Tänkte göra det i helgen, hur gör ni? så här gör jag.
Kokar rimmat fläsk lägg med 1 lök lagerblad och några korn kryddpeppar. Sedan blandar jag köttet samt en del av den sönderkokta löken och buljong från koket med ca 1 matsked maken kryddpeppar och kör det i mixern och blandar ner i potatis moset.
Vore kul att höra om någon mer kör denna variant eller bara saltat frånburk?
8 februari 2008
jag följer detta recept:
600 g benfritt nötkött (gärna bog)
smör till stekning
7 potatisar
2 morötter
1 skiva kålrot
1 persiljerot
ev. 1 lök
4 dl köttbuljong
salt och grovmalen peppar
Tärna och bryn köttet, lägg över i en gryta.
Tärna de andra ingredienserna i ca 1 cm stora tärningar.
Häll buljongen över köttet och tillsätt potatisen och grönsakerna. Låt småkoka tills de mjuknat. Smaka av med salt och peppar.
Rör så lite som möjligt i grytan men se upp så att lapskojsen inte bränner sig fast i bottnen.
Servera gärna med flatbröd.
anluk8 februari 2008
Har aldrig ätit det............
MammaModesty8 februari 2008
Lapskojs får mig att tänka på skolmaten... o då kan jag direkt tala om att det är inget jag längtar efter ... *ryser* så jag skulle nog inte göra det alls hemma... detta gäller även fiskbullar.... får finnas viss måtta.... :o
tilda9 februari 2008
Om jag får tag i det så använder jag rimmad oxbringa, men annars blir det fläsklägg. Vill jag ha det snabbt och lättsamt så tar jag en burk salta biten, men det blir inte alls lika gott.
fegis12 februari 2008
Jag Älskade lapskojs när jag gick i skolan!
Vore roligt att testa att laga det och se om det blir lika gott som jag minns.
mariaefors12 februari 2008
I Finland steker vi maletkött och lök som vi blandar ner i potatismoset.
MrsC12 februari 2008
Här är mitt recept: http://www.matklubben.se/recept/lapskojs_8706.html :D
Det är så gott (Y)
isakssonvistrom13 februari 2008
(Y)(L) Ta receptet som du fått av mrsc51. Tänkte själv lägga in samma till dig. Det är lätt och sååå otroligt gott. Mvh Helena
styvan13 februari 2008
Ska prova det receptet, jag gillar lappskoj!!(Y)
evaldo13 februari 2008
Lappskoj fick vi när jag gjorde lumpen på Gotland 1960. Har inte ätit det sedan dess.
Om jag inte minns fel så var det fårkött de använde till den.
Vi kallade den "ULLSTUV NING" då det ofta innehöll stora ulltussar.
MatAnders13 februari 2008
Jag tycker det gör underverk med lire färskriven lök i testa så får ni se...
gunsan4113 februari 2008
min snabb variant är en burk salta biten som jag blandar ihop med egen händigt gjort potatismos serveras med rödbettor ,, det är försvinnande gott :p
MrsC13 februari 2008
Skrivet av isakssonvistrom den 13 feb 2008
(Y)(L) Ta receptet som du fått av mrsc51. Tänkte själv lägga in samma till dig. Det är lätt och sååå otroligt gott. Mvh Helena
Tack, vad roligt att höra att det smakar gott...
Goda och glada :D Hälsningar MrsC51
MatAnders13 februari 2008
Tänkte att jag kanske skulle ta och lägga upp mitt "recept" under dagen men det blir lite på en höft...
lennali13 februari 2008
Alla höjer denna rätt till skyarna, så nu måste jag bara prova, vad jag kommer ihåg och vet har jag aldrig ätit Lappskoj. Jag prövar med MrsC51`s recept, det har jag sparat i min kokbok.
meta5010 mars 2008
Ditt recept tänker jag testa, låter riktigt gott.Själv använder jag salta biten eller liknande. Jag älskar lapskojs.(Y)
bernit10 mars 2008
Gör ofta lapskojs - äter ni rödbeter eller lingon till ?
Själv har jag alltid ätit rödbetor
/BÅ :p
tilda10 mars 2008
Skrivet av bernit den 10 mar 2008
Gör ofta lapskojs - äter ni rödbeter eller lingon till ?
