Vi ska till Trysil och hade tänkt att ha med lunch i backen några av dagarna. Det ska finnas värmestugor där man kan äta maten och det ska finnas lite grillar utplacerade här och där. Är det någon som har tips på bra lunch att packa ryggsäcken med? Kanske någon som varit i Trysil som vet hur det fungerar.
Hoppas att någon kan hjälpa mig! :)
littlejohn28 december 2010
Du kan göra stutar.Ta mjukt tunnbröd, och lägg på i princip vad du vill och rulla ihop. Gott med skinka, potatis-eller, mimosasallad och lite grönsaker. Olika röror, eller varför inte köttbullar och rödbetssallad. Rulla in i folie, lätt att äta och ta med.
Om man åker till Sälen vecka 7 är det stoppfullt i värmestugorna. Hoppas det inte är så i Trysil när ni ska åka!! (Vi fick stå på lur och/eller fråga "Ska ni gå nu?" Pinsamt!!
The_mama97mia28 december 2010
Jag har inte varit i Trysil på vintern, men var på Skara Sommarland där det också utlovats grillplatser - och som 123Linnea skriver så var det ju enorma köer, samt att när man väl kanske kom fram till ngn grill så var dom äckliga... flottiga o ej rengjorda etc.
Så jag rekommenderar wraps och soppa i termos...
Eller gör mat som kan innebära en kompromiss - jag brukar göra Mama Mias köttfärskebab - som biffar som man kan värma på grillen sen eller bara äta kalla i pita bröd eller med sallad o sånt till.
Kort sagt, var beredd på att ha en Plan B. O bryt nu inga ben!
Josses28 december 2010
Ett alternativ är att ta med en egen engångsgrill och grilla korv el hamburgare på den.
Är ni många så ta två st.
Kom bara ihåg att ta den med er hem eller när den är kall slänga den i en soptunna.
Jag hade startat en liknande tråd i vintras och om jag inte missminner mig allt för mycket fick jag tipset att stoppa ner en pizza i en termos, då skulle man inte ta med innerlocket och se till att en liten bit av pizzan stack upp ur hålet så man får tag i den när det är dax för mat.
Vi provade det inte så jag kan inte säga om det fungerar men tanken är ju inte dum.
Ni kan ha varmt vatten i en termos och stoppa i varmkorvar en stund innan matdax och sedan har ni nykokt korv att stoppa i brödet.
Hilmer5428 december 2010
En murikka är bra att steka souvas o wookgrönsaker som serveras i varma pitabröd.
God sås till är lingonsylt blandat i creamfraich.
Ps. har man inte suovas så går det bra med annat kött som blandas med bacon.
Den är även bra för hamburgare mm.
alindalinda28 december 2010
SOPPA I TERMOS ala 80tal!!!!!
Helvina28 december 2010
Vi brukar ta med kycklingklubbor i en mattermos, och komplettera med macka och varm choklad ibland. Soppa funkar ju också, förstås.
Lindvallen29 december 2010
Tack! Jag ska investera i en bra termos! Murikka låter intressant, det ska jag kolla upp. Såklart tunnbröd och wraps är ju bra att fylla med vad som helst nästan. Ni hjälpte mig! Tack igen!
lliilllina8 januari 2011
Koka potatis dagen före och sen skär i bitar, lägg det sen i folie och ha i paprikapulver, eller fetaost och purjolök, sen är det bara att värma på grillen, super gott är det! (Y) Sen kan man ju grilla en korv bredvid eller nåt ;)
Josses8 januari 2011
Köp dig några smörgåsgrillar för att grilla över öppen eld eller i en grill och gör en hög med dubbel-mackor och grilla dem sedan, man kan även grilla hamburgare i dem,
Det finns både för en macka och för två men de som är för två är ofta gjorda i aluminium eller rostfritt stål och det kan behövas mycket smör i dem då för att de inte ska brännans vid. Man behöver iofs även smör i gjutjärnsjärnerna. Det blir godast att göra i gjutjärn.
Josses26 januari 2011
Puffar upp denna tråd eftersom det börjar dra ihop sig mot sportlov.
Kanske någon får ett användbart tips eller någon kan lägga in lite fler tips.
Annie2826 januari 2011
En bra grej som skrevs här över va detta med varmkorv i termos... men man kan ju ta det ett steg längre! när man öppnar termosen så häll över vätskan som korven legat i , i en bunke (som gärna är lite värmeisolernade) å rör ner pulvermos till lagom tjocklek :) man kan ju mäta upp vattnet i förväg å sen använda det till korven å sen till moset! å ett bröd till korven å sen en mosklick på är ju oxå gott.
Blev lite rörigt det här men ni fattar nog...
