Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulle av nöt

  • FAE 28 april 2012

    Har i frysen ca 1.2kg rulle som jag inte vet riktigt vad jag ska göra med. Förr var väl kokt rulle (saltrulle) en vanlig husmansrätt men det är jag inte intresserad av att göra.

    Ett förslag jag fick från min kusin var att skiva tunt och grilla. Tycker detta verkar bra, en god mörande marinad är enkel att göra och man kan arbeta köttet med en kötthammare innan.

    Innan jag nu låter grillen ta hand om denna undrar jag om ni matklubbare har några andra bra förslag på vad jag kan göra med denna köttbit.

    Ha det bra!

  • Anderstam 28 april 2012

    Gingravad rulle av älg
    Hej !
    Jag brukar grilla gravat kött. Men har aldrig provat rulle.
    Att grilla gravat vill jag säga är en riktig höjdare ! {drool}
    Hittade detta recept på hur man gravar rulle på MK.
    Det står i och för sig älg, men borde funka lika bra med nöt.
    Lycka till !

  • jas65 29 april 2012

    Fyll den med tropiska frukter och grilla den på indirekt värme.

  • Mistys 29 april 2012

    Jag har fått lära mig att rulle är ett av dom hårdaste, segaste köttbitarna som finns. Duger endast till mat med mycket långa koktider som "salta biten" mm {question}
    Blir konfunderad när man tipsar om grillning mm. Kan det verkligen fungera?

  • sikaal 29 april 2012

    Skrivet av Mistys den 29 apr 2012

    Jag har fått lära mig att rulle är ett av dom hårdaste, segaste köttbitarna som finns. Duger endast till mat med mycket långa koktider som "salta biten" mm {question}
    Blir konfunderad när man tipsar om grillning mm. Kan det verkligen fungera?


    Det fungerar faktiskt. Jag var väldigt fundersam när vi blev bjudna på indirekt grillad nötrulle av mågen. Det var väldigt gott och faktiskt mört. Förr fick man ju alltid höra att det bara dög till saltrulle men ungdomarna såg väl bara en fin någorlunda billig köttbit!

  • The_mama97mia 29 april 2012

    Annars är ju tjälknöl ett säkert kort...

  • The_mama97mia 29 april 2012

    http://www.svensktkott.se/not/rulle/

  • Lollo54 29 april 2012

    Skrivet av The_mama97mia den 29 apr 2012

    Annars är ju tjälknöl ett säkert kort...


    Håller med! Det är det enda jag gör av nötrullen. Blir faktiskt mört

  • Mistys 29 april 2012

    Skrivet av The_mama97mia den 29 apr 2012

    http://www.svensktkott.se/not/rulle/


    ja då var jag inte så fel ute då....att den vanligtvis kräver lång koktid.

  • Sven2000 14 maj 2012

    Röka den och använda som pålägg.

  • The_mama97mia 14 maj 2012

    http://www.matklubben.se/recept/egen_aelgskav_50792.html

    detta går också bra, brukar köra på ytterlår som ju också är segt.

  • Lenkan 14 maj 2012

    Jag köper en kvarts oxe varje höst och brukar alltid göra tjälknöl på rullen...om jag inte mal ned det tillsammans med annat till köttfärs

  • The_mama97mia 14 maj 2012

    lite synd att mala ned - det går ju att göra lite annat med som sagt... Men är man lyckligt och lyxigt lottad så...

  • evaullabritt 15 maj 2012

    Jag har lagat till rulle av älgkalv flera gånger. Om jag inte vill göra saltrulle så steker jag den i ugnen på mycket låg temperatur i många timmar. Ungefär som kälknöl. Det blir en mycket mör och god stek.

    I julas gjorde jag en enkel insaltning - gned bara in köttet med grovt salt. (ganska mycket) sedan fick den ligga i en plastpåse i kylskåpet i ungefär en vecka, vändes då och då. Därefter kokade jag det varsamt. Köttet måste kunna skivas efter kokning. Rullen skars sedan i tunna skivor som smörgåspålägg och kallskuret på julbordet. Det blev bra, men jag kunde nog ha låtit saltet verka lite längre.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.