept ]

  • zonale 5 april 2008

    K.öttfärslimpan kan man fylla med det man gillar. Personligen tycker jag att det blir en god smakbrytning mellan senap, rökt skinka och ost

  • lennali 5 april 2008

    Skickar ett tips på köttfärslimpa:
    Köttfärslimpa på mitt sätt

  • Tillberga 5 april 2008

    http://www.matklubben.se/recept/rulltaarta_paa_aelgen_8118.html

    de behöver ju inte vara älgfärs till den här "grejen"

  • MammaModesty 5 april 2008

    denna tycker jag är god och man kan hoppa över mozzarellan om man vill men tomaterna gör den saftig..

    Italiensk Köttfärslimpa

  • monel 5 april 2008

    Festfärslimpa

    Den godaste köttfärslimpan jag någonsin ätit, Champinjoncremen ger en fantastiskt god smak.

  • Tiadina 5 april 2008

    Jag har en jättegod bland mina recept . Det är en klassisk köttfärslimpa med god smak. Det blir mycket sås också. Prova den! (Y)

  • tina62 5 april 2008

    Denna kanske?

    Amerikansk köttfärslimpa


    Hoppas jag får till detta nu!

  • kocken22 5 april 2008

    Tjena.. jag brukar göra min köttfärslimpa som man brukar göra men jag klär in den i bacon och petar in bitar av fetaost i den..Supergott, testa det nästa gång...

  • Lange 5 april 2008

    Att linda in köttfärslimpan i bacon är toppen. En annan fyllning som är lätt att använda är svamp efter eget tycke och smak tex kantareller eller vanliga brynta burkchampinjoner.

  • evaldo 5 april 2008

    Köttfärslimpa med ägg

    Ingredienser:
    1 kg nötfärs
    1 grillad paprika i strimlor
    1 gul lök, finhackad
    6 ägg
    3 msk persilja, hackad
    1 tomat, riven
    Lite oregano
    1 dl ströbröd
    Lite vetemjöl
    Lite olivolja
    75 g Saganaki, riven
    1 dl mjölk
    Salt och peppar


    Tillagning av recept:
    Koka 4 ägg, skala dem, och låt dem svalna. Blanda köttfärsen noggrant med lök, 2 ägg, persilja, tomat, oregano, ströbröd, mjölk, salt och peppar. Häll lite vetemjöl på köksbänken och forma färsen till en platt skiva. Placera de kokta äggen tillsammans med paprikan och saganakiosten i mitten av färsen och rulla ihop till en limpa.

    Smeta lite olivolja på en ugnslångpanna och lägg i rullen. Fukta färsen med lite olivolja, täck över med aluminiumfolie och grädda på 175 C i ca 35 minuter. Ta bort aluminiumfolien och grädda i ytterligare 15 minuter, så att köttfärsen får en fin, gyllenbrun färg.

    Skär limpan i 1 cm tjocka skivor och servera med en fetaostsallad. Kan ätas både varm och kall.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.