Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne

  • 16 september 2000

    Vad kan man mer göra med lasagneplattor än traditionell lasagne?

  • 17 september 2000

    En "grön" lasagne kanske?Grön lasagne - 4 portioner 3 purjolökarsmör4 tomater1/2 dl tomatpuré1 grönsaksbuljongtärning2 1/2 dl matlagningsgrädde1 tsk salt1 krm vitpeppar1 msk hackad basilika 9 lasagneplattor 500 g keso2 dl riven ost, gärna parmesanStrimla purjolöken och fräs den i smörSkär tomaterna i bitar. Rör i tomater, tomatpuré, buljongtärning, grädde, salt, peppar och basilika i grytan. Låt såsen koka upp. Varva grönsaksås, lasagneplattor och keso i en smord form, avsluta med sås. Strö över osten. Grädda i ugnen i 225 grader i cirka 30 minuter.

  • 17 september 2000

    Laxlasagne! 4-5 port. 2 pkt djupfryst bladspenat250 g kallrökt lax12 förkokta lasagneplattor Ostsås: 50 g smör1 dl vetemjöl1 liter mjölk1 dl riven grevéost1 dl riven parmesanost1/2 tsk saltca 2 krm svartpeppar ca 1 dl riven grevéostOstsåsen: Smält matfettet i en kastrull, vispa i 1/2 dl av mjölet till en slät redning. Vispa noggrannt ut resten av mjölet i mjölken och tillsätt lite i taget under vispning. Sjud såsen under omrörning tills den tjocknar lite och tillsätt resten av mjölken. Rör i den rivna osten. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 200 grader.Tina bladspenaten i en låg vid kastrull. Krama sedan vätskan ur spenaten och skär den i bitar. Skär laxen i små, tunna skivor. Bred ut ett tunt lager av ostsåsen i en smord form. Täck bottnen med lasagneplattor. Bryt itu och skarva med halva plattor om det inte går jämnt ut med hela. Bred över ostsås. Lägg på små laxskivor. Bred över ett lager ostsås. Fortsätt varva och lägg spenaten i mitten. Strö till sist över riven ost. Sätt formen i ugnen och grädda 30-40 minuter eller tills rätten fått fin färg. Låt lasagnen svalna lite i sin form före servering.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.