Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Souvlaki?!

  • JennyV 5 oktober 2009

    Sitter och spanar på matklubben efter nya idèer och recept. Fick syn på Souvlaki, har aldrig lagat det men det hörs ju gott!! Funderar bara på, om man tar grytbitar av gris, blir det inte segt?? Tycker att grytbitar har den tendensen! Fanns ju recept på både lamm, fläskfilé och grytbitar. Är det någon som har lagat det??

  • MatAnders 5 oktober 2009

    Jag gör ofta souvlaki och bara man inte grillar dom torra så e det ingen fara samt att dom bör marineras över natten, jag har ett recept på min sida som skiljer sig lite från orginalet för jag tycker dom annars är lite tama i smaken.

  • enAnnan 5 oktober 2009

    Jag skulle nog inte välja grytbitar om jag ville göra det på fläsk, utan snarare fläskfilé eller skinstek. Men det är ju min smak. :)

  • JennyV 5 oktober 2009

    MatAnders: Har redan spanat in ditt recept och jag håller med dig, gillar mycket smak (Y)
    enAnnan: Det var det jag tänkte på, blir nog bättre med fläskfilé!

  • anluk 5 oktober 2009

    Jag gör alltid souvlaki på vanliga grytbitar och det går kanon. Har även använt ytterfilé någon gång och det är också ett gott alternativ.
    Här kommer ett förslag

  • jimboz 5 oktober 2009

    Jag hittade ett recept på Souvlaki som jag definitivt skall prova....Jag vet inte hur många recept som finns i omlopp men jag har för mig att köttet ska smaka lite surt eller vad man ska kalla dom...Är jag ute i snön nu när jag påstår att man ska marinera köttet i Yoghurt ?
    Här är receptet som ser spännande ut

    http://recept.nu/1.23500/anders_leven/huvudratter/lamm/lammsouvlaki_med_fetaostsallad

  • boz1965 5 oktober 2009

    Skrivet av jimboz den 5 okt 2009

    Jag hittade ett recept på Souvlaki som jag definitivt skall prova....Jag vet inte hur många recept som finns i omlopp men jag har för mig att köttet ska smaka lite surt eller vad man ska kalla dom...Är jag ute i snön nu när jag påstår att man ska marinera köttet i Yoghurt ?
    Här är receptet som ser spännande ut

    http://recept.nu/1.23500/anders_leven/huvudratter/lamm/lammsouvlaki_med_fetaostsallad


    Med tanke på ditt något smaklösa inlägg i tråden S.O.S. - hade du tänkt göra dem på kattgrytbitar?

  • jas65 5 oktober 2009

    Jag själv skulle nog välja benfri karre' som marineras i grekiska smaker som yougurt med riven vitlök ej pressad eller skivad.
    Mvh
    Höfta på med slouvaki.
    Anders

  • The_mama97mia 5 oktober 2009

    Jag har gjort på karré och skinkstek, självklart går det att göra på fläskfilé. Grytbitar på fläsk är väl ofta på skinka? Jag köper aldrig grytbitar, utan helt kött.
    Älskar det citrussyrliga i souvlakin. Både Anders recept och Anluks recept är toppen.
    Men det var ingen hit att göra i ugnen, det testade jag i helgen, det ska helst grillas över öppen kolbädd för mest o bäst smak.

  • ros 6 oktober 2009

    :)För oss kycklingälskare så är detta ett förslag
    Kycklingsouvlaki à la Nettan

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.