Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lappskojs

  • MatAnders 8 februari 2008

    Tänkte göra det i helgen, hur gör ni? så här gör jag.

    Kokar rimmat fläsk lägg med 1 lök lagerblad och några korn kryddpeppar. Sedan blandar jag köttet samt en del av den sönderkokta löken och buljong från koket med ca 1 matsked maken kryddpeppar och kör det i mixern och blandar ner i potatis moset.

    Vore kul att höra om någon mer kör denna variant eller bara saltat frånburk?

  • 8 februari 2008

    jag följer detta recept:
    600 g benfritt nötkött (gärna bog)
    smör till stekning
    7 potatisar
    2 morötter
    1 skiva kålrot
    1 persiljerot
    ev. 1 lök
    4 dl köttbuljong
    salt och grovmalen peppar
    Tärna och bryn köttet, lägg över i en gryta.
    Tärna de andra ingredienserna i ca 1 cm stora tärningar.
    Häll buljongen över köttet och tillsätt potatisen och grönsakerna. Låt småkoka tills de mjuknat. Smaka av med salt och peppar.
    Rör så lite som möjligt i grytan men se upp så att lapskojsen inte bränner sig fast i bottnen.
    Servera gärna med flatbröd.

  • anluk 8 februari 2008

    Har aldrig ätit det............

  • MammaModesty 8 februari 2008

    Lapskojs får mig att tänka på skolmaten... o då kan jag direkt tala om att det är inget jag längtar efter ... *ryser* så jag skulle nog inte göra det alls hemma... detta gäller även fiskbullar.... får finnas viss måtta.... :o

  • tilda 9 februari 2008

    Om jag får tag i det så använder jag rimmad oxbringa, men annars blir det fläsklägg. Vill jag ha det snabbt och lättsamt så tar jag en burk salta biten, men det blir inte alls lika gott.

  • fegis 12 februari 2008

    Jag Älskade lapskojs när jag gick i skolan!
    Vore roligt att testa att laga det och se om det blir lika gott som jag minns.

  • mariaefors 12 februari 2008

    I Finland steker vi maletkött och lök som vi blandar ner i potatismoset.

  • MrsC 12 februari 2008

    Här är mitt recept: http://www.matklubben.se/recept/lapskojs_8706.html :D
    Det är så gott (Y)

  • isakssonvistrom 13 februari 2008

    (Y)(L) Ta receptet som du fått av mrsc51. Tänkte själv lägga in samma till dig. Det är lätt och sååå otroligt gott. Mvh Helena

  • styvan 13 februari 2008

    Ska prova det receptet, jag gillar lappskoj!!(Y)

  • evaldo 13 februari 2008

    Lappskoj fick vi när jag gjorde lumpen på Gotland 1960. Har inte ätit det sedan dess.
    Om jag inte minns fel så var det fårkött de använde till den.
    Vi kallade den "ULLSTUV NING" då det ofta innehöll stora ulltussar.

  • MatAnders 13 februari 2008

    Jag tycker det gör underverk med lire färskriven lök i testa så får ni se...

  • gunsan41 13 februari 2008

    min snabb variant är en burk salta biten som jag blandar ihop med egen händigt gjort potatismos serveras med rödbettor ,, det är försvinnande gott :p

  • MrsC 13 februari 2008

    Skrivet av isakssonvistrom den 13 feb 2008

    (Y)(L) Ta receptet som du fått av mrsc51. Tänkte själv lägga in samma till dig. Det är lätt och sååå otroligt gott. Mvh Helena


    Tack, vad roligt att höra att det smakar gott...
    Goda och glada :D Hälsningar MrsC51

  • MatAnders 13 februari 2008

    Tänkte att jag kanske skulle ta och lägga upp mitt "recept" under dagen men det blir lite på en höft...

  • lennali 13 februari 2008

    Alla höjer denna rätt till skyarna, så nu måste jag bara prova, vad jag kommer ihåg och vet har jag aldrig ätit Lappskoj. Jag prövar med MrsC51`s recept, det har jag sparat i min kokbok.

  • meta50 10 mars 2008

    Ditt recept tänker jag testa, låter riktigt gott.Själv använder jag salta biten eller liknande. Jag älskar lapskojs.(Y)

  • bernit 10 mars 2008

    Gör ofta lapskojs - äter ni rödbeter eller lingon till ?
    Själv har jag alltid ätit rödbetor

    /BÅ :p

  • tilda 10 mars 2008

    Skrivet av bernit den 10 mar 2008

    Gör ofta lapskojs - äter ni rödbeter eller lingon till ?
    Själv har jag alltid ätit rödbetor

    /BÅ :p

    Jag äter inlagd gurka till.(Y)

  • imse 10 mars 2008

    Nu blir jag sugen på lappskojs, sparar mrsc51 recept om jag inte redan gjort det.....;)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.