Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

potatis

  • anluk 10 april 2008

    På sommaren är det allra godast med vanlig kokt nypotatis tycker jag. Annars gillar jag all sorts potatis, bakpotatis är nog en favorit.

  • kajsa36 10 april 2008

    Jag fullkomligt älskar potatis... i alla konstelationer... a la naturelle är nog bäst...(L)

  • MatAnders 10 april 2008

    Jag gillar när potatisen är mjölig (King Edvard) sen är det självklart gott med "bra" färskpotatis men ibland är det för vatnig tycker jag..

  • Wombat04 10 april 2008

    Potatis är nästan det viktigaste livsmedlet för mig, jag formligen älskar smaken av en mjölig, kokt potatis! Att man sedan kan göra så mycket gott av dem är ju en bonus. Baka, stuva, steka, gratinera, råsteka, mosa, fritera ...

    En god sak vi gör med potatis ibland är att vi låter bli att skala dem, borstar dem väl, skär dem i ca cm-tjocka skivor och lägger omlott på bakpappersklädd plåt, ringlar olja över, strör på lite salt och någon örtkrydda och skjutsar in dem i ugnen tills de är mjuka. Dessa läckerbitar serverar vi med förkärlek till en god köttbit och en sallad.

    Färskpotatisen de senaste åren har jag blivit väldigt besviken på, precis som MatAnders säger tycker jag den har varit alldeles för vattnig och till på köpet smaklös. Den har väl gått att pigga upp något med en binge dill i kokvattnet, men det är som om smaken inte tas upp och sugs in i potatisen utan bara lägger sig på ytan. Jättetrist! Men får man tag på god färskpotatis är den ju en delikatess i sig. Och steker man det som blir över till söndagsfrukost är smaken helt outstanding.

    Är det förresten någon som prövat att äta kall, kokt potatis med senap? Det har jag ... mumma!

    Bella

  • lennali 10 april 2008

    Den värsta tid på året för mig är när man bara får tag i färsk potatis i affärerna, jag tycker helt enkelt inte om färskpotatis, jag brukar hamstra gammel potatis så jag klarar mig ett tag.
    Men annars älskar jag potatis i alla de smaker och former.

  • Bianca 10 april 2008

    Jag tycker att potatisen överlag har blivit mycket sämre i kvaliteten. När man måste skära bort hälften blir man småsur. En potatis som brukar hålla rätt bra kvalitet är Asterix. Om man skurar av dem ordentligt och gör klyftor som man lägger i en plastpåse, häller lite olja över, saltar o pepprar och sen görar runt detta tills allt är blandat för att sedan hälla ut på plåt och köra i ugnen nån halvtimme brukar bli sååå supergott.

    Annars är ju färskpotatis en klar favorit speciellt i en sallad med rödlök och vinägrett.

  • miasvante 10 april 2008

    Håller med om att kvaliteten ofta är dålig, just det här att att man får skära bort så mycket det är verkligen inte kul Men mjölig King Edvard är en favorit. Och att steka kall färskpotatis med nyklippt dill över, längtar(Y)

  • lilas 10 april 2008

    Jag tycker att kall, kokt potatis på hårdmacka med kaviar är supergott!!
    Till grillningen brukar vi linda in skalad småpotatis( nästan färdigkokt ) i grillfolie tillsammans med vitlökssmör och pepparmixkrydda, sen slänger vi paketet på grillen i ca 10-15 min. Det funkar även med färskpotatis.
    Jag bor på landet, så här får vi alltid tag på bra potatis! Även färskpotatis direkt från potatislandet på sommaren. Underbart gott!
    En till potatisfavorit är hasselbackspotatis. :D

  • monac 10 april 2008

    Tysk potatis sallad är jätte gott! kokt ljumen potatis i skivor, vinegrett & mycket kapris samt rödlök:p...kanske toppad med lite färak basilika. mums!

  • monac 10 april 2008

    den tyska potatissalladen funkar utmärkt med färskpotatis....:)

    tycker inte om mjölig potatis.
    pröva sparris potatis om ni inte redan gjort det! jäääääätte gott!

  • monel 10 april 2008

    En till som hamstrar :D Skulle inte klara mig utan potatisgratäng när vi grillar.

    Skrivet av lennali den 10 apr 2008

    Den värsta tid på året för mig är när man bara får tag i färsk potatis i affärerna, jag tycker helt enkelt inte om färskpotatis, jag brukar hamstra gammel potatis så jag klarar mig ett tag.
    Men annars älskar jag potatis i alla de smaker och former.

  • Fiona 10 april 2008

    Skrivet av lennali den 10 apr 2008

    Den värsta tid på året för mig är när man bara får tag i färsk potatis i affärerna, jag tycker helt enkelt inte om färskpotatis, jag brukar hamstra gammel potatis så jag klarar mig ett tag.
    Men annars älskar jag potatis i alla de smaker och former.


    Äntligen någon mer som jag!
    Tycker inte heller om färskpotatis...

  • busan37 10 april 2008

    Gillar allt som har med potatis att göra, älskar potatis (Y)

  • Snorkfroken 10 april 2008

    Skrivet av molgan den 10 apr 2008

    Något gott tipps på färskpotais?
    Vi äter också ganksa mycket potatis. Jag tycker om potatisen när den blir kokt smulad, tror inte att det är så många som tycker om den då?
    Klyftpotatis och hasselbackspotatis är gott.
    Vad tycker ni om stekt potatis?
    varm potatis sallad från ugnen är munms. Jag som egentligen inte tycker om potatissallad. (kall)



    Jag har ett recept på min sida på färskpotatis i ugn. Brukar göra den till grillat och det är jätte poppis här hemma :)
    När det inte finns färskpotatis så gör jag den på vanlig potatis. Men den blir absolut godas med skrubbad färskpotatis.

  • ingdot 10 april 2008

    Åh det finns ju hur mkt som helst gott med potatis. En god potatisgratäng på sommaren till nåt gott grillat .... elr hasselbackspotatis.... mums!(L)

  • rasine 10 april 2008

    Potatis skivad i strimlor med grönaker i ugn är gott. Krydda gärna med örtagård

  • Lange 10 april 2008

    Jag blandar potatis och rotfrukter som jag strimlat ganska grovt i långpannan, stänker över lite olja och saltar innan jag bakar det i ugnen och serverar det sen till kött av något slag.

  • hansdotter 10 april 2008

    En bytta med smått och gott, ringla över olivolja, rosmarinkvistar, flingsalt, svartpeppar...in i ugnen.. Underbart gott!!!

  • farmoringer 10 april 2008

    Här äter vi bara mandelpotais. Bunkrar upp när försäljaren kommer sista gången innan sommaren. Men tyvärr räcker det inte tills han kommer tillbaka i slutet på september. Så då måste man äta Rundpotatis som dom kallar det här. I mitt lilla samhälle finns det inte några olika sorter. Endast en...Men potatis är gott till det mesta. Vi äter det mycket mer än pasta och ris här. Gratäng, mos, klyftis och råstekt. Ja allt är gott..

  • Teareyes 10 april 2008

    Min timjanstekta potatis är bland det godaste jag vet med färskpotatis!! (funkar även med vinterpotäter) En annan favorit är ugnstekta rotfrukter med potatis, lök, morot, rödbetor och palsternacka! Åh, vad jag längtar efter värmen, när man kan vara ute o grilla!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.