Själv har jag alltid ätit rödbetor
/BÅ :p
Jag äter inlagd gurka till.(Y)
imse10 mars 2008
Nu blir jag sugen på lappskojs, sparar mrsc51 recept om jag inte redan gjort det.....;)
Tänkte göra det i helgen, hur gör ni? så här gör jag.
Kokar rimmat fläsk lägg med 1 lök lagerblad och några korn kryddpeppar. Sedan blandar jag köttet samt en del av den sönderkokta löken och buljong från koket med ca 1 matsked maken kryddpeppar och kör det i mixern och blandar ner i potatis moset.
Vore kul att höra om någon mer kör denna variant eller bara saltat frånburk?
jag följer detta recept:
600 g benfritt nötkött (gärna bog)
smör till stekning
7 potatisar
2 morötter
1 skiva kålrot
1 persiljerot
ev. 1 lök
4 dl köttbuljong
salt och grovmalen peppar
Tärna och bryn köttet, lägg över i en gryta.
Tärna de andra ingredienserna i ca 1 cm stora tärningar.
Häll buljongen över köttet och tillsätt potatisen och grönsakerna. Låt småkoka tills de mjuknat. Smaka av med salt och peppar.
Rör så lite som möjligt i grytan men se upp så att lapskojsen inte bränner sig fast i bottnen.
Servera gärna med flatbröd.
Har aldrig ätit det............
Lapskojs får mig att tänka på skolmaten... o då kan jag direkt tala om att det är inget jag längtar efter ... *ryser* så jag skulle nog inte göra det alls hemma... detta gäller även fiskbullar.... får finnas viss måtta.... :o
Om jag får tag i det så använder jag rimmad oxbringa, men annars blir det fläsklägg. Vill jag ha det snabbt och lättsamt så tar jag en burk salta biten, men det blir inte alls lika gott.
Jag Älskade lapskojs när jag gick i skolan!
Vore roligt att testa att laga det och se om det blir lika gott som jag minns.
I Finland steker vi maletkött och lök som vi blandar ner i potatismoset.
Här är mitt recept: http://www.matklubben.se/recept/lapskojs_8706.html :D
Det är så gott (Y)
(Y)(L) Ta receptet som du fått av mrsc51. Tänkte själv lägga in samma till dig. Det är lätt och sååå otroligt gott. Mvh Helena
Ska prova det receptet, jag gillar lappskoj!!(Y)
Lappskoj fick vi när jag gjorde lumpen på Gotland 1960. Har inte ätit det sedan dess.
Om jag inte minns fel så var det fårkött de använde till den.
Vi kallade den "ULLSTUV NING" då det ofta innehöll stora ulltussar.
Jag tycker det gör underverk med lire färskriven lök i testa så får ni se...
min snabb variant är en burk salta biten som jag blandar ihop med egen händigt gjort potatismos serveras med rödbettor ,, det är försvinnande gott :p
(Y)(L) Ta receptet som du fått av mrsc51. Tänkte själv lägga in samma till dig. Det är lätt och sååå otroligt gott. Mvh Helena
Tack, vad roligt att höra att det smakar gott...
Goda och glada :D Hälsningar MrsC51
Tänkte att jag kanske skulle ta och lägga upp mitt "recept" under dagen men det blir lite på en höft...
Alla höjer denna rätt till skyarna, så nu måste jag bara prova, vad jag kommer ihåg och vet har jag aldrig ätit Lappskoj. Jag prövar med MrsC51`s recept, det har jag sparat i min kokbok.
Ditt recept tänker jag testa, låter riktigt gott.Själv använder jag salta biten eller liknande. Jag älskar lapskojs.(Y)
Gör ofta lapskojs - äter ni rödbeter eller lingon till ?
Själv har jag alltid ätit rödbetor
/BÅ :p
Gör ofta lapskojs - äter ni rödbeter eller lingon till ?
Själv har jag alltid ätit rödbetor
/BÅ :p
Jag äter inlagd gurka till.(Y)
Nu blir jag sugen på lappskojs, sparar mrsc51 recept om jag inte redan gjort det.....;)