Jag söker receptet på något som min svärmor kallade lungsmäckor. Var med o gjorde det för många år sen medans hon levde men minns inte hur receptet var.
Det jag vet var att vi hade i grislunga, njurar o hjärta, fläskfärs o lök. Vilka kryddor o hur mängderna var vet jag inte. Allt blandades o gjordes till små biffar.
Finns det någon som vet vad jag menar o som kan hjälpa mig.
The_mama97mia11 december 2012
Låter lite som en sorts pölsa men jag är ledsen kan inte hjälpa dig. Hoppas du får tips här!
Lunchdax12 december 2012
Jag har för mig att de åt lungsmäck eller något liknande på tv i "Historieätarna" (jätteroligt program för matintresserade!) som går på tv nu. Kanske värt att titta på internet om de hade något recept. Har för mig att de tillochmed tyckte det var gott till skillnad mot många andra historiska rätter.
Gutis12 december 2012
Tackar för det. Ska söka o se om jag hittar något. Själv kan jag säga att det är jättegott och att jag verkligen saknar det.
The_mama97mia12 december 2012
http://www.alternativ.nu/index.php?topic=13680.0
kolla här för tips om lungmos/lungkorv
Gutis12 december 2012
Tack. Det är nog något jag ska kunna utgå ifrån iallafall. Svårt det här med gamla recept som man inte tagit vara på....
Har hittat något recept på lungkorv också som är något liknande.
När jag sökte på det så fick jag upp recept på nån korv med de ingridienserna ungefär..
Gutis14 december 2012
Jag har i kväll gjort smäckor där jag utgått från receptet på Lungkorv från 1946. Dom blev riktigt lyckade och maken godkände dem. Han är uppväxt med det så han visste hur det skulle smaka.
Jag söker receptet på något som min svärmor kallade lungsmäckor. Var med o gjorde det för många år sen medans hon levde men minns inte hur receptet var.
Det jag vet var att vi hade i grislunga, njurar o hjärta, fläskfärs o lök. Vilka kryddor o hur mängderna var vet jag inte. Allt blandades o gjordes till små biffar.
Finns det någon som vet vad jag menar o som kan hjälpa mig.
Låter lite som en sorts pölsa men jag är ledsen kan inte hjälpa dig. Hoppas du får tips här!
Jag har för mig att de åt lungsmäck eller något liknande på tv i "Historieätarna" (jätteroligt program för matintresserade!) som går på tv nu. Kanske värt att titta på internet om de hade något recept. Har för mig att de tillochmed tyckte det var gott till skillnad mot många andra historiska rätter.
Tackar för det. Ska söka o se om jag hittar något. Själv kan jag säga att det är jättegott och att jag verkligen saknar det.
http://www.alternativ.nu/index.php?topic=13680.0
kolla här för tips om lungmos/lungkorv
Tack. Det är nog något jag ska kunna utgå ifrån iallafall. Svårt det här med gamla recept som man inte tagit vara på....
Har hittat något recept på lungkorv också som är något liknande.
Blev dubbelpostat
http://www.regionhalland.se/sv/om-region-halland/invanartidningen-halland-basta-livsplatsen/halland-basta-livsplatsen-juni-2012/halland-smakar-lax-pepparrot-och-flader/har-ar-alla-vinnarna/mesiker-och-lungkorv/
Mesiker och lungkorv - verkar vara liknande
Jag hittade detta receptet.......Det kanske man kan använda sig av. Där är ju lite mer kryddor med.
http://www.smakapaskane.se/download/18.57943c6a132ea9b676d80001500/Lungkorv.pdf
Lycka till! Berätta gärna hur det gick!
När jag sökte på det så fick jag upp recept på nån korv med de ingridienserna ungefär..
Jag har i kväll gjort smäckor där jag utgått från receptet på Lungkorv från 1946. Dom blev riktigt lyckade och maken godkände dem. Han är uppväxt med det så han visste hur det skulle smaka.