Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne utan tomat/röda saker

  • Sweetheart_87_ 17 maj 2011

    Skulle vilja ha tips på hur man gör en lasagne som är utan tomat eller andra röda saker!

  • KimOfDrac 17 maj 2011

    Gissar att gul tomat inte heller går då?
    Jag hade nog blandat buljong, rivna morötter och majs i köttfärsen för att få den lite saftig.

  • The_mama97mia 17 maj 2011

    Bechamelsås, bladspenat, ruccola

  • ScarlettRose 17 maj 2011

    Vill minnas att min mamma serverade en vegetarisk lasagne med champinjoner och någon beige eller ljust brun sås i. Kanongott.

  • sikaal 17 maj 2011

    Gör köttröran/såsen utan tomat, som Kimona säger. Jag brukar ha rätt mycket lök + grovriven morot i, dottern använder champinjoner och skivade oliver också. Krydda upp med favoritkryddorna och späd med buljong och/eller vatten.
    Det är bara fantasin som sätter gränser!
    Lycka till!{laugh}

  • Josses 17 maj 2011

    Har en vegetarisk variant på lasagne, så vida du inte vill ha köttfärs i den
    Svamplasagne

  • MatAnders 18 maj 2011

    Är det något ämne i t.e.x röd paprika, tomat du inte tål eller?

  • pihal 18 maj 2011

    Hej alla glada matklubbare.

    Om du går in bland mina recept så har jag lagt in ett recept på lasagne med parmaskinka och tryffelolja, som är utan tomater. Hoppas det kan vara något för dig.

  • LinneaThornberg 18 maj 2011

    man kan göra en köttfärsröra utan tomat, och istället för bechamelsås så kan man göra en kantarell/champinjon stuvning! smaskens!!

  • Lunchdax 18 maj 2011

    Den godaste lasagnen någonsin är lax och spenat-lasagne! Absolut inga tomater här, och även om du inte gillar spenat så ska du prova! Jag gillar verkligen inte spenat men jag ÄLSKAR lax & spenat-lasagne! :D

    I vanlig köttfärslasagne har jag aldrig tomat.... Det är bara göra en vanlig köttfärsås utan tomater i (godare utan tycker jag!). Eller så finns det kycklinglasagne, fisk mmm.

  • tankgirlie 18 maj 2011

    Carbonara lasagne, supergott!!!

  • stolvan 18 maj 2011

    Ajvar = grillad paprika, är väldigt bra då får man den röda färgen. :)

  • idea_ 20 maj 2011

    Beror på vad du menar med röda färger. Brukar göra en superenkel lasagne med färska plattor och en sås på rostad butternutpumpa/butternutsquash beroende på vad affären kallar den. Såsen gör jag genom att först ugnsrosta butternutpumpan i delar, den har en sötpotatisorange färg. Sen mixar jag den med creme fraich och philadelphiaost till en såsig konsistens (ca 2burkar av varje) och tillsätter salt, svartpeppar och timjan. Varvar sedan sås och plattor (sås längst ner och högst upp) och avslutar med ett lager smakrik ost, helst västerbotten men annat går också. Läs på förpackningen med lassagneplattor hur länge det ska vara i ugnen. Så gott.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.