Soppis15 februari 2011
Min favorit när jag är ute på äventyr vintertid är kolbulle.
Kräver iof en liten stekpanna helst gjutjärn.
Sidfläst tärnas hemma, pankakssmet fixas hemma.
Väl ute i naturen så steker man fläsket och häller
i pankakssmeten. Detta är en höjdare där ute.
Lycka till.
Lingonsylt också..
Josses16 februari 2011
Skrivet av Soppis den 15 feb 2011
Min favorit när jag är ute på äventyr vintertid är kolbulle.
Kräver iof en liten stekpanna helst gjutjärn.
Sidfläst tärnas hemma, pankakssmet fixas hemma.
Väl ute i naturen så steker man fläsket och häller
i pankakssmeten. Detta är en höjdare där ute.
Lycka till.
Lingonsylt också..
{eat}(Y)
Bannizz16 februari 2011
:P
mooseella16 februari 2011
Matiga mackor är väl bra nog. Jag använder mig av danskt rågbröd. Stekt ägg ovanpå 2-3 skivor falukorv eller kalkonkorv.
Kalla köttbullar i skivor, lite ketchup istället för smör.Eller senap under är också väldigt gott. Cocktailtomater, paprika i skivor. Babybel ostar. Någon färsk frukt.
Kaffe/te/chokladdryck på termos. Som godis efter mackorna så varsin liten burk med en blandning av jordnötter, pumpafrön, russin, torkad aprikos/ fikon och sen en ruta 70% choklad.
Passar både i skidbacken som på en tur i svampskogen. Eller annan valfri utomhusvistelse.
The_mama97mia16 februari 2011
Stekt ägg på macka är ju otroligt gott och matigt!
När jag jobbade på lunchrestaurang så gjorde vi långtradarmackor, på rågsiktshalva, senap, stekt falukorv och stekt ägg. Det var poppis!"
jash18 februari 2011
Vi brukar ha med tunnbröd, grillkorv (gärna nån kryddigare, t.ex. med chilismak), senap, ketchup, currymajonnäs, sallad, tomat och rödlök (som skivas). lite pyssligt att sätta ihop, men definitivt värt det! Har fått många avundsjuka blickar i backen när de andra stått bredvid med en liten korv med ketchup... lönar sig att satsa på maten tycker jag! Och en påse med cashewnötter, torkade jordgubbar och mörk choklad är också bra att ha med =)
Vill passa på att tipsa om skalknivar med skal på som är lätta att ha med på utflykt, man behöver inte vara rädd att de river hål på nånting, om man kan skära upp/skala maten i backen vilket oftast blir mycket godare... t.ex. scanpan har roliga knivar i olika färger!
Vi ska till Trysil och hade tänkt att ha med lunch i backen några av dagarna. Det ska finnas värmestugor där man kan äta maten och det ska finnas lite grillar utplacerade här och där. Är det någon som har tips på bra lunch att packa ryggsäcken med? Kanske någon som varit i Trysil som vet hur det fungerar.
Hoppas att någon kan hjälpa mig! :)
Du kan göra stutar.Ta mjukt tunnbröd, och lägg på i princip vad du vill och rulla ihop. Gott med skinka, potatis-eller, mimosasallad och lite grönsaker. Olika röror, eller varför inte köttbullar och rödbetssallad. Rulla in i folie, lätt att äta och ta med.
Skink- och ananaswrap
Om man åker till Sälen vecka 7 är det stoppfullt i värmestugorna. Hoppas det inte är så i Trysil när ni ska åka!! (Vi fick stå på lur och/eller fråga "Ska ni gå nu?" Pinsamt!!
Jag har inte varit i Trysil på vintern, men var på Skara Sommarland där det också utlovats grillplatser - och som 123Linnea skriver så var det ju enorma köer, samt att när man väl kanske kom fram till ngn grill så var dom äckliga... flottiga o ej rengjorda etc.
Så jag rekommenderar wraps och soppa i termos...
Eller gör mat som kan innebära en kompromiss - jag brukar göra Mama Mias köttfärskebab - som biffar som man kan värma på grillen sen eller bara äta kalla i pita bröd eller med sallad o sånt till.
Kort sagt, var beredd på att ha en Plan B. O bryt nu inga ben!
Ett alternativ är att ta med en egen engångsgrill och grilla korv el hamburgare på den.
Är ni många så ta två st.
Kom bara ihåg att ta den med er hem eller när den är kall slänga den i en soptunna.
Jag hade startat en liknande tråd i vintras och om jag inte missminner mig allt för mycket fick jag tipset att stoppa ner en pizza i en termos, då skulle man inte ta med innerlocket och se till att en liten bit av pizzan stack upp ur hålet så man får tag i den när det är dax för mat.
