Röka i klotgrill!

Att röka i klotgrill går utmärkt. Men man ska absolut inte lägga träspånen/pelletsen eller vad man nu använder i vatten. Dels så absorberar trä inte vatten och vattnet hindrar trät från att komma upp i rätt temperatur. Lägg träbitarna i ett foliepaket och gör ett litet hål i paketet. Lägg sedan foliepaketet direkt på glöden. Läs mer här:
www.amazingribs.com/tips_and_technique/mythbusting_soaking_wood.html
Skrivet av McFlurry den 4 aug 2012

Att röka i klotgrill går utmärkt. Men man ska absolut inte lägga träspånen/pelletsen eller vad man nu använder i vatten. Dels så absorberar trä inte vatten och vattnet hindrar trät från att komma upp i rätt temperatur. Lägg träbitarna i ett foliepaket och gör ett litet hål i paketet. Lägg sedan foliepaketet direkt på glöden. Läs mer här:
www.amazingribs.com/tips_and_technique/mythbusting_soaking_w
ood.html


Du får naturligtvis tycka och tro vad du vill, men jag håller inte med dig. Robert Rainford (googla) som är en av de mest kända och erkända grillkockarna i världen med många års erfarenhet från välkända restauranger och ett stort antal tv-shower och kokböcker bakom sig förordar att man blöter upp spånen för att de ska ryka längre och inte brinna upp med en gång. Även min egen erfarenhet säger samma sak.

Redigerat den 5 aug 2012 kl. 09:34