Jag fick för några år sedan en lergryta av min mor och jag har hittills inte använt denna. Har nu köpt en hel färsk kyckling och har tänkt tillaga den i lergrytan. Någon som har något bra recept på en smakrik kycklinganrättning?
Tack på förhand!
/Sara
matnjutaren16 juni 2008
Skrivet av SaraW den 16 jun 2008
Jag fick för några år sedan en lergryta av min mor och jag har hittills inte använt denna. Har nu köpt en hel färsk kyckling och har tänkt tillaga den i lergrytan. Någon som har något bra recept på en smakrik kycklinganrättning?
Tack på förhand!
/Sara
Finns redan en tråd om just lergrytan med fina recept i.:)
Kolla in den! (L)
Kram/Marita
farmoringer16 juni 2008
Om du söker på kyckling i lergryta bland recept så får du fram många recept..
jag måste få passa på att ställa en fråga: Hur ska man använda lergrytan - Ska man använda en gryta uteslutande till kyckling om man börjat med kyckling eller kan man variera maträtterna och tex göra en ny rätt med kött nästa gång??? Jag har förstått att man bör använda en och samma gryta till brödbak och det låter ju inte ologiskt om man tänker att brödet kanske tar åt sig smak av grytan??!! - men hur är det med mat?
farmoringer16 juni 2008
Jag har då min till både kyckling och kött. Men inte fisk..
Glitterfia16 juni 2008
Jag använder min lergryta till kyckling, nötkött och fläskkött. Den är super tycker jag. Har aldrig märkt att de skulle lämnar smak i grytan. Hur det är med fisk och bröd vet jag inte.
enAnnan16 juni 2008
Jag gör som farmoringer och har min till kött och kyckling.
Bröd bakar jag aldrig i lergryta :)
och till fisk har jag en stor glasform med lock som funkar som en lergryta.
anluk17 juni 2008
Om du använder den till fisk kan du inte använda den till något annat sedan (det har jag iallafall upplevt). Fisklukten går in i grytan.
Jag fick för några år sedan en lergryta av min mor och jag har hittills inte använt denna. Har nu köpt en hel färsk kyckling och har tänkt tillaga den i lergrytan. Någon som har något bra recept på en smakrik kycklinganrättning?
Tack på förhand!
/Sara
Jag fick för några år sedan en lergryta av min mor och jag har hittills inte använt denna. Har nu köpt en hel färsk kyckling och har tänkt tillaga den i lergrytan. Någon som har något bra recept på en smakrik kycklinganrättning?
Tack på förhand!
/Sara
Finns redan en tråd om just lergrytan med fina recept i.:)
Kolla in den! (L)
Kram/Marita
Om du söker på kyckling i lergryta bland recept så får du fram många recept..
Citronkyckling med oliver i lergryta
Här är våran favorit som vi gör rätt ofta.
:)
jag måste få passa på att ställa en fråga: Hur ska man använda lergrytan - Ska man använda en gryta uteslutande till kyckling om man börjat med kyckling eller kan man variera maträtterna och tex göra en ny rätt med kött nästa gång??? Jag har förstått att man bör använda en och samma gryta till brödbak och det låter ju inte ologiskt om man tänker att brödet kanske tar åt sig smak av grytan??!! - men hur är det med mat?
Jag har då min till både kyckling och kött. Men inte fisk..
Jag använder min lergryta till kyckling, nötkött och fläskkött. Den är super tycker jag. Har aldrig märkt att de skulle lämnar smak i grytan. Hur det är med fisk och bröd vet jag inte.
Jag gör som farmoringer och har min till kött och kyckling.
Bröd bakar jag aldrig i lergryta :)
och till fisk har jag en stor glasform med lock som funkar som en lergryta.
Om du använder den till fisk kan du inte använda den till något annat sedan (det har jag iallafall upplevt). Fisklukten går in i grytan.