Hejsan...
Jo jag undrar om ni kunde hjälpa mig med förslag på lite nyttigare alternativ att ha till maten isf pommes, klyftpotatis osv. vet ju att det finns coscos, bulgur, qinoa osv..
Har ni några förslag eller bra recept??:D
Kramen
Erajscha6 februari 2009
Om du är ute efter något lite festligare men ändå gott så prova rostade rotsaker. Annars kan man köra fullkornscouscous som man gör med buljong och sen blandar i fetaost och någon grönsak i, till exempel ärtor.
Maahl6 februari 2009
Hel bulgur och hel matvete är gott, det blir inte så kladdigt som krossade dito.
frucaos6 februari 2009
Vad är det som är så onyttigt med klyftpotatis - förutsatt att man inte dränker den i smör då ...
Fullkornsris är bra också, och gott.
osita6 februari 2009
Så länge som du använder OLIV-OLJA är maten inte onyttig!!!!!!!!!!!! :D
I ugnen med olja + grönsaker + kryddor i STEKPÅSE är suvärent - ingen disk!!!! :p
The_mama97mia6 februari 2009
jag gör mycket klyftpotatis och rotsaker i ugn och försöker hålla nere mängden olja, jag lägger det skurna i en påse med olivolja o sen får det "gotta" sig i påsen så att det komme rolja på alla, det går åt mkt mindre på det sättet.
En grej man glömmer att göra annars är kokta korngryn... Ett svenskt råris... :)
Vetebullen6 februari 2009
Mitt förslag är att du helt enkelt kokar grönsaker och rotfrukter som du tycker om i buljong. Supergott tycker jag :D
monac6 februari 2009
libanesik coucous,stora runda korn-kokar dem med buljong och saffran. Kanke inte nån GI-mat direkt men kul och annorlunda!
Kolla/fråga i orient butiker(Y)
Hejsan...
Jo jag undrar om ni kunde hjälpa mig med förslag på lite nyttigare alternativ att ha till maten isf pommes, klyftpotatis osv. vet ju att det finns coscos, bulgur, qinoa osv..
Har ni några förslag eller bra recept??:D
Kramen
Om du är ute efter något lite festligare men ändå gott så prova rostade rotsaker. Annars kan man köra fullkornscouscous som man gör med buljong och sen blandar i fetaost och någon grönsak i, till exempel ärtor.
Hel bulgur och hel matvete är gott, det blir inte så kladdigt som krossade dito.
Vad är det som är så onyttigt med klyftpotatis - förutsatt att man inte dränker den i smör då ...
Fullkornsris är bra också, och gott.
Så länge som du använder OLIV-OLJA är maten inte onyttig!!!!!!!!!!!! :D
I ugnen med olja + grönsaker + kryddor i STEKPÅSE är suvärent - ingen disk!!!! :p
jag gör mycket klyftpotatis och rotsaker i ugn och försöker hålla nere mängden olja, jag lägger det skurna i en påse med olivolja o sen får det "gotta" sig i påsen så att det komme rolja på alla, det går åt mkt mindre på det sättet.
En grej man glömmer att göra annars är kokta korngryn... Ett svenskt råris... :)
Mitt förslag är att du helt enkelt kokar grönsaker och rotfrukter som du tycker om i buljong. Supergott tycker jag :D
libanesik coucous,stora runda korn-kokar dem med buljong och saffran. Kanke inte nån GI-mat direkt men kul och annorlunda!
Kolla/fråga i orient butiker(Y)