Hejsan! Jag tänkte att det kunde vara kul med en tråd där man kan skriva tips av olika slag.
Mitt tips är att när du gör grytor, köttfärsås korvstroganoff m.m blanda i olika gönsaker tex morot och broccoli!
Nhg922 november 2012
Ett litet tips jag brukar ge är att efter att ha hackat och hanterat lök, gnider jag in händerna i lite ketchup och tvättar sedan med lite diskmedel. Det tar bort doften så att man även kan hantera annan mat utan att det tar smak. :)
alindalinda23 november 2012
tips till barnfamiljer främst,
om man ska göra grytor i stil med kalops där kryddpepparkorn är en viktig ingridiens,
lägg dem i en tesil i grytan, så slipper man "ögonen" på tallriken sen!
Lenkan24 november 2012
Skrivet av Nhg9 den 22 nov 2012
Ett litet tips jag brukar ge är att efter att ha hackat och hanterat lök, gnider jag in händerna i lite ketchup och tvättar sedan med lite diskmedel. Det tar bort doften så att man även kan hantera annan mat utan att det tar smak. :)
Jag har ett annat knep. Jag gnuggar fingrarna mot ren diskbänk! Fungerar faktiskt
knarras6 december 2012
i min köttfärs limpa fyller jag baconbitar,hackade äpple och ost.{freaked-out}
Anderstam6 december 2012
När ni bakar limpor och formbröd.
Kavla ut dom till en rektangel och rulla ihop från långsidan.
Placera sen med skarven neråt.
Det gör att brödet jäser bättre på höjden och blir luftigare.
Lärde mig detta av en äldre bagerska för många år sen.
Gisse806 december 2012
Jag vill ha tips om hur man ska göra för att inte den vita chokladen ska smälta...
Hejsan! Jag tänkte att det kunde vara kul med en tråd där man kan skriva tips av olika slag.
Mitt tips är att när du gör grytor, köttfärsås korvstroganoff m.m blanda i olika gönsaker tex morot och broccoli!
Ett litet tips jag brukar ge är att efter att ha hackat och hanterat lök, gnider jag in händerna i lite ketchup och tvättar sedan med lite diskmedel. Det tar bort doften så att man även kan hantera annan mat utan att det tar smak. :)
tips till barnfamiljer främst,
om man ska göra grytor i stil med kalops där kryddpepparkorn är en viktig ingridiens,
lägg dem i en tesil i grytan, så slipper man "ögonen" på tallriken sen!
Ett litet tips jag brukar ge är att efter att ha hackat och hanterat lök, gnider jag in händerna i lite ketchup och tvättar sedan med lite diskmedel. Det tar bort doften så att man även kan hantera annan mat utan att det tar smak. :)
Jag har ett annat knep. Jag gnuggar fingrarna mot ren diskbänk! Fungerar faktiskt
i min köttfärs limpa fyller jag baconbitar,hackade äpple och ost.{freaked-out}
När ni bakar limpor och formbröd.
Kavla ut dom till en rektangel och rulla ihop från långsidan.
Placera sen med skarven neråt.
Det gör att brödet jäser bättre på höjden och blir luftigare.
Lärde mig detta av en äldre bagerska för många år sen.
Jag vill ha tips om hur man ska göra för att inte den vita chokladen ska smälta...