Äter ni speciell lunch på sommaren? Eller är det matlådor och gårdagens rester som gäller då med?
Eller skippar ni helt enkelt lunchen?? Hos oss är ju inte det ett alternativ då yngste sonen är diabetiker.
Däremot flyttas frukost, mellis, lunch, mellis, middag och kvällsfika ett par timmar senare :p
Skiljer lunchen om ni är hemma eller ute och badar en hel dag?
Okänd7 juni 2008
När det är så här varmt så blir det lite si och så med lunchen,men alltid middag vid 17 tiden.
Vi kan äta en grillkorv ,fil och macka,pastasallad mm till lunch,men inte allt på samma dag naturligtvis,haha.
Man dricker ju så mycket vätska att man nästan aldrig är hungrig.
Disen7 juni 2008
Man tager vad man haver. Med två tonåringar som ska ut på diverse "galej", dag som kväll så är det inte lätt att få ihop det. På sommaren kör vi enkel lunch ( mackor på stranden) o sen blir det middag innan alla ska ut på sitt. Tiderna varierar, och självklart blir det rester ibland ( jag som "mat mamma" vill ju också ha semester) Huvudsaken är ju attt alla får mat i magen.
Blir det "grille" eller annan "tung" middag på kvällen så dessto lättare lunch.
Men det är inte lätt att få ihop det alla gånger. Jag kan förstå att det är svårare med en diabetiker i familjen som regelbundet behöver mat på vissa tider.
SDMaya8 juni 2008
Allt är som vanligt här när man jobbar, fast mer frukt och grönt i matlådan.
Är vi lediga och det är stranden som gäller så packas det bara frukt och vatten och kanske något kex med ner... tar 3 minuter att gå ner till världens underbaraste sandstrand :) Så lunch går vi hem och äter, gärna fil och frukt. Jag har 2 döttrar (20 & 15 år) som är galna i mannagrynsgröt, fruktsallad och pannkakor. (inte på en gång) *Ler* Så oftast blir det något sånt till lunch...fast dom kan äta det till frukost, middag och kvällsmat om dom får...hehe.
zonale8 juni 2008
Senarelägger huvudmålet och tar något lättare mitt på dagen. Sill, kassler, rökt skinka, kalkonbröst och kalvsylta hör till favoriterna om det är riktigt varmt.
anluk8 juni 2008
Är väldans olika. Är vi på stranden blir det äggmackor, pannkakor eller pastasallad. Hemma blir det rester eller sallad. Sill och potatis, kassler med kall ananassås osv. När det är så varmt som det är nu tycker jag inte man har någon direkt matlust alls.................Men tänk på att dricka RIKLIGT med vatten mina vänner.
jordgubbar8 juni 2008
Senare lägger måltiderna , men blir mest melon, sallad skinka,keso de dagar
som idag då det är 30 grader varmt(Y)
farmoringer8 juni 2008
Så länge som vi jobbar så är det samma rutiner som vanligt. Middag och matlåda till lunch. Kanske lite oftare sill förstås. Men annars ingen skillnad. På lediga dagar äter vi aldrig lunch utan bara middag..
The_mama97mia8 juni 2008
Ja här har inte sommarlovet börjat på riktigt än, men hittills har jag ändå märkt att det blir mkt plock o smått på lunchtid när vi är lediga - som helger då....
Alltså en dag på stranden - då kan menyn se väldigt lustig ut.
Idag till stranden blev det lite kylskåpsrensning... lite köttbullar, några kalla korvar... en burk sallad, Linas chokladbollar som hon gjorde igår... Några pizzabitar från Manuels Pizzeria i Pålsboda, som vi hade med hem...
Några små youghurtar,... saft. OCH så köpte jag 2 L jordgubbar på vägen . så goda, från Ringstad gård här i trakten...
Ofta äter vi bara riktigt varm mat på kvällen då. Och idag blev det värmda grillrester, o så gjorde jag pot sallad på färskpot från igår...
Det har varit 30 gr varmt här så man vil lliksom ha lite kall mat......
Tinaz669 juni 2008
Något salt tycker jag är gott när det är varmt..då tänker jag utsökt på inlagdsgsill eller matjesill kokt färskpotatis, ägg.
Lätt o gott
ikah9 juni 2008
Hos oss blir det ofta ordentlig grötlunch eftersom man inte orkar äta så mycket till middag när det är så varmt. Man håller sig mätt så länge också när man äter gröt(Y):D
The_mama97mia22 juni 2008
Tänkte egentligen starta en särskilt tråd, men fyller på här.
Nu är det sommarlov, dock inte semester riktigt än. Jag känner stort behov av att ha en massa "färdig" mat i kylen, så att barnen kan ta o värma på själva, eller för min skull att ta fram och servera på extremt kort varsel - typ för fem minuter sen.
