Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pajdeg och recept?

  • enAnnan 1 april 2008

    Jag är urusel på paj och gör det i stort sett aldrig.
    Nu har jag bestämt mig för att göra det.
    Hjälp mig! :)

    Vilken är eran favoritpaj.
    Har hittat många här, men vad rekommenderar ni?

    Och går det att göra pajdeg med flytande smör,
    eller måste jag köpa fast?

  • lintanbubblan 1 april 2008

    Det går alldeles utmärkt att använda flytande smör/margarin när du gör paj. Jag tycker det är bäst att förgrädda pajskalet innan fyllningen läggs i. Då blir pajen krispigare. Mitt recept på pajdeg och äggstanning hittar du i mitt recept för texmexpaj, men fyll på med vilken fyllning du vill.

  • zonale 1 april 2008

    Finns säkert recept där du kan använda flytande smör. Har för mig att jag har sett det. Finns hur många olika pajdegar som helst. Frasiga, spröda, feta och magrare varianter. Till matpajer och söta pajer. Är själv "pajfantast". Till skaldjurspajer rekommenderar jag kalla skal, dvs att skalet ska vara gräddat men kallt när man lägger på fyllningen. Detta för att skaldjuren ska behålla sin goda smak och konsistens, blir sega annars. Behöver heller inte vara den traditionella äggstanningen. Har många favoriter och kan inte välja ut enav dem, tyvärr:)

  • lennali 1 april 2008

    Hej enAnnan
    Jag är precis som dig, väldigt sällan det görs en paj i min ugn, men det händer.
    Det första förslaget brukar syrran göra, en mastig men god paj säger hon, jag har inte kommit till skott ännu med denna.
    Mistrals köttfärspaj

    Nästa paj är mer i min smak, köttfärs med ansjovis för den som även kan tänka sig lite ansjovis smak.
    Köttfärspaj med ansjovis smak

  • Jessika 1 april 2008

    Den här pajen hittade jag här och det var en av de godaste skaldjurspajer jag gjort. Jag hade dock i lite ägg i fyllningen för att få den lite fastare.

    Vindoftande skaldjurspaj

    Annars är detta ständigt återkommande när jag har tjejgänget på middag.
    Köttfärspaj med philadelfiaost

  • GodareMat 1 april 2008

    Kika i min kokbok, där finns några trevliga alternativ. Min favorit när det gäller dessertpajer är bananpajen... *ler*

  • Kicki8 1 april 2008

    Min favorit deg är:
    11/2 dl vetemjöl,11/2dl grahamsmjöl, 125g smör 2-3msk kallt vatten.hackas ihop i matberedaren.Trycks ut i formen,naggas får stå kallt 10-15min.Fylls med skinka ost och äggstanning.Eller vad man känner för.barnfavorit.

    Tips 2 lite mer jobb men mycket god.

    Köttfärspaj med broccoli

    Lycka till

  • majamia 1 april 2008

    Tacopaj

  • majamia 1 april 2008

    Ett gammalt viktväktarrecept som jag hittade. Det är pajdeg med kesella låt den villa 30 min i kyl innan ni bakar ut den.

    2 dl vetemjöl
    1/2 dl grahamsmjöl
    125g kesella lätt
    50g flytande margarin
    2 msk vatten
    1 krm salt

    Lycka till!

  • Ketronya 1 april 2008

    Hoppas det är okej att jag lånar lite plats i den här tråden, känns onödigt att starta en ny...

    Något jag aldrig förstått när det gäller pajer är hur folk lyckas få ut pajen ur fomen när den e klar? Jag har sett bilder där lksom pajskalet inte längre ligger i pajformen när man serverar pajen. Hur går det till?

    Lägger man i fyllningen innan eller efter och hur lyckas man få ut den ur formen? Är det nån speciell form?

    Hoppas på att någon kan förklara detta oförståeliga för mig!

  • Jessika 1 april 2008

    Skrivet av Ketronya den 1 apr 2008

    Hoppas det är okej att jag lånar lite plats i den här tråden, känns onödigt att starta en ny...

    Något jag aldrig förstått när det gäller pajer är hur folk lyckas få ut pajen ur fomen när den e klar? Jag har sett bilder där lksom pajskalet inte längre ligger i pajformen när man serverar pajen. Hur går det till?

    Lägger man i fyllningen innan eller efter och hur lyckas man få ut den ur formen? Är det nån speciell form?

    Hoppas på att någon kan förklara detta oförståeliga för mig!


    Jag brukar använda en sk springform där man kan ta bort kanterna. Då är det lätt.:D

  • Ketronya 1 april 2008

    Skrivet av Jessika den 1 apr 2008

    Skrivet av Ketronya den 1 apr 2008

    Hoppas det är okej att jag lånar lite plats i den här tråden, känns onödigt att starta en ny...

    Något jag aldrig förstått när det gäller pajer är hur folk lyckas få ut pajen ur fomen när den e klar? Jag har sett bilder där lksom pajskalet inte längre ligger i pajformen när man serverar pajen. Hur går det till?

    Lägger man i fyllningen innan eller efter och hur lyckas man få ut den ur formen? Är det nån speciell form?

    Hoppas på att någon kan förklara detta oförståeliga för mig!


    Jag brukar använda en sk springform där man kan ta bort kanterna. Då är det lätt.:D


    Jaha, okej, jag har en sån form men bara till tårtbottnar och sånt, finns det såna formar med den klassiska räfflade pajkanten?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.