Jag brukar bryna en fin stekyta på kotletter - karre (marinerade ibland). Sen lägger man i köttet i en gjutjärnsgryta på spisen tycker jag blir godast, och låter det fin puttra i sin egen köttsaft och fett i lite vatten så det blir slutligen en god sås.
Jag brukar tillsätta grädde sen lite i slutet innan det blir mört och klart och lite kryddor, örter fond, buljong, cremefraish, grädde, redning mm.
Jag undrar vilka recept, tips som kan vara intressant för andra oxå att söka i trådar senare till en god sås av sky till ovannämnda i gjutjärnsgryta på spisen?
Erajscha22 januari 2014
Man kan också bryna med lite lök och sen ha i krossade tomater och örtkryddor (oregano eller dragon vilken man nu föredrar.)
svengelsk22 januari 2014
Lägg köttet på en bädd av skivade champinjoner. Vätskan från dem och köttsaften ger en fin sås.
solvik20723 januari 2014
(Y)
MatAnders24 januari 2014
Jag skulle rekommendera mortlad grönpeppar och kanske lite vitlök i blir gudomligt gott.
Rajdon29 januari 2014
Skrivet av Rajder den 21 jan 2014
Jag brukar bryna en fin stekyta på kotletter - karre (marinerade ibland). Sen lägger man i köttet i en gjutjärnsgryta på spisen tycker jag blir godast, och låter det fin puttra i sin egen köttsaft och fett i lite vatten så det blir slutligen en god sås.
Jag brukar tillsätta grädde sen lite i slutet innan det blir mört och klart och lite kryddor, örter fond, buljong, cremefraish, grädde, redning mm.
Jag undrar vilka recept, tips som kan vara intressant för andra oxå att söka i trådar senare till en god sås av sky till ovannämnda i gjutjärnsgryta på spisen?
Vad intressant att ni skriver och det behövdes. Finns knappt nåt recept i gryta på spis om man ska var petig, men det går ju till viss del koppla och kopiera "kotletter i ugn" recept till "kotletter i gryta recept". Tycker ni det är samma sak ?
amoz30 januari 2014
Gör oftast olika slags stekar i gjutjärnsgryta på spisen, tycker det blir mycket saftigare så. Detta är nog ett sätt man gjorde mycket mer förr tror jag, för jag kan inte minnas att mor gjorde söndagssteken i ugnen. :)
Jag brukar bryna en fin stekyta på kotletter - karre (marinerade ibland). Sen lägger man i köttet i en gjutjärnsgryta på spisen tycker jag blir godast, och låter det fin puttra i sin egen köttsaft och fett i lite vatten så det blir slutligen en god sås.
Jag brukar tillsätta grädde sen lite i slutet innan det blir mört och klart och lite kryddor, örter fond, buljong, cremefraish, grädde, redning mm.
Jag undrar vilka recept, tips som kan vara intressant för andra oxå att söka i trådar senare till en god sås av sky till ovannämnda i gjutjärnsgryta på spisen?
Man kan också bryna med lite lök och sen ha i krossade tomater och örtkryddor (oregano eller dragon vilken man nu föredrar.)
Lägg köttet på en bädd av skivade champinjoner. Vätskan från dem och köttsaften ger en fin sås.
(Y)
Jag skulle rekommendera mortlad grönpeppar och kanske lite vitlök i blir gudomligt gott.
Jag brukar bryna en fin stekyta på kotletter - karre (marinerade ibland). Sen lägger man i köttet i en gjutjärnsgryta på spisen tycker jag blir godast, och låter det fin puttra i sin egen köttsaft och fett i lite vatten så det blir slutligen en god sås.
Jag brukar tillsätta grädde sen lite i slutet innan det blir mört och klart och lite kryddor, örter fond, buljong, cremefraish, grädde, redning mm.
Jag undrar vilka recept, tips som kan vara intressant för andra oxå att söka i trådar senare till en god sås av sky till ovannämnda i gjutjärnsgryta på spisen?
Vad intressant att ni skriver och det behövdes. Finns knappt nåt recept i gryta på spis om man ska var petig, men det går ju till viss del koppla och kopiera "kotletter i ugn" recept till "kotletter i gryta recept". Tycker ni det är samma sak ?
Gör oftast olika slags stekar i gjutjärnsgryta på spisen, tycker det blir mycket saftigare så. Detta är nog ett sätt man gjorde mycket mer förr tror jag, för jag kan inte minnas att mor gjorde söndagssteken i ugnen. :)