Hej, jag älskar kinamat, speciellt den underbara sötsura såsen. Har försökt att hitta recept på sådan sötsur sås som serveras på kina-restauranger men hittar så många (och enligt mig) krångliga recept som jag ycker innehåller lite konstiga saker. Någon som vet ett sådant recept som är som den som serveras på restauranger?
Blanda alla ingredienser till såsen.
Låt koka upp.
Väldigt enkel och god
Vill du ha den starkare,öka cayennepepparn.
Du kan också ha i bitar av ananas,ärtor o paprika om du vill.:)
Hej, jag älskar kinamat, speciellt den underbara sötsura såsen. Har försökt att hitta recept på sådan sötsur sås som serveras på kina-restauranger men hittar så många (och enligt mig) krångliga recept som jag ycker innehåller lite konstiga saker. Någon som vet ett sådant recept som är som den som serveras på restauranger?
sås:
1 l grönsaksbuljong
1,5 dl socker
1 dl vitvinsvinäger
1,f msk färsk ingefära, riven
1 tsk cayennepeppar
2,5 msk arrowrot
Blanda alla ingredienser till såsen.
Låt koka upp.
Väldigt enkel och god
Vill du ha den starkare,öka cayennepepparn.
Du kan också ha i bitar av ananas,ärtor o paprika om du vill.:)
Kolla in mitt recept:
http://www.matklubben.se/recept/kinesiskt_friterat_flaesk_i_soetsur_saas_41885.html (H)
Här visas boz1965 recept
Har hört att chinesiska restarunger använder kallrörd nyponsoppa som såsbas till sina sötsura såser!????:D
Kanske bara är falskt förtal???
I det här receptet finns det en sötsur sås som blev jättegod och bara består av ingredienser man alltid har hemma. (Y)
Sötsur Fläskfilé