Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schnizel o tillbehör

  • Prima 19 maj 2009

    Var och jobbade i helgen. Blev bjuden på schinzel, klyftpotatis, brunsås. Ja det vanliga.

    Men även på en citronskriva toppad med en ansjovisbit och lite kaprisbitar.

    Kan bara säga att jag var skeptisk till fisken först... kanske även lite kaprisen. Men gud vad gott det var... nu kan jag nog inte tänka mej vara utan en gnutta ansjovis till schnizel. Det passade väldigt bra ihop...

    Tog en bit ansjovis, en bit citron, en bit kapris samt en bit kött och sås. MUMS!

    Hur serverar du din schnizel?

  • popik 19 maj 2009

    Jag brukar också göra samma dvs med citronskiva ansjovis och kapris. Det är det klassiska receptet och så gott.

  • Okänd 19 maj 2009

    Skrivet av Prima den 19 maj 2009

    Var och jobbade i helgen. Blev bjuden på schinzel, klyftpotatis, brunsås. Ja det vanliga.

    Men även på en citronskriva toppad med en ansjovisbit och lite kaprisbitar.

    Kan bara säga att jag var skeptisk till fisken först... kanske även lite kaprisen. Men gud vad gott det var... nu kan jag nog inte tänka mej vara utan en gnutta ansjovis till schnizel. Det passade väldigt bra ihop...

    Tog en bit ansjovis, en bit citron, en bit kapris samt en bit kött och sås. MUMS!

    Hur serverar du din schnizel?


    Här kommer mitt bidrag!

    Falsk wienerchnitzel

  • zonale 20 maj 2009

    Jag serverar min Wienerschnitzel precis så som man får den i Wien. Med citronklyftor och en österrikisk potatissallad. Ingen ansjovis, ingen kapris och ingen sås.

  • Galadriel 20 maj 2009

    Wienerschnitzel är så fantastiskt gott!! En "äkta" Österrikisk schnitzel görs av kalvkött , men jag tycker det går lika bra med fläskkött, det blir betydligt saftigare. Varken ansjovis eller kapris ingår som tillbehör, däremot får man alltid en citronskiva till. Egentligen spelar det ingen roll om den är äkta eller inte, huvudsaken är att man tycker det är gott. Min underbara farmor, som var österrikiska, gjorde helt otroligt goda wienerschnitzlar av utbankat kalvinnanlår. Köttbiten täckte nästan hela tallriken. Jag har inte lyckats lika bra med mina, ofta fastnar paneringen i stekpannan, men jag ger inte upp.

  • Prima 20 maj 2009

    Konstigt.... undrar var det här m kaprisen och ansjovisen kommer ifrån? Det var verkligen gott till... iallafall ihop med citronen som ju verkar tillhöra traditionellt iallafall...

    Hm!

  • Okänd 21 maj 2009

    Skrivet av Prima den 20 maj 2009

    Konstigt.... undrar var det här m kaprisen och ansjovisen kommer ifrån? Det var verkligen gott till... iallafall ihop med citronen som ju verkar tillhöra traditionellt iallafall...

    Hm!


    Här kan man kolla var det kommer ifrån!

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Wienerschnitzel

    Det var en del som man kanske inte visste.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.