Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nudlar på resturangvis?

  • Linnzan22 4 februari 2010

    Hej!
    Jag är mycket förtjust i nudlar men får aldrig till det så det blir så gott som på resturang. När man får nudlar på resturang ligger dom tillsammans med grönsaker och är liksom lite oljiga. Jag har kommit så långt att jag förstår att man ska steka nudlarna med grönsakerna men vad är det som gör dom så där "oljiga" och goda?
    Tack på förhand!

  • familjenlundin 4 februari 2010

    Dom kanske steker i olja och sen använder nån typ av soyasås som smaksättare :o :)

  • boz1965 4 februari 2010

    Skrivet av familjenlundin den 4 feb 2010

    Dom kanske steker i olja och sen använder nån typ av soyasås som smaksättare :o :)


    Några droppar sesam- eller jordnötsolja brukar också finnas med på ett hörn. OBS! Dessa oljor är MYCKET smakrika, så det är DROPPAR som gäller - inte skvättar!

  • Linnzan22 4 februari 2010

    Tillsätts sesam/jordnötsoljan i efterhand? Vad ska man steka i?

  • Gnurf 4 februari 2010

    Gör så här:

    Om du planerar att göra en nudelwok, koka då upp vatten i tex en vattenkokare och häll det över nudlar i en burk tillsammans med tex en buljongtärning. Täck med lock och låt vattnet svalna, nudlarna blir då färdiga utan kokning.

    Under tiden som nudlarna förbereds så hackar/skivar/strimlar du upp de grönsaker, lök, purjo, paprika, rotfrukter, kyckling, lövbiff etc som du vill ha i din wok. Woka därefter i tidsordning (efter tillagningstid) det uppskurna. Börja tex med rotfrukter.

    När det är dax att köra köttet kan du antingen skjuta upp grönsaker etc åt sidorna och fräsa på i mitten. Full sprutt hela tiden, det ska gå snabbt!! ELLER så kan du börja med att woka kött, kyckling etc allra först och ta upp det på ett varmhållningsfat.

    Därefter avslutar du det hela med att blanda ihop allting snabbt i woken (inkl de avrunna nudlarna) tillsammans med ev flashig smaksättning som japansk soja, sweet chili, sesamolja, jordnötsolja osv osv the sky is the limit (Y)

  • Gnurf 4 februari 2010

    Ja det glömde jag...du kan steka tex i vanlig hederlig rapsolja.

  • Linnzan22 4 februari 2010

    Tack så mycket för hjälpen! Ska hem och experimentera =)

  • boz1965 4 februari 2010

    Skrivet av Linnzan22 den 4 feb 2010

    Tillsätts sesam/jordnötsoljan i efterhand? Vad ska man steka i?


    Sesamolja, jordnötsolja och andra aromatiska oljor avslutar man med annars tappar de sin fina smak och blir beska istället. De är nämligen inte lika värmetåliga och bränns lätt.

  • poffa 5 februari 2010

    Välj nudlar med lite kvalité, så gott de går att få tag på i Sverige.
    Enklaste sättet är att mjuka nudlar är att lägga dom i kallt vatten strax innan, men låt dom inte bli för mjuka! Ta upp nudlarna och låt vattnet rinna av.

    Sen är det bara att börja woka mm. När väl sås och grönsaker är på plats så ta dom väl avrunna nudlarna och lägg ner dom i såsen. Servera!

    (Ligger dom för länge och puttrar sväller dom upp och saggar.)

  • jimboz 5 februari 2010

    Det viktigaste av allt ..Oyster sauce. Ostronsås på svenska.
    Soya , Ostronsås och sesamolja..Volia :)

  • slaggan78 22 februari 2010

    Helt rätt med ostronsås i blir det både smakrikt och krämigt gott. (Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.