Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås till stekt makrill

  • AstridW 30 juni 2008

    Det enligt mig absolut bästa till stekt makrill är stuvad spenat. Nu är det tyvärr så att min sambo inte direkt är så förtjust i det... Nu måste vi hitta på ett alt. till honom. Vad brukar ni äta/tror ni passar till stekt makrill?

  • The_mama97mia 30 juni 2008

    hmmm... jag tror inte jag har ätit stekt makrill... *ler generat* men rökt makrill är supergott. Kall sås är gott till fisk.
    Och till feta fiskar överhuvudtaget är ju en klassisk gräddfilssås med röd stenbitsrom, lite finhackad gul lök och dill himlagott.
    Eller om man gillar pepparrot - gräddfil o pepparrot, Går att ha bas på Creme f också såklart, eller youghurt.

  • pia61 30 juni 2008

    Jag håller med dig att stuvad spenat är bäst till makrill. Du kan också göra vanlig vit sås i stekpannan efter att du stekt makrillen. Då får såsen smak av makrillen, också gott, men spenat...mums(Y) :p

  • MatAnders 30 juni 2008

    Jag har en god traditionell kall sås till stekt fisk bland mina recept.

  • loll 30 juni 2008

    Det absolut godaste jag kan tänka mig till stekt makrill är egentligen mer en sky än en sås, men är fantastiskt gott!
    Så här gör man:
    När du har stekt makrillen så tar du upp den. I stekpannan (med fettet från den stekta makrillen kvar) fräser du en finhackad lök, inte så det bränner. Sedan häller du i lite ättika blandat med vatten, kanske halv till en matsked ättika och ca 1-2 dl vatten. Blanda också i färsk hackad dill. Smaka av med salt, socker och vitpeppar. Jag vet inga mått här, men det ska inte vara för surt, så var inte rädd för sockret.
    Lägg tillbaka makrillen och låt puttra en liten stund.
    Njut detta sedan till färsk kokt potatis....:p

  • Gillsan 30 juni 2008

    :p Äter din man gröna ärtor? Så kan du göra ärtpesto det är himla gott till fisk.
    Jag har recept på det i mna recept.

    Eller så blanda creme fraiche majonäs vispgrädde dill salt peppar lite citron också gott.
    Mvh Gillsan//rockagill

  • monix 30 juni 2008

    Hej!

    Håller med Loll och har alltid den typen av sky till stekt makrill. Himla gott, servera gärna en klickk majonnäs till.MUMS.

  • Wombat04 30 juni 2008

    Sen finns ju krusbärssåsen, som jag inte har recept på just här och inte har vågat mig på, fast jag älskar krusbär. Stekt makrill med krusbärssås är tydligen en klassiker! Men jag föredrar nog stuvad spenat ... synd att sambon inte gillar det!

  • monac 30 juni 2008

    spenat är toppen!...alla tycker inte det dock.
    Men ett alternativ kunde vara:
    Fetaost och avocadocréme med grön chili.

  • bernit 30 juni 2008

    Skrivet av loll den 30 jun 2008

    Det absolut godaste jag kan tänka mig till stekt makrill är egentligen mer en sky än en sås, men är fantastiskt gott!
    Så här gör man:
    När du har stekt makrillen så tar du upp den. I stekpannan (med fettet från den stekta makrillen kvar) fräser du en finhackad lök, inte så det bränner. Sedan häller du i lite ättika blandat med vatten, kanske halv till en matsked ättika och ca 1-2 dl vatten. Blanda också i färsk hackad dill. Smaka av med salt, socker och vitpeppar. Jag vet inga mått här, men det ska inte vara för surt, så var inte rädd för sockret.
    Lägg tillbaka makrillen och låt puttra en liten stund.
    Njut detta sedan till färsk kokt potatis....:p


    Nästan som min salig mor gjorde när vi syskon växte upp. Vi har alltid haft makrill som en favorit i famljen och varierade med kall inkokt (se mina recept) stekt med spenat eller skysås, makrillåda etc. Men vad gäller såsen så tog mor lite mjöl i stekfettet, ättika, socker och dill samt mjök så det blev en sötsur sås - gott !!

