Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pangasius filéer

  • Kaneta 13 mars 2008

    Provade pangasius filéer i en fiskgryta jag gjorde igår. På påsen (dom var frusna) lovades fasta, vita filéer, ett bra alternativ till sjötunga. Det såg verkligen bra ut. Filéerna höll ihop, var fasta och vita men fisken smakade jord! :'(

    Hade jag bara otur (dom var absolut inte dåliga) eller är det så dom skall smaka? Och vad är det för fisk igentligen? Någon som vet?

  • ikah 13 mars 2008

    http://www.recepthjalpen.se/pangasius.html

    Har aldrig provat men de säger att den ska vara god:o

  • enAnnan 13 mars 2008

    Det är en malfisk.
    Hajmal.

    De skiftar tydligen i kvalitet.
    Jag har köpt dem och ätit dem 3 gånger (färska ).
    Då har de varit stora, fina och vita och smakat gott.
    Ypperliga att steka.

    Men jag har en kompis som råkat ut för samma sak som du.
    En gång,
    men annars har de funkat för henne oxå.

  • Kaneta 13 mars 2008

    Tackar! Då vågar jag prova igen!

  • Cayenne71 13 mars 2008

    Yepp. Jag har råkat ut för samma sak.
    Köpte en billigare variant i en genomskinlig påse, de smakade som du säger jord. Men andra pangasius som jag ätit tidigare har varit kanongoda.
    Var inte rädd för att prova igen ( ett annat märke då kanske)

  • Hunnebo 13 mars 2008

    En kanonfisk(Y)! Prova att ugnsbaka med en god ostsås på:Gott till pasta.

  • Kaneta 13 mars 2008

    Låter gott. Det blir ungsbakat med annat märke på "fisken" nästa gång.

  • tulipan 13 mars 2008

    hmm.. har nog haft den turen då att dom alltid varit superbra när jag köpt... har alltid hem dom i frysen för dom e så förbaskat lätta och goda att tillreda. Billiga åxå:-) men har aldrig varit med om att dom skulle smaka jord:o

  • The_mama97mia 13 mars 2008

    jag har också provat olika sorters "torskersättningsfisk", har inte haft några problem eller varit missnöjd. Var det ngt särskilt märke som varit dåligt??? i så fall är det bra att få en sån "varning"....

  • MatAnders 13 mars 2008

    Jag åt det i går äggpanerade men lät dom dra en 15 minuter i ägg och 1 matsked fransk senap och det gjorde susen, köpte färsk en gång men den smakade lite dyig så tydligen kan kvaliten skifta. Men fasta och saftiga är dom.

  • MatAnders 13 mars 2008

    Det var Ullmo som var fabrikat på mina och dom va fina.

  • bernit 13 mars 2008

    Skrivet av Kaneta den 13 mar 2008

    Provade pangasius filéer i en fiskgryta jag gjorde igår. På påsen (dom var frusna) lovades fasta, vita filéer, ett bra alternativ till sjötunga. Det såg verkligen bra ut. Filéerna höll ihop, var fasta och vita men fisken smakade jord! :'(

    Hade jag bara otur (dom var absolut inte dåliga) eller är det så dom skall smaka? Och vad är det för fisk igentligen? Någon som vet?


    Provat ett par ggr men är inte nöjd, kommer i fortsättningen endast anv. till fisk-gryta. Och sjötunga är det defenitivt inte varken till smak eller konsistens.

    /BÅ:p:p

  • anluk 13 mars 2008

    Jag tycker det är en kanonfisk! Du har förmodligen haft otur.

  • evaldo 13 mars 2008

    Det var konstigt, jag har använt sådan fisk länge och aldrig råkat ut för att de smakat illa. snarare tvärt om, de var jättegoda. Det måste vara något tillfälligt.

  • tilda 13 mars 2008

    Det har nog med märket att göra och hur de är odlade, för de är ofta det. Beror nog på foder och dyl. Det är i normala fall en väldigt god fisk.

  • JennyV 28 november 2008

    Jag har köpt hajmal en gång, märket kommer jag inte ihåg. Men det smakade (N) , kokade resten till katten! Köpte förra veckan tilapia och gjorde en fiskgratäng av, den smakade ännu värre!! Jord och mögel! Tråkigt för man är ju inte sugen på att köpa dom igen!!

  • monicadanell 28 november 2008

    Jag köper hajmal ganska ofta har inte märkt något fel på den fisken(Y)
    jag brukar steka den är kanon och billig:p

  • Gnurf 28 november 2008

    Samma sak här...provat 1 gång i en fiskgratäng...fisken smakade dy...:(

  • monicadanell 28 november 2008

    Det var ullmo på märket:p

  • Atiin 28 november 2008

    Usch och fy för den fisken, en dyfisk. Lever på havetsbotten i Asien och lever på dy helt enkelt, men en fast fisk är det som är ypperlig i gratänger,tänk om den kunde smaka bra också, men inte då. Nej usch å fy.:@ Fisk ska man njuta av och vi äter mycket fisk här hemma och lägger gärna ner någon krona för att få bättre fisk.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.