Hej!
Jag är mycket förtjust i nudlar men får aldrig till det så det blir så gott som på resturang. När man får nudlar på resturang ligger dom tillsammans med grönsaker och är liksom lite oljiga. Jag har kommit så långt att jag förstår att man ska steka nudlarna med grönsakerna men vad är det som gör dom så där "oljiga" och goda?
Tack på förhand!
familjenlundin4 februari 2010
Dom kanske steker i olja och sen använder nån typ av soyasås som smaksättare :o :)
boz19654 februari 2010
Skrivet av familjenlundin den 4 feb 2010
Dom kanske steker i olja och sen använder nån typ av soyasås som smaksättare :o :)
Några droppar sesam- eller jordnötsolja brukar också finnas med på ett hörn. OBS! Dessa oljor är MYCKET smakrika, så det är DROPPAR som gäller - inte skvättar!
Linnzan224 februari 2010
Tillsätts sesam/jordnötsoljan i efterhand? Vad ska man steka i?
Gnurf4 februari 2010
Gör så här:
Om du planerar att göra en nudelwok, koka då upp vatten i tex en vattenkokare och häll det över nudlar i en burk tillsammans med tex en buljongtärning. Täck med lock och låt vattnet svalna, nudlarna blir då färdiga utan kokning.
Under tiden som nudlarna förbereds så hackar/skivar/strimlar du upp de grönsaker, lök, purjo, paprika, rotfrukter, kyckling, lövbiff etc som du vill ha i din wok. Woka därefter i tidsordning (efter tillagningstid) det uppskurna. Börja tex med rotfrukter.
När det är dax att köra köttet kan du antingen skjuta upp grönsaker etc åt sidorna och fräsa på i mitten. Full sprutt hela tiden, det ska gå snabbt!! ELLER så kan du börja med att woka kött, kyckling etc allra först och ta upp det på ett varmhållningsfat.
Därefter avslutar du det hela med att blanda ihop allting snabbt i woken (inkl de avrunna nudlarna) tillsammans med ev flashig smaksättning som japansk soja, sweet chili, sesamolja, jordnötsolja osv osv the sky is the limit (Y)
Gnurf4 februari 2010
Ja det glömde jag...du kan steka tex i vanlig hederlig rapsolja.
Linnzan224 februari 2010
Tack så mycket för hjälpen! Ska hem och experimentera =)
boz19654 februari 2010
Skrivet av Linnzan22 den 4 feb 2010
Tillsätts sesam/jordnötsoljan i efterhand? Vad ska man steka i?
Sesamolja, jordnötsolja och andra aromatiska oljor avslutar man med annars tappar de sin fina smak och blir beska istället. De är nämligen inte lika värmetåliga och bränns lätt.
poffa5 februari 2010
Välj nudlar med lite kvalité, så gott de går att få tag på i Sverige.
Enklaste sättet är att mjuka nudlar är att lägga dom i kallt vatten strax innan, men låt dom inte bli för mjuka! Ta upp nudlarna och låt vattnet rinna av.
Sen är det bara att börja woka mm. När väl sås och grönsaker är på plats så ta dom väl avrunna nudlarna och lägg ner dom i såsen. Servera!
(Ligger dom för länge och puttrar sväller dom upp och saggar.)
jimboz5 februari 2010
Det viktigaste av allt ..Oyster sauce. Ostronsås på svenska.
Soya , Ostronsås och sesamolja..Volia :)
slaggan7822 februari 2010
Helt rätt med ostronsås i blir det både smakrikt och krämigt gott. (Y)
Hej!
Jag är mycket förtjust i nudlar men får aldrig till det så det blir så gott som på resturang. När man får nudlar på resturang ligger dom tillsammans med grönsaker och är liksom lite oljiga. Jag har kommit så långt att jag förstår att man ska steka nudlarna med grönsakerna men vad är det som gör dom så där "oljiga" och goda?
Tack på förhand!
Dom kanske steker i olja och sen använder nån typ av soyasås som smaksättare :o :)
Dom kanske steker i olja och sen använder nån typ av soyasås som smaksättare :o :)
Några droppar sesam- eller jordnötsolja brukar också finnas med på ett hörn. OBS! Dessa oljor är MYCKET smakrika, så det är DROPPAR som gäller - inte skvättar!
Tillsätts sesam/jordnötsoljan i efterhand? Vad ska man steka i?
Gör så här:
Om du planerar att göra en nudelwok, koka då upp vatten i tex en vattenkokare och häll det över nudlar i en burk tillsammans med tex en buljongtärning. Täck med lock och låt vattnet svalna, nudlarna blir då färdiga utan kokning.
Under tiden som nudlarna förbereds så hackar/skivar/strimlar du upp de grönsaker, lök, purjo, paprika, rotfrukter, kyckling, lövbiff etc som du vill ha i din wok. Woka därefter i tidsordning (efter tillagningstid) det uppskurna. Börja tex med rotfrukter.
När det är dax att köra köttet kan du antingen skjuta upp grönsaker etc åt sidorna och fräsa på i mitten. Full sprutt hela tiden, det ska gå snabbt!! ELLER så kan du börja med att woka kött, kyckling etc allra först och ta upp det på ett varmhållningsfat.
Därefter avslutar du det hela med att blanda ihop allting snabbt i woken (inkl de avrunna nudlarna) tillsammans med ev flashig smaksättning som japansk soja, sweet chili, sesamolja, jordnötsolja osv osv the sky is the limit (Y)
Ja det glömde jag...du kan steka tex i vanlig hederlig rapsolja.
Tack så mycket för hjälpen! Ska hem och experimentera =)
Tillsätts sesam/jordnötsoljan i efterhand? Vad ska man steka i?
Sesamolja, jordnötsolja och andra aromatiska oljor avslutar man med annars tappar de sin fina smak och blir beska istället. De är nämligen inte lika värmetåliga och bränns lätt.
Välj nudlar med lite kvalité, så gott de går att få tag på i Sverige.
Enklaste sättet är att mjuka nudlar är att lägga dom i kallt vatten strax innan, men låt dom inte bli för mjuka! Ta upp nudlarna och låt vattnet rinna av.
Sen är det bara att börja woka mm. När väl sås och grönsaker är på plats så ta dom väl avrunna nudlarna och lägg ner dom i såsen. Servera!
(Ligger dom för länge och puttrar sväller dom upp och saggar.)
Det viktigaste av allt ..Oyster sauce. Ostronsås på svenska.
Soya , Ostronsås och sesamolja..Volia :)
Helt rätt med ostronsås i blir det både smakrikt och krämigt gott. (Y)