Jag är urusel på paj och gör det i stort sett aldrig.
Nu har jag bestämt mig för att göra det.
Hjälp mig! :)
Vilken är eran favoritpaj.
Har hittat många här, men vad rekommenderar ni?
Och går det att göra pajdeg med flytande smör,
eller måste jag köpa fast?
lintanbubblan1 april 2008
Det går alldeles utmärkt att använda flytande smör/margarin när du gör paj. Jag tycker det är bäst att förgrädda pajskalet innan fyllningen läggs i. Då blir pajen krispigare. Mitt recept på pajdeg och äggstanning hittar du i mitt recept för texmexpaj, men fyll på med vilken fyllning du vill.
zonale1 april 2008
Finns säkert recept där du kan använda flytande smör. Har för mig att jag har sett det. Finns hur många olika pajdegar som helst. Frasiga, spröda, feta och magrare varianter. Till matpajer och söta pajer. Är själv "pajfantast". Till skaldjurspajer rekommenderar jag kalla skal, dvs att skalet ska vara gräddat men kallt när man lägger på fyllningen. Detta för att skaldjuren ska behålla sin goda smak och konsistens, blir sega annars. Behöver heller inte vara den traditionella äggstanningen. Har många favoriter och kan inte välja ut enav dem, tyvärr:)
lennali1 april 2008
Hej enAnnan
Jag är precis som dig, väldigt sällan det görs en paj i min ugn, men det händer.
Det första förslaget brukar syrran göra, en mastig men god paj säger hon, jag har inte kommit till skott ännu med denna. Mistrals köttfärspaj
Nästa paj är mer i min smak, köttfärs med ansjovis för den som även kan tänka sig lite ansjovis smak. Köttfärspaj med ansjovis smak
Jessika1 april 2008
Den här pajen hittade jag här och det var en av de godaste skaldjurspajer jag gjort. Jag hade dock i lite ägg i fyllningen för att få den lite fastare.
Kika i min kokbok, där finns några trevliga alternativ. Min favorit när det gäller dessertpajer är bananpajen... *ler*
Kicki81 april 2008
Min favorit deg är:
11/2 dl vetemjöl,11/2dl grahamsmjöl, 125g smör 2-3msk kallt vatten.hackas ihop i matberedaren.Trycks ut i formen,naggas får stå kallt 10-15min.Fylls med skinka ost och äggstanning.Eller vad man känner för.barnfavorit.
Ett gammalt viktväktarrecept som jag hittade. Det är pajdeg med kesella låt den villa 30 min i kyl innan ni bakar ut den.
2 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl
125g kesella lätt
50g flytande margarin
2 msk vatten
1 krm salt
Lycka till!
Ketronya1 april 2008
Hoppas det är okej att jag lånar lite plats i den här tråden, känns onödigt att starta en ny...
Något jag aldrig förstått när det gäller pajer är hur folk lyckas få ut pajen ur fomen när den e klar? Jag har sett bilder där lksom pajskalet inte längre ligger i pajformen när man serverar pajen. Hur går det till?
Lägger man i fyllningen innan eller efter och hur lyckas man få ut den ur formen? Är det nån speciell form?
Hoppas på att någon kan förklara detta oförståeliga för mig!
Jessika1 april 2008
Skrivet av Ketronya den 1 apr 2008
Hoppas det är okej att jag lånar lite plats i den här tråden, känns onödigt att starta en ny...
Något jag aldrig förstått när det gäller pajer är hur folk lyckas få ut pajen ur fomen när den e klar? Jag har sett bilder där lksom pajskalet inte längre ligger i pajformen när man serverar pajen. Hur går det till?
Lägger man i fyllningen innan eller efter och hur lyckas man få ut den ur formen? Är det nån speciell form?
Hoppas på att någon kan förklara detta oförståeliga för mig!
Jag brukar använda en sk springform där man kan ta bort kanterna. Då är det lätt.:D
Ketronya1 april 2008
Skrivet av Jessika den 1 apr 2008
Skrivet av Ketronya den 1 apr 2008
Hoppas det är okej att jag lånar lite plats i den här tråden, känns onödigt att starta en ny...
Något jag aldrig förstått när det gäller pajer är hur folk lyckas få ut pajen ur fomen när den e klar? Jag har sett bilder där lksom pajskalet inte längre ligger i pajformen när man serverar pajen. Hur går det till?
Lägger man i fyllningen innan eller efter och hur lyckas man få ut den ur formen? Är det nån speciell form?
Hoppas på att någon kan förklara detta oförståeliga för mig!
Jag brukar använda en sk springform där man kan ta bort kanterna. Då är det lätt.:D
Jaha, okej, jag har en sån form men bara till tårtbottnar och sånt, finns det såna formar med den klassiska räfflade pajkanten?
