Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

kålsallad

  • VVesterlund 11 februari 2013

    Letar efter ett bra recept för kålsallad, det ska vara matigt och inte innehålla något super dyra råvaror :)
    Några förslag?

  • Tesslatess 12 februari 2013

    Jag brukar göra en sallad med riven vitkål, morot, mjukstekt lök, tärnat äpple och ostkuber, sen en dressing från det här receptet http://www.matklubben.se/recept/pizzasallad_aekta_56046.html Passar jättebra som tillbehör eller hel måltid, går att blanda i pasta för en enkel pastasallad eller tillsätta vid sidan om. Blir godast dagarna efter och är perfekt att ha i kylen när hungern kommer som ett rytande lejon.

  • sikaal 12 februari 2013

    Här är ett recept. Funkar lika bra med vitkål.
    Lycka till!

    Rödkålssallad

  • Countrygirl 12 februari 2013

    Elisabeths kålsallad

  • anna_ho 12 februari 2013

    Jag gör efter detta receptet. En jättegod vitkålssallad som funkar till det mesta.
    Pizzasallad äkta

  • The_mama97mia 12 februari 2013

    glöm inte alla goda varianter på Cole Slaw!

  • Roskerstin 12 februari 2013

    Sötsur vitkålssallad

  • infinite222 12 februari 2013

    Jag gör gärna en vitkålssallad på thailanädskt vis.

    fräs pressad vitlök, gul lök, chili och cocos.
    Pressa ner 1 del citron/lime, lite sesamolja efter smak (den tar lätt över) och fisksås
    Blanda allt med finriven vitkål och strö över krossade jordnötter.

    mvh

  • Erajscha 13 februari 2013

    Finstrimla färsk rödkål, blanda med tärnad fetaost, rostade solroskärnor, en skvätt rapsolja och lite peppar. Supergott till kallskuret kött eller bara för sig själv.

  • Gutis 17 april 2013

    Vitkål med ananas
    Finstrimla vitkålen och ta i krossad ananas...lite olivolja ev lite balsamvinäger. Krydda med någon krydda du gillar. Jag använder italienska salladskryddor eller vitlök o örtkrydda.


    Använder ibland vitkål istället för isbergssallad i andra sallader jag gör. Blir nyttigare o lite mer smak o krispighet.

  • chokladbiskvi 19 april 2013

    Coleslaw är supergott, en enkel variant jag brukar göra:
    1/2 vitkålshuvud
    1 rödlök
    1 msk fransk senap (dijon)
    3 dl Norrmejerier Gräddfil
    salt och peppar

    Strimla kål och lök fint, blanda ned senapen i gräddfilen (ibland använder jag creme fraiche istället) tillsätt kål och lök och smaka av med salt och peppar. Viktigt att låta den dra ett tag innan man ska äta den.

  • Vetebullen 19 april 2013

    Här kommer en kul och god variant som står sig i kylen flera dagar
    De rostade fröna ger en härlig smak


    Vitkålssallad med rostade frön

  • annamariasmat 21 april 2013

    Rödkålssallad med tomat och basilikatapenad är rackarns gott!

    http://annamariasmatblogg.blogspot.se/2007/11/rdklssallad-med-tomat-och.html

  • Gutis 30 april 2013

    Finstrimlad vitkål, grovt riven morot och strimlad purjolök. Häll över lite olivolja och någon god krydda.....

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.