Hej på er :p
Nu är det så att jag verkligen ÄLSKAR pannkakor!!
Äter det mesta som har med pannkakor att göra.
Men godast tycker jag ändå är tunna pannkakor med sirap eller sylt till. Kan äta hur många somhelst!
Men.. Jag har hört och läst att pannkakor tydligen skulle vara väldigt onyttigt. :(
Jag har själv ingen aning..
Men vissa säger att de är en efterrätt och ska serveras med glass, och att de är väldigt onyttigmat.
Medans vissa påstår att det är okej att äta EN pankaka efter tex. Soppa.
Och andra säger att det bara är ett mellanmål¨och att man då ska äta 1-2 st och servera med nyttigsylt.
Och Vissa säger att Pannkaka med Fläsk eller bacon eller så är okej att äta som lunch eller middag men inte enkla tunna..
Och de är vädligt många som säger att de är väldigt mycket kcalorier i EN pannkaka men att
de blir Nyttigare och kalorisnålare om man byter ut mjölken mot vatten och har inte margain/smör i, förutom när man steker..
Ja ni kanske förstår att jag blir förrvirrad! Men vad tycker Ni? Anser ni att pannkakor är en efterrätt? Mellanmål? Lunch eller middag?
Och hur många får man max äta för att de inte ska vara så otroligt onyttigt??
Vad serverar ni helst till pannkakor? Sirap? socker? sylt?
Vad är erat recept på ''Vanlig tunnpankaka?''
Ska man använda lätt mjölk eller standard mjölk i smeten? eller tilloch med vatten?
Och tillsist, Har ni något recept på Special pannkakor Tex, med blåbär.. Banan eller något annat så får ni gärna dela med er av dom (Y)
Tacksam för svar (L)
farmoringer18 juli 2008
Jag tillhör då dom som inte tycker att pannkaka är onyttigt. Gott att äta som de är, med sylt. Man kan göra pannkakstårta. Kanske använda dem som crepes fyllda med nåt gott. Går att använda både som förrätt, huvudrätt eller dessert. har kanske inte provat till frukost men annars passar alltid en pannkaka. Till mellanmål, lunch eller middag. Eller till kaffet. Man kan ju byta ut lite av vetemjölet till grahamsmjöl eller liknande. Blanda i lite rivna morötter, beroende på vad de ska serveras till. Ja, möjlighterna är många när det gäller pannkaka. Så ät mer pannkaka...(Y)
Mysan5918 juli 2008
Hej!
Här är en till som tycker om pannkakor, men vi äter det inte så ofta längre, nu när barnen är stora. Jag kan äta pannkakor till middag och då har jag både sylt och grädde! Eller bara strösocker... Onyttigt som sjutton :'( Men som sagt, det händer väldigt sällan nu för tiden.
På sommaren tycker jag att man kan äta pannkakor med glass till lunch, ev. middag.
Fast jag kan hålla med om att vanliga tunna pannkakor passar bäst som mellanmål.
Det där om att bara äta EN pannkaka, beror väl på, bantar man, men det hoppas jag att du inte gör som är så ung, då kanske man bara ska äta en, för naturligtvis är dom inte så nyttiga att äta många av. :p
Jag brukar göra pannkakorna på standarmjölk, det är mest den mjölken vi har hemma.
Tyvärr har jag inga annorlunda recept på pannkakor just nu, men annars är det väl bara att prova sig fram, t ex ta i lite O´boy, blåbär m.m.
ros18 juli 2008
:)Hej här är mitt recept på plättar/tunna pannkakor Plättar
Jag tycket att man kan äta när det passar. Om man vill ha det till lunch eller kvällsmat.
:)Ät så många du orkar.
Det går att variera tillbehören: glass, sylt, grädde, bär.
Eller så kan man göra goda crêpes med olika fyllningar: skinka och ost, köttfärssås, skaldjursfyllning, svamp.
Det är bara att pröva sig fram, vilket man tycker smakar bäst.
:)Lycka till med pannkaksätandet(Y)(Y)(Y)
Pette18 juli 2008
Hej!
Riktigt tunna pannkakor är jättegott. Här gör man dem på en speciell rund värmehäll där man skrapar av smeten med en träspatel om den blir för tjock - en crêpe-panna...
Och så gör man salta pannkakor på bovetemjöl och fyller på olika sätt, ungfär som pizza, till huvudrätt, med champignoner, ost, skinka eller annat gott. Både till lunch o middag.
