Jag har kollat runt nu i veckor efter information om hur man skalar recept. Så jag fann den här webbplatsen och passar nu på att fråga igen.
Är det någon som vet hur man skalar ett recept? Vilken metod använder man? Multiplicerar man? Skiljer man mellan olika varor? så som salt? etc
Vore så oerhört tacksam för svar
Miggo
Lisabeertje9 februari 2015
Så som jag ser det ska man inte skilja mellan varorna. Man ska bara multiplicera/dela med detsamma för varje vara.
T ex en tredjedel av allting, allt dubbelt...
Det är hur jag gör, det låter ganska logiskt och jag har aldrig haft problem med det (utom när 'problemet' finns i originalreceptet).
DoctorWho15 februari 2015
Var försiktig med saltet när du skalar, det kan OFTA bli för salt och du tex tredubblar eller mer.
svengelsk16 februari 2015
Kokvatten kan vara lite knepigt, samma mängd avdunstat oavsett hur mycket som finns i grytan. Jag fick T.ex koka min marmelad i evigheter när jag dubblade receptet. Det var innan jag hittade Hiram's recept på engelsk apelsin marmelad.
Hej!
Jag har kollat runt nu i veckor efter information om hur man skalar recept. Så jag fann den här webbplatsen och passar nu på att fråga igen.
Är det någon som vet hur man skalar ett recept? Vilken metod använder man? Multiplicerar man? Skiljer man mellan olika varor? så som salt? etc
Vore så oerhört tacksam för svar
Miggo
Så som jag ser det ska man inte skilja mellan varorna. Man ska bara multiplicera/dela med detsamma för varje vara.
T ex en tredjedel av allting, allt dubbelt...
Det är hur jag gör, det låter ganska logiskt och jag har aldrig haft problem med det (utom när 'problemet' finns i originalreceptet).
Var försiktig med saltet när du skalar, det kan OFTA bli för salt och du tex tredubblar eller mer.
Kokvatten kan vara lite knepigt, samma mängd avdunstat oavsett hur mycket som finns i grytan. Jag fick T.ex koka min marmelad i evigheter när jag dubblade receptet. Det var innan jag hittade Hiram's recept på engelsk apelsin marmelad.