    /BÅ :p

  • MammaIrene 30 juni 2008

    Hej, har precis ätit detta idag faktiskt o det varsååååååååååååååååååååååååååå gott(Y)(Y)(Y)
    Det var helstekt färsk egenfångad makrill
    Färskpotatis
    grönsaker
    Gräddfil + rödlök:p

    MEr komplicerat än så behöver det faktiskt inte vara,.......
    Annars är det ju som mamma mia sa väldigt gott att blanda i rom.......Brukar jag göra till lax, men ville ha en annan smak idag, dessutom är itne min mage jätte förtjust i rom....

  • marwis 30 juni 2008

    Skrivet av loll den 30 jun 2008

    Det absolut godaste jag kan tänka mig till stekt makrill är egentligen mer en sky än en sås, men är fantastiskt gott!
    Så här gör man:
    När du har stekt makrillen så tar du upp den. I stekpannan (med fettet från den stekta makrillen kvar) fräser du en finhackad lök, inte så det bränner. Sedan häller du i lite ättika blandat med vatten, kanske halv till en matsked ättika och ca 1-2 dl vatten. Blanda också i färsk hackad dill. Smaka av med salt, socker och vitpeppar. Jag vet inga mått här, men det ska inte vara för surt, så var inte rädd för sockret.
    Lägg tillbaka makrillen och låt puttra en liten stund.
    Njut detta sedan till färsk kokt potatis....:p

    Absolut det bästa till Stekt makrill, och till Mama97mia vill jag bara säga: har du aldrig ätit stekt makrill så är det på tiden!!:D

  • dystraior 30 juni 2008

    När jag var nere och hälsade på mormor och morfar och vi åt stekt makrill så brukar vi bara hälla i lite mjölk i stekpannan efter man stekt och värma den och servera till, men håller med om att en kall gräddfil/gräslökssås skulle passa bra till. Och är avis, vill med ha färsk makrill, men här uppe så är den inte färsk (enligt mig iaf). Saknar det nåt enormt. :(

    Men för inspiriation om makrill, kika in på mitt recept med ugnstekt makrill, den går att göra på fryst när det tryter på färsk... :)

  • marwis 30 juni 2008

    Skrivet av marwis den 30 jun 2008

    Skrivet av loll den 30 jun 2008

    Det absolut godaste jag kan tänka mig till stekt makrill är egentligen mer en sky än en sås, men är fantastiskt gott!
    Så här gör man:
    När du har stekt makrillen så tar du upp den. I stekpannan (med fettet från den stekta makrillen kvar) fräser du en finhackad lök, inte så det bränner. Sedan häller du i lite ättika blandat med vatten, kanske halv till en matsked ättika och ca 1-2 dl vatten. Blanda också i färsk hackad dill. Smaka av med salt, socker och vitpeppar. Jag vet inga mått här, men det ska inte vara för surt, så var inte rädd för sockret.
    Lägg tillbaka makrillen och låt puttra en liten stund.
    Njut detta sedan till färsk kokt potatis....:p

    Absolut det bästa till Stekt makrill, och till Mama97mia vill jag bara säga: har du aldrig ätit stekt makrill så är det på tiden!!:D

    Gmde skriva att vi ibland bara vispar ut stekpannan med mjölk eller grädde, kokt potatis och lingon till(Y)

  • Inabina 30 juni 2008

    Klart godast är att hacka dill och strö över makrillen när den är färdig stekt. Slå sedan på 3dl grädde och låt puttra en stund! (Y) Detta är kanon gott!
    Receptet finns på min sida. Kommer inte ihåg hur det var man skulle klistra in det här.

  • Inabina 30 juni 2008

    Jag gör ett försök att få in receptet här :p

    Stekt makrill i grädd och dillsås.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.