Pannkakor är inte onyttigare än annan mjölmat... - ät Du så mycket Du vill!
Här får Du mitt recept (4 pers) på tunna pannkakor, både söta (att äta med socker och sylt) och salta (att ätas med sur grädde och fyllda med ost, svamp, skinka, eller liknande. Försök att få pannkakorna så supertunna som möjligt - de blir godast då och kanske lite knaprigare:
Söta crêpes:
250 g mjöl
5 dl vanlig mjölk
3 ägg
2 matskedar smält smör
½ dessertsked salt
2 dessertskedar strösocker
Smör i pannan, dessutom, att steka i.
Salta crêpes:
350 g bovetemjöl
3 ägg
2,5 dl vanlig mjölk
2,5 dl vatten eller öl
1 msk smält smör
2 dl crème fraîche (använd den tjocka)
Smör och salt - inget socker
Lycka till!
PS. Jag bodde i Iggesund och på Hölick på somrarna när jag var liten.
Isbjoorn18 juli 2008
Oh, Tack för tipsen!!(L)
Ja, jag håller helt med er,
Onyttigt eller inte, pannkakor är ändå det bästa jag vet! :p
Susiloudi18 juli 2008
Jag tycker också om pannkakor väldigt mycket, men för att få dom att kännas lite nyttigare har jag börjat med att byta ut vetemjölet mot hälften rågsikt och hälften grahamsmjöl + att jag brukar ha i lite krossade linfrön med! Kanske inte låter så gott, men det är det! Våga testa! Min förra kille var jätteskeptisk till det, tills han smakade på det. Nu gör han likadant själv när han lagar pannkakor! Fast det är inte lika gott om man inte har i lite socker i smeten. Lite socker har ju ingen dött av! :D
Pette18 juli 2008
Lite socker skall man ha i allt - det förhöjer smaksensationen. Lägg till någon dessertsked socker även i mina salta crêpes ovan, det blir bättre så... Rågsikt och grahamsmjöl låter för präktigt? Måste allt alltid kännas nyttigt? Får man dåligt samvete annars? Förlåt en yngling (?) som är mer livsnjutare än förståndig...
jas6518 juli 2008
Vanilj, kokos eller en mosad banan är också gott.
Mvh
Höfta mycket mera med pankaksmetar
Anders
The_mama97mia18 juli 2008
Jag har också försökt göra pannkakssmet lite nyttigare genom att ha lite grahamsmjöl i smeten. Pannkakor kan vara både lunch, middag och mellanmål här. En hit är att ha lite färdiga pannkakor eller plättar i kylen, det tycker barnen är enkelt o bra.
Vi gillar ugnspannkaka med, då vill jag gärna ha lite bacon i. Och själv, som vuxen älskar jag rotsaksplättar, eller raggmunk...
monac18 juli 2008
Ingen pannkaks -älskare...men kan tänka mig att man byter ut vetemjölet mot dinkel.
Tror inte på pannkakssmet gjord på vatten:o
Mirakelkulan18 juli 2008
Hejsan!
Till helgen tycker jag det kan vara gott med pannkakor till FRUKOST, man maste ju unna sig ibland. Min syster brukar gora Amerikanska Pannkakor, de kan bli hemskt goda med lite lonn sirap eller farska bar. Hon brukar fuska lite genom att kopa en torrblandning men sedan lagga till lite youghurt och citron i smeten. Finns sakert massa recept pa webben som du skulle kunna kolla upp. :)
ung_mamma18 juli 2008
Hallå, jag tillhör också pannkaksfolket, och jag äter HUR MÅNGA SOM HELST!
När ja vill och många ja vill, oavsett hur många kalorier dom må innehålla. Visst kan man tänka på mjölk emot vatten och sp vidare, men smaken blir ju faktiskt lite olika. Och gillar man pannkaka ska det vara äkta vara. Sen hur man gillar sina pannisar är ju upp till en själv.
Ja äter mina med sylt och vispgrädde (om det finnes i kylen)
annars kan det ibland slinka ner lite glass eller kanske en god kompott av färska bär och banan om ja vill känna mig ens lite nyttig. ;)
Med fläsk om ja vill tänka på barndomen med mamma, som serverade underbart god fläskpannkaka som ingen annan. Tack älskade mor!