Hoppas att ni kan ge tips på sånt som man kan stå o göra en regning/mulen dag vid spisen, så att man kan ta tillvara soltimmarna sen...
Jag brukar göra lasagne o frysa in i lagoma bitar. Ugnspannkaka o tunn pannkaka är också favoriter att ha på lut.
Har ni mera tips?????
The_mama97mia22 juni 2008
Glömde påpeka att här har alla olika scheman på sommaren, vilket gör att behovet av att ha mat färdigt blir än större... Min flicka är mkt ute i stallet, tar ibland med sig mackor dit, grabben är på "sommarlek" mellan 9 och 13, kommer hem o är utsvulten.
Sen kan det vara så med att en maträtt inte passar alla.... helst ska köket vara öppet dygnet runt, samt ha en á la carte meny på typ 10 rätter att välja mellan.... haha..
Okänd22 juni 2008
Stek grillkorv och hamburgare att ha i frysen,bara att ta fram och värma.Enkelt och bekvämt.
Gör egen pizza och frys in i portionsbitar.
Det finns ju en massa du kan laga och frysa in och sen ha lite kokt potatis eller pasta att ha till.
Sen kan ju barnen micra det själv.
PS.Jag har alltid hamburgare färdiga i frysen,bra att ta till när man är sugen på nåt.
The_mama97mia22 juni 2008
Tackar för det tipset. Jag har färdiga hamburgare, men ej stekta
???
smulan1katt9422 juni 2008
Det är olika (H)
kicki-6224 juni 2008
Mannagrynspudding med sylt eller färska jordgubbar är en uppskattad lunch. Likaså att göra en bondomelett på kylskåpets rester, eller en vanlig omelett med stuvning. Matjesill och färskpotatis är inte heller fel till lunch. Risgrynsgröt som man kan koka en stor gryta av och kyla ner och sedan bara värma på för hungriga sommarlovsbarn.
På stranden blir det pastasallad av något slag eller matiga mackor eller baugetter och massor av färsk frukt.
gladavmat24 juni 2008
chili con carne med valfria böner gillas av min fam. och när barnen var yngre gillade de fiskbullar i hummersås:'( de klarar inte jag av att äta men ungarna ville verkligen ha det!
monac24 juni 2008
blev bjuden på röktlax toppad med löjrom idag. Färsk potatis med dill & en sallad på spenat,ruccola,fetaost ,tomater & sockerärtor.
En perfekt smakharmoni...och bara härligt "tok-Lyxigt"(L)
Solen bröt fram genom molnen & fåglarna drillade...ibland är det lite x-tra gott & leva!
monac24 juni 2008
p.s.pistageglass med jordgubbar & hackad vit choklad till dessert!
Äter ni speciell lunch på sommaren? Eller är det matlådor och gårdagens rester som gäller då med?
Eller skippar ni helt enkelt lunchen?? Hos oss är ju inte det ett alternativ då yngste sonen är diabetiker.
Däremot flyttas frukost, mellis, lunch, mellis, middag och kvällsfika ett par timmar senare :p
Skiljer lunchen om ni är hemma eller ute och badar en hel dag?
När det är så här varmt så blir det lite si och så med lunchen,men alltid middag vid 17 tiden.
Vi kan äta en grillkorv ,fil och macka,pastasallad mm till lunch,men inte allt på samma dag naturligtvis,haha.
Man dricker ju så mycket vätska att man nästan aldrig är hungrig.
Man tager vad man haver. Med två tonåringar som ska ut på diverse "galej", dag som kväll så är det inte lätt att få ihop det. På sommaren kör vi enkel lunch ( mackor på stranden) o sen blir det middag innan alla ska ut på sitt. Tiderna varierar, och självklart blir det rester ibland ( jag som "mat mamma" vill ju också ha semester) Huvudsaken är ju attt alla får mat i magen.
Blir det "grille" eller annan "tung" middag på kvällen så dessto lättare lunch.
Men det är inte lätt att få ihop det alla gånger. Jag kan förstå att det är svårare med en diabetiker i familjen som regelbundet behöver mat på vissa tider.
Allt är som vanligt här när man jobbar, fast mer frukt och grönt i matlådan.
Är vi lediga och det är stranden som gäller så packas det bara frukt och vatten och kanske något kex med ner... tar 3 minuter att gå ner till världens underbaraste sandstrand :) Så lunch går vi hem och äter, gärna fil och frukt. Jag har 2 döttrar (20 & 15 år) som är galna i mannagrynsgröt, fruktsallad och pannkakor. (inte på en gång) *Ler* Så oftast blir det något sånt till lunch...fast dom kan äta det till frukost, middag och kvällsmat om dom får...hehe.
Senarelägger huvudmålet och tar något lättare mitt på dagen. Sill, kassler, rökt skinka, kalkonbröst och kalvsylta hör till favoriterna om det är riktigt varmt.
