Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nypotatis-premiär

  • Prima 20 maj 2009

    Förr har jag alltid hävdat att nypotatis och jordgubbar ska man äta först på midsommar.

    Men har kommit på mej själv, gud vilket slöseri med godheter och tid! Nä from förra året äter jag det när det kommer till rimliga priser. Det är ju gudagott.

    Idag är det dock premiär för potatisen för oss... hittade på coop för 19.90/kg.... var ju verkligen ett hyfsat pris! Så det bidde lite potatisar till middagen idag... vi ska ha helstekt kotlettrad och nån sås, har inte bestämt vilken än.

    MEN allra godast är den nog ihop m midsommarsillen, en klick gräddfil och lite gräslöksklipp.... mums!!!

    Har även upptäckt at även om potatisgratäng inte blir lika krämigt som m vinterpotatis så blir den ändå speciellt god... lite såsigare men lika god.

    Har du favorit-användningsområden för sommarpotatisen!?

  • Lenkan 20 maj 2009

    Kokade med vtlökssmör och salt....eller förkokta, trädda på spett, penslade med lite olja och på med grovsalt och lite örter och lägga på grillen, det är smaskens!

  • hillan66 20 maj 2009

    En jättegod potatissallad som passar perfekt till grillat fläskkött eller kyckling!(Y)(Y)(Y)
    Citronpotatis

  • MosterNettan 20 maj 2009

    När det gäller nypotatis är jag otroligt traditionell hur jag vill ha den.
    Dom minsta "pärlorna" kokta i mycket salt och en rejäl knippa dill.
    Ätas med smör! Behövs ingenting mer förutom OP:n då förstås. Blir
    det några kvar, skiva på ett knäckebröd...
    Ser ni hur jag njuter... (L)

  • anluk 20 maj 2009

    Åt svenska nypärer förra helgen, klassiskt med sill och gräddfil. Det är så det ska vara, Något kokt ägg till och så rödlök (hade ingen gräslök hemma)..Det är det bästa. Annars gillar jag den i potatissallad med vinägrettdressing (har ett par recept bland mina egna) eller stekt.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.