Hejje!!
Jag skulle behöva tips på lite olika grytor som kan stå och puttra på vedspisen, länge, så vi inte behöver fundera på mat dom dagar vi har annat för oss när vi är ute och renoverar på huset...
Alla tips motages varmt ... jag har dock svårt för inälvsmat och korv:'(
Tack(L)
123Linnea27 mars 2009
Ärtsoppan brukar jag låta koka bra mycket längre än det står i recepten. Men även när man följer recepten blir det ju nästan ett par timmar.
Eery27 mars 2009
Skrivet av 123Linnea den 27 mar 2009
Ärtsoppan brukar jag låta koka bra mycket längre än det står i recepten. Men även när man följer recepten blir det ju nästan ett par timmar.
vi har ätit ärtsoppa och bruna bönor i snart ett år..,(L)
gudskelov att jag tycker om det:D
zudette27 mars 2009
Chili con carne - kan det vara nåt??
Askungen6827 mars 2009
Jag har en brå recept på min sida.
Öl Gulasch.(Y)(Y)
Kan det vara nåt?
Nettan7527 mars 2009
Ahh äntligen dags att hålla på med huset =)
Jag kan säga att det viktigaste med att ha gryta på vedspisen är att du ser till att det inte kokar torrt och att det är en gryta som klarar av värmen. Sedan vad du har i spelar egentligen ingen roll. Men jag kan ju rekommendera att ni inte har i grönsaker etc förrän ni ska äta precis annars blir det bara mos av dem.
Kött och kyckling blir bara mört och fint av att stå en stund =)
Dillkött brukar vi göra, och jag minns inte om du har ugn på spisen, men har du det kan du ju laga i den (lergryta). Det brukar funka kanon.
Vad jag kan avråda från är pasta, det blir riktitg dåligt på vedspis =) Men annars funkar potatis och ris synnerligen bra!
MatAnders27 mars 2009
En god bourgundisk som ska puttra länge har på min sida.
poffa27 mars 2009
Köp lite billigt segt kött så har du att göra med ett rejält "långkok". He he..
Förlåt, kunde inte håla mig.
Ärligt: ska du köra långkok länge, kör på låg hastighet. :)
Hejje!!
Jag skulle behöva tips på lite olika grytor som kan stå och puttra på vedspisen, länge, så vi inte behöver fundera på mat dom dagar vi har annat för oss när vi är ute och renoverar på huset...
Alla tips motages varmt ... jag har dock svårt för inälvsmat och korv:'(
Tack(L)
Ärtsoppan brukar jag låta koka bra mycket längre än det står i recepten. Men även när man följer recepten blir det ju nästan ett par timmar.
Ärtsoppan brukar jag låta koka bra mycket längre än det står i recepten. Men även när man följer recepten blir det ju nästan ett par timmar.
vi har ätit ärtsoppa och bruna bönor i snart ett år..,(L)
gudskelov att jag tycker om det:D
Chili con carne - kan det vara nåt??
Jag har en brå recept på min sida.
Öl Gulasch.(Y)(Y)
Kan det vara nåt?
Ahh äntligen dags att hålla på med huset =)
Jag kan säga att det viktigaste med att ha gryta på vedspisen är att du ser till att det inte kokar torrt och att det är en gryta som klarar av värmen. Sedan vad du har i spelar egentligen ingen roll. Men jag kan ju rekommendera att ni inte har i grönsaker etc förrän ni ska äta precis annars blir det bara mos av dem.
Kött och kyckling blir bara mört och fint av att stå en stund =)
Dillkött brukar vi göra, och jag minns inte om du har ugn på spisen, men har du det kan du ju laga i den (lergryta). Det brukar funka kanon.
Vad jag kan avråda från är pasta, det blir riktitg dåligt på vedspis =) Men annars funkar potatis och ris synnerligen bra!
En god bourgundisk som ska puttra länge har på min sida.
Köp lite billigt segt kött så har du att göra med ett rejält "långkok". He he..
Förlåt, kunde inte håla mig.
Ärligt: ska du köra långkok länge, kör på låg hastighet. :)
Kalops är ett riktigt långkok.:D
Här kommer tips från mig:
Tack tack(L)
puffar lite
Mustiga grytan
Detta receptet ger en god gryta och är bara att göra dubbelsats så blir det många måltider, går även bra att frysa in om det behövs :)