Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

sallad till buffé --> utmaning!

  • Virvlande 30 september 2012

    Jag ska servera en buffé på onsdag och behöver tips på en sallad. Den ska gärna vara ganska lätt då resten av menyn är rätt fyllig. Det skulle vara enkelt att bara ställa fram lite grönsallad, men jag skulle vilja göra nåt roligare.

    Nu till problemen:
    Min sambo är allergisk mot råa rotfrukter, så inga morötter, palsternackor eller liknande får vara med. Han är dessutom allergisk mot stenfrukter (alla frukter med en stor kärna, så ingen mango eller liknande), han är nötallergiker och känslig mot gurka (ja, konstigt nog) och vattenmelon.
    Jag är känslig mot råa tomater och en gäst tål inte apelsin.

    Några förslag? :D

  • poissons 1 oktober 2012

    Paprikor i 3 olika färger (som strimlas tunt), rödlök och salladsblad.

    Enkelt men gott! :)

  • TTJ 1 oktober 2012

    Jag brukar alltid servera sallad på ett stort fat i stället för i en skål då jag tycker det ser riktigt snyggt ut på en buffé, så det kan jag tipsa om! ;)

    Om du blandar olika salladssorter, tex isbergs, ruccola, mangold och crispsallad så blir det fint och effektfullt. Om annan melon går bra kan du ju hacka det och strö över, granatäpplekärnor (finns frysta på ica), och toppa med fetaost som blir en riktigt god blandning. (Y)

  • elleave 1 oktober 2012

    Håller med om att du borde blanda olika salladssorter i en skål, men varför inte ha lite andra grönsaker i småskålar runt omkring? (eller ett fat med fack i) Så alla får ta vad de gillar/tål =)

    Om du hellre vill göra en vanlig sallad så föreslår jag: Sallad, rödlök, sockerärtor, vindruvor och kanske råa champinjoner...

  • The_mama97mia 1 oktober 2012

    Lite frukt och bär kan ju piffa till det, tål ni physalis och vindruvor? Päron? Honungsmelon? Jordgubbar?
    Stjälkselleri, babyspenat, rå blomkål i små buketter?
    Tänka utanför boxen är kul men som sagt en utmaning!

  • The_mama97mia 1 oktober 2012

    Elleaves förslag om tillbehör i små skålar är ju såklart smart!

  • Nenabirk 1 oktober 2012

    Nu vet jag ju inte vad du har för smak på maten, men till kryddig mat gillar jag att blanda majskorn, finhackad purjolök och finhackad isbergssallad.

  • frokenviol 1 oktober 2012

    Håller med de andra, satsa på några olika skålar. En med olika salladsblad, en med fetaost eller mozarella, en med frukt - typ vindruvor, en med gurkstavar. Då kan alla ta vad de gillar/tål och alla blir nöjda.

    Kika in i den här tråden så får du fler härliga salladstips :)

    http://www.matklubben.se/matprat/husmanskost_vardagsmat_och_snabblagat_22/tips_paa_groensaker_till_maten__13174.html

  • bigganv 1 oktober 2012

    Bottna med ruccola på ett stort fat, lägg på jordgubbar och fetaost. Ringla över lite crema di balsamico. Klart!!

    Supergott!

  • Virvlande 1 oktober 2012

    Tack för alla tips! {eat} Ska prova så mycket som möjligt, men kanske inte på samma gång.. :\

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.