Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölk!!!

  • kajsa36 1 september 2008

    Hallå... jag har massor av mjölk som jag bör ta reda på... men har i de torka....det jag kan komma på är pannkaka, crepes är det någon som kan hjälpa mig med förslag??? Tack på förhand kram Kajsa

  • Mellanbellan 1 september 2008

    Gröt och mjölk till frukost, baka bullar på 1 liter, pannkaka till lunch, kräm och mjölk som mellanmål, mjölk till middagen och mjölkchoklad med macka som kvällsmål :D

  • anluk 1 september 2008

    Fick tips om att mjölk kan frysas av någon här på Matklubben!!!

  • Maripoosa 1 september 2008

    Min mamma brukar frysa standardmjölk, men inte andra sorter. Ovispad grädde går förresten bra att frysa också, det gjorde en hotell-restaurang skola där min syster gick. Ska klura på recept med mjölk, men då återkommer jag :)

  • famsallstrom 1 september 2008

    Koka risgrynsgröt och frys in.

  • catta69 1 september 2008

    Det går jättebra att frysa mjölk! Men den blir lite "grynig" så den lämpar sig bäst till matlagning efter upptining. Jag brukar frysa fil och använda till att baka med sen ifall man inte hinner innan datumet går ut!.
    Catta

  • Namnam1 1 september 2008

    En stor lasagne med mycket bechamelsås kanske....

    Skrivet av kajsa36 den 1 sep 2008

    Hallå... jag har massor av mjölk som jag bör ta reda på... men har i de torka....det jag kan komma på är pannkaka, crepes är det någon som kan hjälpa mig med förslag??? Tack på förhand kram Kajsa

  • farmoringer 1 september 2008

    Frysa mjölken är det bästa tycker jag. Passar bra till matlagning och även varm choklad sedan..

  • The_mama97mia 1 september 2008

    håller med. ska du inte göra ngt med mjölken direkt -så frys den. Jag tycker ofta jag har lite för lite mjölk hemma när vi blir sugna på pannkaka. Här har jag sällan för mkt mjölk...

    Fattiga riddare är ju lite kul med som mellis, pannkakssmet som du doppar vitt bröd i o steker, servera med kanel o socker, ev jordgubbssylt.

  • Baddy96 1 september 2008

    stuvade makaroner, risgrynsgröt, baka bullar eller gör lasagne. Annars är det ju super att steka massa pannkakor och frysa in. perfekt att ta fram om man blir sugen på crepes en dag, för då är det ju bara fyllningen man behöver tänka på:D

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.