Jag tänker med gott samvete ge mina barn pannkakor om dom vill ha, såklart måttliga mängder, för alla vet väl att mjöl i mängder kanske inte är det nyttigaste.
Hej på er! (Y)
maily18 juli 2008
Muminmamma säger att allt som är gott är nyttigt och nog blir man snäll och glad av pannkakor. tyvärr håller man sig inte mätt länge och säkert har pannkakor högt GI-värde! Om du äter en tallrik valfri grönsakssoppa till, ärtsoppa tycker jag blir för mastigt, och några morötter så äter du både gott och nyttigt!
monac18 juli 2008
Pannkakor på dinkel blir lägre gi...om det nu är intressant i frågan:o
De är bra utflyktsmat ,går inte att komma ifrån!
Pröva göra dem på kokosmjölk....blir jätte gott!
Okänd18 juli 2008
Pannkakor är väl gott,likaså plättar och våfflor.
Jag tillsätter lite vaniljsocker i smeten och det blir inte bara gott,det doftar gott när man steker också.
I min ugnspannkaka har jag alltid stekt bacon i, oftast 2 paket.
Tummen upp för pannkakor(Y)
monac18 juli 2008
ja våfflor är smarrigt...med hackad rödlök,creme fr. & rom.
(Y)
Kaneta18 juli 2008
Vad kan vara onyttigt i själva pannkakan? Det är mjöl, ägg, mjölk, lite salt och smör. Kan inte vara farligare än en äggmacka med ett glas mjölk till. :) Det är nog tillbehören som gör det lite onyttigare. :p
Min favorit är pannkakor med vispad grädde och blåbärssylt. .
Ibland tar jag lite socker och pressad citron på. Det är också gott. Och kanske gör det lite nyttigare. Kanel och socker på är också gott. Bra på utflykt, blir inte så kletigt som med sylt.
janehall18 juli 2008
Pannkakor är gott men våfflor är godare.De ska helst ätas nybakade.Här är ett bra recept som jag alltid lyckas med.
Gunhilds våfflor
4 ägg
8 dl mjölk
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk socker
½ tsk salt
100 g smält margarin (avsvalnat)
Vispa äggen ,blanda i hälften av mjölken och mjölet.
Blanda bakpulvret med resten av mjölet,socker och saltet.
Till sist de avsvalnade margarinet.Se till att våffeljärnet är riktigt varmt innan du gräddar första våfflan.
Gott med ny-vispad grädde och hemgjord sylt.
Hej på er :p
Nu är det så att jag verkligen ÄLSKAR pannkakor!!
Äter det mesta som har med pannkakor att göra.
Men godast tycker jag ändå är tunna pannkakor med sirap eller sylt till. Kan äta hur många somhelst!
Men.. Jag har hört och läst att pannkakor tydligen skulle vara väldigt onyttigt. :(
Jag har själv ingen aning..
Men vissa säger att de är en efterrätt och ska serveras med glass, och att de är väldigt onyttigmat.
Medans vissa påstår att det är okej att äta EN pankaka efter tex. Soppa.
Och andra säger att det bara är ett mellanmål¨och att man då ska äta 1-2 st och servera med nyttigsylt.
Och Vissa säger att Pannkaka med Fläsk eller bacon eller så är okej att äta som lunch eller middag men inte enkla tunna..
Och de är vädligt många som säger att de är väldigt mycket kcalorier i EN pannkaka men att
de blir Nyttigare och kalorisnålare om man byter ut mjölken mot vatten och har inte margain/smör i, förutom när man steker..
Ja ni kanske förstår att jag blir förrvirrad! Men vad tycker Ni? Anser ni att pannkakor är en efterrätt? Mellanmål? Lunch eller middag?
Och hur många får man max äta för att de inte ska vara så otroligt onyttigt??
Vad serverar ni helst till pannkakor? Sirap? socker? sylt?
Vad är erat recept på ''Vanlig tunnpankaka?''
Ska man använda lätt mjölk eller standard mjölk i smeten? eller tilloch med vatten?
