Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza

  • Ninni84 18 januari 2013

    Vad brukar du ha på din pizza? Vad gör du för pizzadeg?

  • Amika 18 januari 2013

    Antingen gör jag pizza på surdeg, vilket är otroligt gott! Eller så tar jag bara 3dl vatten, 2 msk olja, 1 tsk salt, 25g jäst och ca 7 dl vetemjöl.
    På brukar det variera beroende på vad jag har hemma. Men favorit är antingen:
    1. tomatsås, mozzarella, pesto blandad med creme fraiche i små kluttar och körsbärstomater
    2. tomatsås, mozzarella, parmesanost, gouda och präst- eller västerbottenost. (Bara lite av varje men så det blir en quattro formaggio.
    3. tomatsås, mozzarella och parmaskinka.

  • MagnusClar 18 januari 2013

    Jag brukar fuska med degen, men på Pizzan så brukar jag lägga på i denna ordningen:

    1. Tomatsås
    2. Riven Mozzarella
    3. Hackad Pfeferoni
    4. Stark Salami
    5. Tomatskivor
    6. Röd lök
    7. Fetaost smulad över, med en koncentration i mitten

    Bästa Pizzan ever, Ska prova ditt recept på deg nästa gång Amika!

  • svengelsk 18 januari 2013

    Min bakmaskin har ett 45 minuters pizzadegsprogram. Medan det går kokar jag ihop en burk tomater med en tsk socker och en krossad vitlöksklyfta tills det blir lagom bredbar konsistens. Sedan blir det oftast sardeller och ost eller skinka och champinjoner. Oljan i sardellburken använder jag i degen. Sardeller får tjock röd understrykning när jag skriver det. Används det ordet inte längre i svenskan?

  • 7201 18 januari 2013

    Sardeller och Kapris (Y)
    Oxfile och Kapris (Y)
    SUPERGOTT....och jag vrider över en massa svartpeppar.{eat}

  • Virvlande 18 januari 2013

    Om jag inte gör degen själv brukar jag köpa runda turkiska "tunnbröd", kostar inte mer än 9 kr på hemköp och då får man fem-sex stycken stora bröd. Sen tar jag på tomatsås (passerade tomater, låt koka med lagerblad och pizzakrydda), stekta färska champinjoner, skinka ananas och ost.
    Salami är också gott att ha på. Sambon lägger på dem i hela skivor, jag brukar strimla dem över.

  • CongosKitchen 18 januari 2013

    Se den här!

    http://www.youtube.com/watch?v=MlvVGJ9Q1fo

  • bjoli198 18 januari 2013

    gör jag hemmagjord pizza brukar jag ha på en standardköttfärssås som jag kryddar med oregano på. behöver egentligen ingen ost heller

  • flabban 18 januari 2013

    Jag har en kanonbra deg till piroger, måste ju funka lika bra till pizza också.
    50 g jäst
    225 g smält smör
    4 ½ dl mjölk, ljummen
    1 ½ tsk salt
    3 ägg
    17 dl vetemjöl
    Jag blandar allt i degblandaren, men, jag varken smälter smöret eller värmer mjölken, utan blandar allt kallt, och degen blir så smidig och lättarbetad.

  • Aive 18 januari 2013

    Lite annorlunda fyllning:
    - sweet chili + ketchup på botten
    - stekt kycklingfilè i småbitar, kryddade m. salt och peppar
    - ananas
    - cashewnötter
    -jalapeno
    - ost
    När pizzan är stekt färdig kan man lägga på hackad koriander och limeklyftor.
    Lycka till!

  • Ninni84 18 januari 2013

    Åh vad många goda tips ;)) tackar

  • pihal 18 januari 2013

    Jag brukar använda mig av följande deg
    Grundrecept för pizzadeg
    Sen gör jag en sås på burktomater, hackad gul lök, vitlök och oregano och låter allt koka ihop.
    Fyllning brukar oftast bli tacokryddad köttfärs, skinka, ananas och jalapeno, samt mozzarellaost och vanlig ost. Använder mig av pizzasten vilket ger en helt underbart krisig och god botten.

  • maxxess 19 januari 2013

    Måste slå ett slag för en tomatsås som tyvärr glömt var jag hittade, men den är lätt den bästa pizzasås jag provat. Går att frysa också vilket är smidigt.

    Snabba tomatsåsen

  • Erajscha 19 januari 2013

    Vi köpte ica basics tomatsås till pasta och använde som pizzasås sist. Funkade utmärkt. Vi gör också degen i bakmaskinen men byter oftast ut en del av vetemjölet mot vetemjöl special fullkorn. Gott är också att nypa in ost i kanterna.

    Uppepå har jag ofta kronärtskocka, skinka, champinjoner och skivad lök.

  • frokenviol 19 januari 2013

    Jag gör alltid en "riktig" pizzadag på jäst. Gillar bäst min egen tomatsås. Fräser hackad gul lök med en vitlöksklyfta i lite olja. Häller på ett paket (400g) passerade tomater. Slänger i ett par lagerblad, lite salt, peppar, oregano och basilika. Detta får reducera till en lite tjockare sås.

    Breder tomatsåsen på pizzan, täcker med riven ost (gärna en lite starkare variant), lägger sist på pålägget. Skinka, champinjoner, mozarella, ananas, oliver, salami, köttfärsås, lökringar är några av våra vanligaste pålägg. Sist strör jag över lite oregano. När pizzan är färdiggräddad penslar jag kanterna med en god olivolja.

    Serverar oftast hemmagjord vitkålssallad till. Föredrar lite mildare vinägersmak än vad de köpta har :)

  • MosterNettan 20 januari 2013

    Dom få gånger jag gör pizza hemma köper jag pizzadegmix, eftersom det här med jäst och sånt inte är min grej. Min tomatbotten är chilisås som jag blandar med lite olja. Som fyllning har jag champinjoner, skinka, salami, feferoni och mycket ost.
    Det är kanske inte efter konstens alla regler men jag tycker det duger. Helst köper jag "riktig" pizza.

  • Linlock 20 januari 2013

    Gör jag pizza hemma brukar jag improvisera en pizzadeg med vetemjöl, vatten, salt och lite jäst. Kalljäser helst om jag har tid. Kokar ihop en burk tomater med lite kryddor, sen tycker jag mozarella, vanlig god ost typ gouda, stekt svart trumpetsvamp med salt, peppar och lite vitlök är jättegott på!

  • Annrh 20 januari 2013

    Min favoritpizza har en sås av tomatpuré och mango chutney med soltorkade tomater, stekta kantareller, stekt kyckling och toppad med strimlad basilika.

    SÅ GOD!!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.