Vi provade det inte så jag kan inte säga om det fungerar men tanken är ju inte dum.
Ni kan ha varmt vatten i en termos och stoppa i varmkorvar en stund innan matdax och sedan har ni nykokt korv att stoppa i brödet.
En murikka är bra att steka souvas o wookgrönsaker som serveras i varma pitabröd.
God sås till är lingonsylt blandat i creamfraich.
Ps. har man inte suovas så går det bra med annat kött som blandas med bacon.
Den är även bra för hamburgare mm.
SOPPA I TERMOS ala 80tal!!!!!
Vi brukar ta med kycklingklubbor i en mattermos, och komplettera med macka och varm choklad ibland. Soppa funkar ju också, förstås.
Tack! Jag ska investera i en bra termos! Murikka låter intressant, det ska jag kolla upp. Såklart tunnbröd och wraps är ju bra att fylla med vad som helst nästan. Ni hjälpte mig! Tack igen!
Koka potatis dagen före och sen skär i bitar, lägg det sen i folie och ha i paprikapulver, eller fetaost och purjolök, sen är det bara att värma på grillen, super gott är det! (Y) Sen kan man ju grilla en korv bredvid eller nåt ;)
Köp dig några smörgåsgrillar för att grilla över öppen eld eller i en grill och gör en hög med dubbel-mackor och grilla dem sedan, man kan även grilla hamburgare i dem,
Det finns både för en macka och för två men de som är för två är ofta gjorda i aluminium eller rostfritt stål och det kan behövas mycket smör i dem då för att de inte ska brännans vid. Man behöver iofs även smör i gjutjärnsjärnerna. Det blir godast att göra i gjutjärn.
Puffar upp denna tråd eftersom det börjar dra ihop sig mot sportlov.
Kanske någon får ett användbart tips eller någon kan lägga in lite fler tips.
En bra grej som skrevs här över va detta med varmkorv i termos... men man kan ju ta det ett steg längre! när man öppnar termosen så häll över vätskan som korven legat i , i en bunke (som gärna är lite värmeisolernade) å rör ner pulvermos till lagom tjocklek :) man kan ju mäta upp vattnet i förväg å sen använda det till korven å sen till moset! å ett bröd till korven å sen en mosklick på är ju oxå gott.
Blev lite rörigt det här men ni fattar nog...
Min favorit när jag är ute på äventyr vintertid är kolbulle.
Kräver iof en liten stekpanna helst gjutjärn.
Sidfläst tärnas hemma, pankakssmet fixas hemma.
Väl ute i naturen så steker man fläsket och häller
i pankakssmeten. Detta är en höjdare där ute.
Lycka till.
Lingonsylt också..
Min favorit när jag är ute på äventyr vintertid är kolbulle.
Kräver iof en liten stekpanna helst gjutjärn.
Sidfläst tärnas hemma, pankakssmet fixas hemma.
Väl ute i naturen så steker man fläsket och häller
i pankakssmeten. Detta är en höjdare där ute.
Lycka till.
Lingonsylt också..
:P
Matiga mackor är väl bra nog. Jag använder mig av danskt rågbröd. Stekt ägg ovanpå 2-3 skivor falukorv eller kalkonkorv.
Kalla köttbullar i skivor, lite ketchup istället för smör.Eller senap under är också väldigt gott. Cocktailtomater, paprika i skivor. Babybel ostar. Någon färsk frukt.
Kaffe/te/chokladdryck på termos. Som godis efter mackorna så varsin liten burk med en blandning av jordnötter, pumpafrön, russin, torkad aprikos/ fikon och sen en ruta 70% choklad.
Passar både i skidbacken som på en tur i svampskogen. Eller annan valfri utomhusvistelse.
Stekt ägg på macka är ju otroligt gott och matigt!
När jag jobbade på lunchrestaurang så gjorde vi långtradarmackor, på rågsiktshalva, senap, stekt falukorv och stekt ägg. Det var poppis!"
Vi brukar ha med tunnbröd, grillkorv (gärna nån kryddigare, t.ex. med chilismak), senap, ketchup, currymajonnäs, sallad, tomat och rödlök (som skivas). lite pyssligt att sätta ihop, men definitivt värt det! Har fått många avundsjuka blickar i backen när de andra stått bredvid med en liten korv med ketchup... lönar sig att satsa på maten tycker jag! Och en påse med cashewnötter, torkade jordgubbar och mörk choklad är också bra att ha med =)
Vill passa på att tipsa om skalknivar med skal på som är lätta att ha med på utflykt, man behöver inte vara rädd att de river hål på nånting, om man kan skära upp/skala maten i backen vilket oftast blir mycket godare... t.ex. scanpan har roliga knivar i olika färger!