Och tillsist, Har ni något recept på Special pannkakor Tex, med blåbär.. Banan eller något annat så får ni gärna dela med er av dom (Y)
Tacksam för svar (L)
Jag tillhör då dom som inte tycker att pannkaka är onyttigt. Gott att äta som de är, med sylt. Man kan göra pannkakstårta. Kanske använda dem som crepes fyllda med nåt gott. Går att använda både som förrätt, huvudrätt eller dessert. har kanske inte provat till frukost men annars passar alltid en pannkaka. Till mellanmål, lunch eller middag. Eller till kaffet. Man kan ju byta ut lite av vetemjölet till grahamsmjöl eller liknande. Blanda i lite rivna morötter, beroende på vad de ska serveras till. Ja, möjlighterna är många när det gäller pannkaka. Så ät mer pannkaka...(Y)
Hej!
Här är en till som tycker om pannkakor, men vi äter det inte så ofta längre, nu när barnen är stora. Jag kan äta pannkakor till middag och då har jag både sylt och grädde! Eller bara strösocker... Onyttigt som sjutton :'( Men som sagt, det händer väldigt sällan nu för tiden.
På sommaren tycker jag att man kan äta pannkakor med glass till lunch, ev. middag.
Fast jag kan hålla med om att vanliga tunna pannkakor passar bäst som mellanmål.
Det där om att bara äta EN pannkaka, beror väl på, bantar man, men det hoppas jag att du inte gör som är så ung, då kanske man bara ska äta en, för naturligtvis är dom inte så nyttiga att äta många av. :p
Jag brukar göra pannkakorna på standarmjölk, det är mest den mjölken vi har hemma.
Tyvärr har jag inga annorlunda recept på pannkakor just nu, men annars är det väl bara att prova sig fram, t ex ta i lite O´boy, blåbär m.m.
:)Hej här är mitt recept på plättar/tunna pannkakor
Plättar
Jag tycket att man kan äta när det passar. Om man vill ha det till lunch eller kvällsmat.
:)Ät så många du orkar.
Det går att variera tillbehören: glass, sylt, grädde, bär.
Eller så kan man göra goda crêpes med olika fyllningar: skinka och ost, köttfärssås, skaldjursfyllning, svamp.
Det är bara att pröva sig fram, vilket man tycker smakar bäst.
:)Lycka till med pannkaksätandet(Y)(Y)(Y)
Hej!
Riktigt tunna pannkakor är jättegott. Här gör man dem på en speciell rund värmehäll där man skrapar av smeten med en träspatel om den blir för tjock - en crêpe-panna...
Och så gör man salta pannkakor på bovetemjöl och fyller på olika sätt, ungfär som pizza, till huvudrätt, med champignoner, ost, skinka eller annat gott. Både till lunch o middag.
Pannkakor är inte onyttigare än annan mjölmat... - ät Du så mycket Du vill!
Här får Du mitt recept (4 pers) på tunna pannkakor, både söta (att äta med socker och sylt) och salta (att ätas med sur grädde och fyllda med ost, svamp, skinka, eller liknande. Försök att få pannkakorna så supertunna som möjligt - de blir godast då och kanske lite knaprigare:
Söta crêpes:
250 g mjöl
5 dl vanlig mjölk
3 ägg
2 matskedar smält smör
½ dessertsked salt
2 dessertskedar strösocker
Smör i pannan, dessutom, att steka i.
Salta crêpes:
350 g bovetemjöl
3 ägg
2,5 dl vanlig mjölk
2,5 dl vatten eller öl
1 msk smält smör
2 dl crème fraîche (använd den tjocka)
Smör och salt - inget socker
Lycka till!
PS. Jag bodde i Iggesund och på Hölick på somrarna när jag var liten.
Oh, Tack för tipsen!!(L)
Ja, jag håller helt med er,
Onyttigt eller inte, pannkakor är ändå det bästa jag vet! :p
Jag tycker också om pannkakor väldigt mycket, men för att få dom att kännas lite nyttigare har jag börjat med att byta ut vetemjölet mot hälften rågsikt och hälften grahamsmjöl + att jag brukar ha i lite krossade linfrön med! Kanske inte låter så gott, men det är det! Våga testa! Min förra kille var jätteskeptisk till det, tills han smakade på det. Nu gör han likadant själv när han lagar pannkakor! Fast det är inte lika gott om man inte har i lite socker i smeten. Lite socker har ju ingen dött av! :D
Lite socker skall man ha i allt - det förhöjer smaksensationen. Lägg till någon dessertsked socker även i mina salta crêpes ovan, det blir bättre så... Rågsikt och grahamsmjöl låter för präktigt? Måste allt alltid kännas nyttigt? Får man dåligt samvete annars? Förlåt en yngling (?) som är mer livsnjutare än förståndig...
