Sitter och spanar på matklubben efter nya idèer och recept. Fick syn på Souvlaki, har aldrig lagat det men det hörs ju gott!! Funderar bara på, om man tar grytbitar av gris, blir det inte segt?? Tycker att grytbitar har den tendensen! Fanns ju recept på både lamm, fläskfilé och grytbitar. Är det någon som har lagat det??
MatAnders5 oktober 2009
Jag gör ofta souvlaki och bara man inte grillar dom torra så e det ingen fara samt att dom bör marineras över natten, jag har ett recept på min sida som skiljer sig lite från orginalet för jag tycker dom annars är lite tama i smaken.
enAnnan5 oktober 2009
Jag skulle nog inte välja grytbitar om jag ville göra det på fläsk, utan snarare fläskfilé eller skinstek. Men det är ju min smak. :)
JennyV5 oktober 2009
MatAnders: Har redan spanat in ditt recept och jag håller med dig, gillar mycket smak (Y)
enAnnan: Det var det jag tänkte på, blir nog bättre med fläskfilé!
anluk5 oktober 2009
Jag gör alltid souvlaki på vanliga grytbitar och det går kanon. Har även använt ytterfilé någon gång och det är också ett gott alternativ.
Här kommer ett förslag
jimboz5 oktober 2009
Jag hittade ett recept på Souvlaki som jag definitivt skall prova....Jag vet inte hur många recept som finns i omlopp men jag har för mig att köttet ska smaka lite surt eller vad man ska kalla dom...Är jag ute i snön nu när jag påstår att man ska marinera köttet i Yoghurt ?
Här är receptet som ser spännande ut
Jag hittade ett recept på Souvlaki som jag definitivt skall prova....Jag vet inte hur många recept som finns i omlopp men jag har för mig att köttet ska smaka lite surt eller vad man ska kalla dom...Är jag ute i snön nu när jag påstår att man ska marinera köttet i Yoghurt ?
Här är receptet som ser spännande ut
Med tanke på ditt något smaklösa inlägg i tråden S.O.S. - hade du tänkt göra dem på kattgrytbitar?
jas655 oktober 2009
Jag själv skulle nog välja benfri karre' som marineras i grekiska smaker som yougurt med riven vitlök ej pressad eller skivad.
Mvh
Höfta på med slouvaki.
Anders
The_mama97mia5 oktober 2009
Jag har gjort på karré och skinkstek, självklart går det att göra på fläskfilé. Grytbitar på fläsk är väl ofta på skinka? Jag köper aldrig grytbitar, utan helt kött.
Älskar det citrussyrliga i souvlakin. Både Anders recept och Anluks recept är toppen.
Men det var ingen hit att göra i ugnen, det testade jag i helgen, det ska helst grillas över öppen kolbädd för mest o bäst smak.
Sitter och spanar på matklubben efter nya idèer och recept. Fick syn på Souvlaki, har aldrig lagat det men det hörs ju gott!! Funderar bara på, om man tar grytbitar av gris, blir det inte segt?? Tycker att grytbitar har den tendensen! Fanns ju recept på både lamm, fläskfilé och grytbitar. Är det någon som har lagat det??
Jag gör ofta souvlaki och bara man inte grillar dom torra så e det ingen fara samt att dom bör marineras över natten, jag har ett recept på min sida som skiljer sig lite från orginalet för jag tycker dom annars är lite tama i smaken.
Jag skulle nog inte välja grytbitar om jag ville göra det på fläsk, utan snarare fläskfilé eller skinstek. Men det är ju min smak. :)
MatAnders: Har redan spanat in ditt recept och jag håller med dig, gillar mycket smak (Y)
enAnnan: Det var det jag tänkte på, blir nog bättre med fläskfilé!
Jag gör alltid souvlaki på vanliga grytbitar och det går kanon. Har även använt ytterfilé någon gång och det är också ett gott alternativ.
Här kommer ett förslag
Jag hittade ett recept på Souvlaki som jag definitivt skall prova....Jag vet inte hur många recept som finns i omlopp men jag har för mig att köttet ska smaka lite surt eller vad man ska kalla dom...Är jag ute i snön nu när jag påstår att man ska marinera köttet i Yoghurt ?
Här är receptet som ser spännande ut
http://recept.nu/1.23500/anders_leven/huvudratter/lamm/lammsouvlaki_med_fetaostsallad
Jag hittade ett recept på Souvlaki som jag definitivt skall prova....Jag vet inte hur många recept som finns i omlopp men jag har för mig att köttet ska smaka lite surt eller vad man ska kalla dom...Är jag ute i snön nu när jag påstår att man ska marinera köttet i Yoghurt ?
Här är receptet som ser spännande ut
http://recept.nu/1.23500/anders_leven/huvudratter/lamm/lammsouvlaki_med_fetaostsallad
Med tanke på ditt något smaklösa inlägg i tråden S.O.S. - hade du tänkt göra dem på kattgrytbitar?
Jag själv skulle nog välja benfri karre' som marineras i grekiska smaker som yougurt med riven vitlök ej pressad eller skivad.
Mvh
Höfta på med slouvaki.
Anders
Jag har gjort på karré och skinkstek, självklart går det att göra på fläskfilé. Grytbitar på fläsk är väl ofta på skinka? Jag köper aldrig grytbitar, utan helt kött.
Älskar det citrussyrliga i souvlakin. Både Anders recept och Anluks recept är toppen.
Men det var ingen hit att göra i ugnen, det testade jag i helgen, det ska helst grillas över öppen kolbädd för mest o bäst smak.
:)För oss kycklingälskare så är detta ett förslag
Kycklingsouvlaki à la Nettan