Hej!
Jag skulle behöva lite hjälp med att få till konsistens på köttfärslimpa. Jag är ute efter den riktigt fasta varianten som man brukade få i skolan. (I vår skola i alla fall :) ) Inte riktigt, men nästan som en pastej i konsistensen liksom.
Jag har provat lite olika recept men jag tycker ofta att den blir för lös och osammanhållande i konsistensen.
Någon som har några tips?
Tack!
Vintra11 september 2013
Enda gången jag fått den konstistensen var när jag kokade/sjöd hela limpan.
Var receptet nedan. Kanske går i vatten eller vad som. xD
Annars kan du ju försöka minska vätskan i vanlig ugnslimpa och bearbeta in lite mer ströbröd så den blir fastare?
Aha, tack för tipset, det ska testas!
En korsning av porterstek och köttfärslimpa lät ju himla gott oavsett! (Y)
walterego13 september 2013
Skrivet av petrissa den 11 sep 2013
Hej!
Jag skulle behöva lite hjälp med att få till konsistens på köttfärslimpa. Jag är ute efter den riktigt fasta varianten som man brukade få i skolan. (I vår skola i alla fall :) ) Inte riktigt, men nästan som en pastej i konsistensen liksom.
Jag har provat lite olika recept men jag tycker ofta att den blir för lös och osammanhållande i konsistensen.
Någon som har några tips?
Tack!
Håller med betr. konsistensen.
Jag använder ströbröd i grädde + termometer:
Formar till "limpan" och sätt in i ugn ca 175-180 grader.(Struntar i tider). Efter 45 minuter (ca) sätter jag in termometern och limpan är färdig vid (hör och häpna) 88 grader.
Har man även hackat rödbetor i smeten så får man en jättegod/stor "Lindströmmare".
petrissa13 september 2013
Tack för tipsen Walterego! Smart att använda termometer! :)
Hej!
Jag skulle behöva lite hjälp med att få till konsistens på köttfärslimpa. Jag är ute efter den riktigt fasta varianten som man brukade få i skolan. (I vår skola i alla fall :) ) Inte riktigt, men nästan som en pastej i konsistensen liksom.
Jag har provat lite olika recept men jag tycker ofta att den blir för lös och osammanhållande i konsistensen.
Någon som har några tips?
Tack!
Enda gången jag fått den konstistensen var när jag kokade/sjöd hela limpan.
Var receptet nedan. Kanske går i vatten eller vad som. xD
Annars kan du ju försöka minska vätskan i vanlig ugnslimpa och bearbeta in lite mer ströbröd så den blir fastare?
Porterstek på köttfärslimpa
Aha, tack för tipset, det ska testas!
En korsning av porterstek och köttfärslimpa lät ju himla gott oavsett! (Y)
Hej!
Jag skulle behöva lite hjälp med att få till konsistens på köttfärslimpa. Jag är ute efter den riktigt fasta varianten som man brukade få i skolan. (I vår skola i alla fall :) ) Inte riktigt, men nästan som en pastej i konsistensen liksom.
Jag har provat lite olika recept men jag tycker ofta att den blir för lös och osammanhållande i konsistensen.
Någon som har några tips?
Tack!
Håller med betr. konsistensen.
Jag använder ströbröd i grädde + termometer:
Formar till "limpan" och sätt in i ugn ca 175-180 grader.(Struntar i tider). Efter 45 minuter (ca) sätter jag in termometern och limpan är färdig vid (hör och häpna) 88 grader.
Har man även hackat rödbetor i smeten så får man en jättegod/stor "Lindströmmare".
Tack för tipsen Walterego! Smart att använda termometer! :)