Vanilj, kokos eller en mosad banan är också gott.
Mvh
Höfta mycket mera med pankaksmetar
Anders
Jag har också försökt göra pannkakssmet lite nyttigare genom att ha lite grahamsmjöl i smeten. Pannkakor kan vara både lunch, middag och mellanmål här. En hit är att ha lite färdiga pannkakor eller plättar i kylen, det tycker barnen är enkelt o bra.
Vi gillar ugnspannkaka med, då vill jag gärna ha lite bacon i. Och själv, som vuxen älskar jag rotsaksplättar, eller raggmunk...
Ingen pannkaks -älskare...men kan tänka mig att man byter ut vetemjölet mot dinkel.
Tror inte på pannkakssmet gjord på vatten:o
Hejsan!
Till helgen tycker jag det kan vara gott med pannkakor till FRUKOST, man maste ju unna sig ibland. Min syster brukar gora Amerikanska Pannkakor, de kan bli hemskt goda med lite lonn sirap eller farska bar. Hon brukar fuska lite genom att kopa en torrblandning men sedan lagga till lite youghurt och citron i smeten. Finns sakert massa recept pa webben som du skulle kunna kolla upp. :)
Hallå, jag tillhör också pannkaksfolket, och jag äter HUR MÅNGA SOM HELST!
När ja vill och många ja vill, oavsett hur många kalorier dom må innehålla. Visst kan man tänka på mjölk emot vatten och sp vidare, men smaken blir ju faktiskt lite olika. Och gillar man pannkaka ska det vara äkta vara. Sen hur man gillar sina pannisar är ju upp till en själv.
Ja äter mina med sylt och vispgrädde (om det finnes i kylen)
annars kan det ibland slinka ner lite glass eller kanske en god kompott av färska bär och banan om ja vill känna mig ens lite nyttig. ;)
Med fläsk om ja vill tänka på barndomen med mamma, som serverade underbart god fläskpannkaka som ingen annan. Tack älskade mor!
Jag tänker med gott samvete ge mina barn pannkakor om dom vill ha, såklart måttliga mängder, för alla vet väl att mjöl i mängder kanske inte är det nyttigaste.
Hej på er! (Y)
Muminmamma säger att allt som är gott är nyttigt och nog blir man snäll och glad av pannkakor. tyvärr håller man sig inte mätt länge och säkert har pannkakor högt GI-värde! Om du äter en tallrik valfri grönsakssoppa till, ärtsoppa tycker jag blir för mastigt, och några morötter så äter du både gott och nyttigt!
Pannkakor på dinkel blir lägre gi...om det nu är intressant i frågan:o
De är bra utflyktsmat ,går inte att komma ifrån!
Pröva göra dem på kokosmjölk....blir jätte gott!
Pannkakor är väl gott,likaså plättar och våfflor.
Jag tillsätter lite vaniljsocker i smeten och det blir inte bara gott,det doftar gott när man steker också.
I min ugnspannkaka har jag alltid stekt bacon i, oftast 2 paket.
Tummen upp för pannkakor(Y)
ja våfflor är smarrigt...med hackad rödlök,creme fr. & rom.
(Y)
Vad kan vara onyttigt i själva pannkakan? Det är mjöl, ägg, mjölk, lite salt och smör. Kan inte vara farligare än en äggmacka med ett glas mjölk till. :) Det är nog tillbehören som gör det lite onyttigare. :p
Min favorit är pannkakor med vispad grädde och blåbärssylt. .
Ibland tar jag lite socker och pressad citron på. Det är också gott. Och kanske gör det lite nyttigare. Kanel och socker på är också gott. Bra på utflykt, blir inte så kletigt som med sylt.
Pannkakor är gott men våfflor är godare.De ska helst ätas nybakade.Här är ett bra recept som jag alltid lyckas med.
Gunhilds våfflor
4 ägg
8 dl mjölk
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk socker
½ tsk salt
100 g smält margarin (avsvalnat)
Vispa äggen ,blanda i hälften av mjölken och mjölet.
Blanda bakpulvret med resten av mjölet,socker och saltet.
Till sist de avsvalnade margarinet.Se till att våffeljärnet är riktigt varmt innan du gräddar första våfflan.
Gott med ny-vispad grädde och hemgjord sylt.
*sparar*