Hallå... jag har massor av mjölk som jag bör ta reda på... men har i de torka....det jag kan komma på är pannkaka, crepes är det någon som kan hjälpa mig med förslag??? Tack på förhand kram Kajsa
Mellanbellan1 september 2008
Gröt och mjölk till frukost, baka bullar på 1 liter, pannkaka till lunch, kräm och mjölk som mellanmål, mjölk till middagen och mjölkchoklad med macka som kvällsmål :D
anluk1 september 2008
Fick tips om att mjölk kan frysas av någon här på Matklubben!!!
Maripoosa1 september 2008
Min mamma brukar frysa standardmjölk, men inte andra sorter. Ovispad grädde går förresten bra att frysa också, det gjorde en hotell-restaurang skola där min syster gick. Ska klura på recept med mjölk, men då återkommer jag :)
famsallstrom1 september 2008
Koka risgrynsgröt och frys in.
catta691 september 2008
Det går jättebra att frysa mjölk! Men den blir lite "grynig" så den lämpar sig bäst till matlagning efter upptining. Jag brukar frysa fil och använda till att baka med sen ifall man inte hinner innan datumet går ut!.
Catta
Namnam11 september 2008
En stor lasagne med mycket bechamelsås kanske....
Skrivet av kajsa36 den 1 sep 2008
Hallå... jag har massor av mjölk som jag bör ta reda på... men har i de torka....det jag kan komma på är pannkaka, crepes är det någon som kan hjälpa mig med förslag??? Tack på förhand kram Kajsa
farmoringer1 september 2008
Frysa mjölken är det bästa tycker jag. Passar bra till matlagning och även varm choklad sedan..
The_mama97mia1 september 2008
håller med. ska du inte göra ngt med mjölken direkt -så frys den. Jag tycker ofta jag har lite för lite mjölk hemma när vi blir sugna på pannkaka. Här har jag sällan för mkt mjölk...
Fattiga riddare är ju lite kul med som mellis, pannkakssmet som du doppar vitt bröd i o steker, servera med kanel o socker, ev jordgubbssylt.
Baddy961 september 2008
stuvade makaroner, risgrynsgröt, baka bullar eller gör lasagne. Annars är det ju super att steka massa pannkakor och frysa in. perfekt att ta fram om man blir sugen på crepes en dag, för då är det ju bara fyllningen man behöver tänka på:D
Hallå... jag har massor av mjölk som jag bör ta reda på... men har i de torka....det jag kan komma på är pannkaka, crepes är det någon som kan hjälpa mig med förslag??? Tack på förhand kram Kajsa
Gröt och mjölk till frukost, baka bullar på 1 liter, pannkaka till lunch, kräm och mjölk som mellanmål, mjölk till middagen och mjölkchoklad med macka som kvällsmål :D
Fick tips om att mjölk kan frysas av någon här på Matklubben!!!
Min mamma brukar frysa standardmjölk, men inte andra sorter. Ovispad grädde går förresten bra att frysa också, det gjorde en hotell-restaurang skola där min syster gick. Ska klura på recept med mjölk, men då återkommer jag :)
Koka risgrynsgröt och frys in.
Det går jättebra att frysa mjölk! Men den blir lite "grynig" så den lämpar sig bäst till matlagning efter upptining. Jag brukar frysa fil och använda till att baka med sen ifall man inte hinner innan datumet går ut!.
Catta
En stor lasagne med mycket bechamelsås kanske....
Hallå... jag har massor av mjölk som jag bör ta reda på... men har i de torka....det jag kan komma på är pannkaka, crepes är det någon som kan hjälpa mig med förslag??? Tack på förhand kram Kajsa
Frysa mjölken är det bästa tycker jag. Passar bra till matlagning och även varm choklad sedan..
håller med. ska du inte göra ngt med mjölken direkt -så frys den. Jag tycker ofta jag har lite för lite mjölk hemma när vi blir sugna på pannkaka. Här har jag sällan för mkt mjölk...
Fattiga riddare är ju lite kul med som mellis, pannkakssmet som du doppar vitt bröd i o steker, servera med kanel o socker, ev jordgubbssylt.
stuvade makaroner, risgrynsgröt, baka bullar eller gör lasagne. Annars är det ju super att steka massa pannkakor och frysa in. perfekt att ta fram om man blir sugen på crepes en dag, för då är det ju bara fyllningen man behöver tänka på:D