Jag läste i en tidning att någon ätit chutney med mango och ananas men jag hittar inte något recept på nätet så jag provar här men sökfunktionen är så konstig.
Kan man ta ett recept för chutney med mango och äpple och byta äpplena mot ananas, men ananas är ju liksom blötare än äpplen.
Tacksam för förslag.
saxa15 januari 2013
Tyvärr inget svar till dig, kommer bara att bevaka länken
då det verkar ha gott.
Hoppas det finns!
jas6516 januari 2013
Gör din egen chutney. Hur enkelt som helst.
knyppeltanten16 januari 2013
Jodå, men proportionerna då? Jag har följt Per Morbergs recept för mango- och äpplechutney och jag vill ha mango och ananas. Men tanke på priser för frukt och så vill jag helst lyckas på en gång :-) och jag tycker ananas är "blötare" än äpple och ska det vara färsk eller konserverad?
Lindanemon16 januari 2013
Ananas är mycket sötare än äpple, så jag hade inte bytt äpplen mot ananas rakt av.
I Pers chutney är det äpplena som är huvudingridiensen.
Prova att byta hälften av äpplena mot färsk ananas. Tycker du ätt den verkar för lös efter 30 min, koka lite till! Jag kokar alltid min chutney tills konsistensen är riktig.
Lycka till, och berätta gärna hur det går! :)
elleave17 januari 2013
Jag tror att du skulle kunna göra ren mangochutney precis som vanlig och bara tillsätta tärnad färsk ananas mot slutet
irrevirre17 januari 2013
Det finns en hel del recept på engelska t. ex. här: http://allrecipes.com/recipe/mango-pineapple-chutney/
Kan det hjälpa till?
knyppeltanten17 januari 2013
Tack för råden. Jag ska kolla på den engelska sidan också.
Jag läste i en tidning att någon ätit chutney med mango och ananas men jag hittar inte något recept på nätet så jag provar här men sökfunktionen är så konstig.
Kan man ta ett recept för chutney med mango och äpple och byta äpplena mot ananas, men ananas är ju liksom blötare än äpplen.
Tacksam för förslag.
Tyvärr inget svar till dig, kommer bara att bevaka länken
då det verkar ha gott.
Hoppas det finns!
Gör din egen chutney. Hur enkelt som helst.
Jodå, men proportionerna då? Jag har följt Per Morbergs recept för mango- och äpplechutney och jag vill ha mango och ananas. Men tanke på priser för frukt och så vill jag helst lyckas på en gång :-) och jag tycker ananas är "blötare" än äpple och ska det vara färsk eller konserverad?
Ananas är mycket sötare än äpple, så jag hade inte bytt äpplen mot ananas rakt av.
I Pers chutney är det äpplena som är huvudingridiensen.
Prova att byta hälften av äpplena mot färsk ananas. Tycker du ätt den verkar för lös efter 30 min, koka lite till! Jag kokar alltid min chutney tills konsistensen är riktig.
Lycka till, och berätta gärna hur det går! :)
Jag tror att du skulle kunna göra ren mangochutney precis som vanlig och bara tillsätta tärnad färsk ananas mot slutet
Det finns en hel del recept på engelska t. ex. här: http://allrecipes.com/recipe/mango-pineapple-chutney/
Kan det hjälpa till?
Tack för råden. Jag ska kolla på den engelska sidan också.