Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

sötpotatis

  • majamia 22 maj 2009

    Hur brukar ni tillaga den? Ska ha grillat till. Det är kanske så att man använder den som vanlig potatis?
    Sist vi var borta fick vi en röra på sötpotatis, aburgine mm och det var toppen gott men jag hittar inget recept på det.

    :D

  • gimmiahug 22 maj 2009

    Jag lagar sötpotatis på alla vis jag lagar vanlig potatis på! Gillar allra bäst ugnsstekt sötpotatis tillsammans med vanlig, hälften av var ungefär. Röran du nämner låter god och är säkert inte svår att åstadkomma om du ville göra en sådan!

  • Kaneta 22 maj 2009

    Det godaste du kan göra är att ugnsrosta den. Gärna tillsammans med andra rotfrukter. Jag brukar blanda kålrot, rotselleri och sötpotatis. (ibland lite annat också tex paprika, lök och squash)

    Ugnen på 225C.
    Skär alla rotfrukter i kuber och lägg på i en ugnsform. Häll över olivolja och lite flingsalt. Något annat behövs inte.
    Lägg gärna in kålrot och rotselleri i ugnen först, kanske 10-15 minuter. Sötpotatis blir fortare mjuk. Sedan ytterligar ca 20 minuter.

    Jättegott till alla former av grillad eller stekt kött och kyckling. Gör en kall sås till.

    Ta det här med tider i ugnen med en nypa salt. Smaka dig fram när du tycker det är klart.

  • cgubb03 22 maj 2009

    Hej!

    Lärde mig här på matklubben att man kunde koka sötpotatisen, med skalet på, halvera och slänga på grillen. Mums, mums var det.

    Grillad sötpotatis med gräddfil, gräslök och chili

  • monfo 23 maj 2009

    Jag brukar göra rotlåda och byta ut moroten mot sötpotatis. Ibland blandar jag i sötpotatis i potatismoset och så har vi den goda soppan:

    Rostad sötpotatissoppa

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.