Är väldans olika. Är vi på stranden blir det äggmackor, pannkakor eller pastasallad. Hemma blir det rester eller sallad. Sill och potatis, kassler med kall ananassås osv. När det är så varmt som det är nu tycker jag inte man har någon direkt matlust alls.................Men tänk på att dricka RIKLIGT med vatten mina vänner.
Senare lägger måltiderna , men blir mest melon, sallad skinka,keso de dagar
som idag då det är 30 grader varmt(Y)
Så länge som vi jobbar så är det samma rutiner som vanligt. Middag och matlåda till lunch. Kanske lite oftare sill förstås. Men annars ingen skillnad. På lediga dagar äter vi aldrig lunch utan bara middag..
Ja här har inte sommarlovet börjat på riktigt än, men hittills har jag ändå märkt att det blir mkt plock o smått på lunchtid när vi är lediga - som helger då....
Alltså en dag på stranden - då kan menyn se väldigt lustig ut.
Idag till stranden blev det lite kylskåpsrensning... lite köttbullar, några kalla korvar... en burk sallad, Linas chokladbollar som hon gjorde igår... Några pizzabitar från Manuels Pizzeria i Pålsboda, som vi hade med hem...
Några små youghurtar,... saft. OCH så köpte jag 2 L jordgubbar på vägen . så goda, från Ringstad gård här i trakten...
Ofta äter vi bara riktigt varm mat på kvällen då. Och idag blev det värmda grillrester, o så gjorde jag pot sallad på färskpot från igår...
Det har varit 30 gr varmt här så man vil lliksom ha lite kall mat......
Något salt tycker jag är gott när det är varmt..då tänker jag utsökt på inlagdsgsill eller matjesill kokt färskpotatis, ägg.
Lätt o gott
Hos oss blir det ofta ordentlig grötlunch eftersom man inte orkar äta så mycket till middag när det är så varmt. Man håller sig mätt så länge också när man äter gröt(Y):D
Tänkte egentligen starta en särskilt tråd, men fyller på här.
Nu är det sommarlov, dock inte semester riktigt än. Jag känner stort behov av att ha en massa "färdig" mat i kylen, så att barnen kan ta o värma på själva, eller för min skull att ta fram och servera på extremt kort varsel - typ för fem minuter sen.
Hoppas att ni kan ge tips på sånt som man kan stå o göra en regning/mulen dag vid spisen, så att man kan ta tillvara soltimmarna sen...
Jag brukar göra lasagne o frysa in i lagoma bitar. Ugnspannkaka o tunn pannkaka är också favoriter att ha på lut.
Har ni mera tips?????
Glömde påpeka att här har alla olika scheman på sommaren, vilket gör att behovet av att ha mat färdigt blir än större... Min flicka är mkt ute i stallet, tar ibland med sig mackor dit, grabben är på "sommarlek" mellan 9 och 13, kommer hem o är utsvulten.
Sen kan det vara så med att en maträtt inte passar alla.... helst ska köket vara öppet dygnet runt, samt ha en á la carte meny på typ 10 rätter att välja mellan.... haha..
Stek grillkorv och hamburgare att ha i frysen,bara att ta fram och värma.Enkelt och bekvämt.
Gör egen pizza och frys in i portionsbitar.
Det finns ju en massa du kan laga och frysa in och sen ha lite kokt potatis eller pasta att ha till.
Sen kan ju barnen micra det själv.
PS.Jag har alltid hamburgare färdiga i frysen,bra att ta till när man är sugen på nåt.
Tackar för det tipset. Jag har färdiga hamburgare, men ej stekta
???
Det är olika (H)
Mannagrynspudding med sylt eller färska jordgubbar är en uppskattad lunch. Likaså att göra en bondomelett på kylskåpets rester, eller en vanlig omelett med stuvning. Matjesill och färskpotatis är inte heller fel till lunch. Risgrynsgröt som man kan koka en stor gryta av och kyla ner och sedan bara värma på för hungriga sommarlovsbarn.
På stranden blir det pastasallad av något slag eller matiga mackor eller baugetter och massor av färsk frukt.
chili con carne med valfria böner gillas av min fam. och när barnen var yngre gillade de fiskbullar i hummersås:'( de klarar inte jag av att äta men ungarna ville verkligen ha det!
blev bjuden på röktlax toppad med löjrom idag. Färsk potatis med dill & en sallad på spenat,ruccola,fetaost ,tomater & sockerärtor.
En perfekt smakharmoni...och bara härligt "tok-Lyxigt"(L)
Solen bröt fram genom molnen & fåglarna drillade...ibland är det lite x-tra gott & leva!
p.s.pistageglass med jordgubbar & hackad vit choklad till dessert!