Var och jobbade i helgen. Blev bjuden på schinzel, klyftpotatis, brunsås. Ja det vanliga.
Men även på en citronskriva toppad med en ansjovisbit och lite kaprisbitar.
Kan bara säga att jag var skeptisk till fisken först... kanske även lite kaprisen. Men gud vad gott det var... nu kan jag nog inte tänka mej vara utan en gnutta ansjovis till schnizel. Det passade väldigt bra ihop...
Tog en bit ansjovis, en bit citron, en bit kapris samt en bit kött och sås. MUMS!
Hur serverar du din schnizel?
popik19 maj 2009
Jag brukar också göra samma dvs med citronskiva ansjovis och kapris. Det är det klassiska receptet och så gott.
Okänd19 maj 2009
Skrivet av Prima den 19 maj 2009
Var och jobbade i helgen. Blev bjuden på schinzel, klyftpotatis, brunsås. Ja det vanliga.
Men även på en citronskriva toppad med en ansjovisbit och lite kaprisbitar.
Kan bara säga att jag var skeptisk till fisken först... kanske även lite kaprisen. Men gud vad gott det var... nu kan jag nog inte tänka mej vara utan en gnutta ansjovis till schnizel. Det passade väldigt bra ihop...
Tog en bit ansjovis, en bit citron, en bit kapris samt en bit kött och sås. MUMS!
Jag serverar min Wienerschnitzel precis så som man får den i Wien. Med citronklyftor och en österrikisk potatissallad. Ingen ansjovis, ingen kapris och ingen sås.
Galadriel20 maj 2009
Wienerschnitzel är så fantastiskt gott!! En "äkta" Österrikisk schnitzel görs av kalvkött , men jag tycker det går lika bra med fläskkött, det blir betydligt saftigare. Varken ansjovis eller kapris ingår som tillbehör, däremot får man alltid en citronskiva till. Egentligen spelar det ingen roll om den är äkta eller inte, huvudsaken är att man tycker det är gott. Min underbara farmor, som var österrikiska, gjorde helt otroligt goda wienerschnitzlar av utbankat kalvinnanlår. Köttbiten täckte nästan hela tallriken. Jag har inte lyckats lika bra med mina, ofta fastnar paneringen i stekpannan, men jag ger inte upp.
Prima20 maj 2009
Konstigt.... undrar var det här m kaprisen och ansjovisen kommer ifrån? Det var verkligen gott till... iallafall ihop med citronen som ju verkar tillhöra traditionellt iallafall...
Hm!
Okänd21 maj 2009
Skrivet av Prima den 20 maj 2009
Konstigt.... undrar var det här m kaprisen och ansjovisen kommer ifrån? Det var verkligen gott till... iallafall ihop med citronen som ju verkar tillhöra traditionellt iallafall...
Var och jobbade i helgen. Blev bjuden på schinzel, klyftpotatis, brunsås. Ja det vanliga.
Men även på en citronskriva toppad med en ansjovisbit och lite kaprisbitar.
Kan bara säga att jag var skeptisk till fisken först... kanske även lite kaprisen. Men gud vad gott det var... nu kan jag nog inte tänka mej vara utan en gnutta ansjovis till schnizel. Det passade väldigt bra ihop...
Tog en bit ansjovis, en bit citron, en bit kapris samt en bit kött och sås. MUMS!
Hur serverar du din schnizel?
Jag brukar också göra samma dvs med citronskiva ansjovis och kapris. Det är det klassiska receptet och så gott.
Var och jobbade i helgen. Blev bjuden på schinzel, klyftpotatis, brunsås. Ja det vanliga.
Men även på en citronskriva toppad med en ansjovisbit och lite kaprisbitar.
Kan bara säga att jag var skeptisk till fisken först... kanske även lite kaprisen. Men gud vad gott det var... nu kan jag nog inte tänka mej vara utan en gnutta ansjovis till schnizel. Det passade väldigt bra ihop...
Tog en bit ansjovis, en bit citron, en bit kapris samt en bit kött och sås. MUMS!
Hur serverar du din schnizel?
Här kommer mitt bidrag!
Falsk wienerchnitzel
Jag serverar min Wienerschnitzel precis så som man får den i Wien. Med citronklyftor och en österrikisk potatissallad. Ingen ansjovis, ingen kapris och ingen sås.
Wienerschnitzel är så fantastiskt gott!! En "äkta" Österrikisk schnitzel görs av kalvkött , men jag tycker det går lika bra med fläskkött, det blir betydligt saftigare. Varken ansjovis eller kapris ingår som tillbehör, däremot får man alltid en citronskiva till. Egentligen spelar det ingen roll om den är äkta eller inte, huvudsaken är att man tycker det är gott. Min underbara farmor, som var österrikiska, gjorde helt otroligt goda wienerschnitzlar av utbankat kalvinnanlår. Köttbiten täckte nästan hela tallriken. Jag har inte lyckats lika bra med mina, ofta fastnar paneringen i stekpannan, men jag ger inte upp.
Konstigt.... undrar var det här m kaprisen och ansjovisen kommer ifrån? Det var verkligen gott till... iallafall ihop med citronen som ju verkar tillhöra traditionellt iallafall...
Hm!
Konstigt.... undrar var det här m kaprisen och ansjovisen kommer ifrån? Det var verkligen gott till... iallafall ihop med citronen som ju verkar tillhöra traditionellt iallafall...
Hm!
Här kan man kolla var det kommer ifrån!
http://sv.wikipedia.org/wiki/Wienerschnitzel
Det var en del som man kanske inte visste.