Hej!
Ska ha en liten middag idag för 12 personer och ska för första gången tillaga kotlettrad. Hade tänkt tillaga 4.5kg men uppdelat på delar av 1.5kg var i 2 ugnsformar.
Vad ska man tänka på?
Hur långt tid bör det ta?
Ska man ta tid på cirka (40 minuter??) per 1.5k eller på hela 4.5kg som ligger i ugnen?
Använda sig av varmluftsugn eller överochundervärme?
Något bra recept man bör följa, kollat runt och får olika svar överallt, hehe!
tack!
Mellanbellan28 augusti 2009
Jag har ett recept som kanske kan ge någon vägledning. Jag gör det med över och undervärme och rättar mig efter termometern (fast det hinner ibland bli 75º innan jag fått ut den ur ugnen men det är lika bra det) Örtspäckad Kotlettrad.
Hej!
Ska ha en liten middag idag för 12 personer och ska för första gången tillaga kotlettrad. Hade tänkt tillaga 4.5kg men uppdelat på delar av 1.5kg var i 2 ugnsformar.
Vad ska man tänka på?
Hur långt tid bör det ta?
Ska man ta tid på cirka (40 minuter??) per 1.5k eller på hela 4.5kg som ligger i ugnen?
Använda sig av varmluftsugn eller överochundervärme?
Något bra recept man bör följa, kollat runt och får olika svar överallt, hehe!
tack!
Jag har ett recept som kanske kan ge någon vägledning. Jag gör det med över och undervärme och rättar mig efter termometern (fast det hinner ibland bli 75º innan jag fått ut den ur ugnen men det är lika bra det)
Örtspäckad Kotlettrad.