Jag är urusel på paj och gör det i stort sett aldrig.
Nu har jag bestämt mig för att göra det.
Hjälp mig! :)
Vilken är eran favoritpaj.
Har hittat många här, men vad rekommenderar ni?
Och går det att göra pajdeg med flytande smör,
eller måste jag köpa fast?
Det går alldeles utmärkt att använda flytande smör/margarin när du gör paj. Jag tycker det är bäst att förgrädda pajskalet innan fyllningen läggs i. Då blir pajen krispigare. Mitt recept på pajdeg och äggstanning hittar du i mitt recept för texmexpaj, men fyll på med vilken fyllning du vill.
Finns säkert recept där du kan använda flytande smör. Har för mig att jag har sett det. Finns hur många olika pajdegar som helst. Frasiga, spröda, feta och magrare varianter. Till matpajer och söta pajer. Är själv "pajfantast". Till skaldjurspajer rekommenderar jag kalla skal, dvs att skalet ska vara gräddat men kallt när man lägger på fyllningen. Detta för att skaldjuren ska behålla sin goda smak och konsistens, blir sega annars. Behöver heller inte vara den traditionella äggstanningen. Har många favoriter och kan inte välja ut enav dem, tyvärr:)
Hej enAnnan
Jag är precis som dig, väldigt sällan det görs en paj i min ugn, men det händer.
Det första förslaget brukar syrran göra, en mastig men god paj säger hon, jag har inte kommit till skott ännu med denna.
Mistrals köttfärspaj
Nästa paj är mer i min smak, köttfärs med ansjovis för den som även kan tänka sig lite ansjovis smak.
Köttfärspaj med ansjovis smak
Den här pajen hittade jag här och det var en av de godaste skaldjurspajer jag gjort. Jag hade dock i lite ägg i fyllningen för att få den lite fastare.
Vindoftande skaldjurspaj
Annars är detta ständigt återkommande när jag har tjejgänget på middag.
Köttfärspaj med philadelfiaost
Kika i min kokbok, där finns några trevliga alternativ. Min favorit när det gäller dessertpajer är bananpajen... *ler*
Min favorit deg är:
11/2 dl vetemjöl,11/2dl grahamsmjöl, 125g smör 2-3msk kallt vatten.hackas ihop i matberedaren.Trycks ut i formen,naggas får stå kallt 10-15min.Fylls med skinka ost och äggstanning.Eller vad man känner för.barnfavorit.
Tips 2 lite mer jobb men mycket god.
Köttfärspaj med broccoli
Lycka till
Tacopaj
Ett gammalt viktväktarrecept som jag hittade. Det är pajdeg med kesella låt den villa 30 min i kyl innan ni bakar ut den.
2 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl
125g kesella lätt
50g flytande margarin
2 msk vatten
1 krm salt
Lycka till!
Hoppas det är okej att jag lånar lite plats i den här tråden, känns onödigt att starta en ny...
Något jag aldrig förstått när det gäller pajer är hur folk lyckas få ut pajen ur fomen när den e klar? Jag har sett bilder där lksom pajskalet inte längre ligger i pajformen när man serverar pajen. Hur går det till?
Lägger man i fyllningen innan eller efter och hur lyckas man få ut den ur formen? Är det nån speciell form?
Hoppas på att någon kan förklara detta oförståeliga för mig!
Hoppas det är okej att jag lånar lite plats i den här tråden, känns onödigt att starta en ny...
Något jag aldrig förstått när det gäller pajer är hur folk lyckas få ut pajen ur fomen när den e klar? Jag har sett bilder där lksom pajskalet inte längre ligger i pajformen när man serverar pajen. Hur går det till?
Lägger man i fyllningen innan eller efter och hur lyckas man få ut den ur formen? Är det nån speciell form?
Hoppas på att någon kan förklara detta oförståeliga för mig!
Jag brukar använda en sk springform där man kan ta bort kanterna. Då är det lätt.:D
Hoppas det är okej att jag lånar lite plats i den här tråden, känns onödigt att starta en ny...
Något jag aldrig förstått när det gäller pajer är hur folk lyckas få ut pajen ur fomen när den e klar? Jag har sett bilder där lksom pajskalet inte längre ligger i pajformen när man serverar pajen. Hur går det till?
Lägger man i fyllningen innan eller efter och hur lyckas man få ut den ur formen? Är det nån speciell form?
Hoppas på att någon kan förklara detta oförståeliga för mig!
Jag brukar använda en sk springform där man kan ta bort kanterna. Då är det lätt.:D
Jaha, okej, jag har en sån form men bara till tårtbottnar och sånt, finns det såna formar med den klassiska räfflade pajkanten?