Om man tar en påse potatisgratäng och blandar med en burk finhackad ansjovis + spad och breder ut i en smord ugnsform, toppar med skorpströ samt ringlar över lite flytande margarin, så får man en jättegod Ansjovisgratäng. 30 min i 200 graders ugnsvärme.
Man kan även blanda potatisgratängen med falukorv i tärningar eller fräsa lök och köttfärs att blanda i.
Enkelt och snabbt och mycket gott.
Hälsningar Stintan
anluk1 januari 2012
Tack för tipset.
MosterNettan1 januari 2012
Tack för kanonbra tips, det får igång fantasin faktiskt.
Kanske med kassler, överbliven julskinka, överbliven stek eller vad man nu har i restväg...
Stintan1 januari 2012
Listan kan göras lång med denna potatis.
Fisk i tärningar går också bra + en knippa finklippt dill och citronpeppar.
Svensk Moussaka t ex är ju en av mina favoriter, då man blandar med köttfärssås och toppar med riven ost.
Det är bara fantasin som sätter stopp.
Lycka till!
boz19651 januari 2012
Det har jag faktiskt aldrig testat. Skulle kanske göra det nån gång.
MosterNettan1 januari 2012
Oj svensk Moussaka, det var länge sen! Det ska jag testa att göra igen!
CH Hermansson-gryta har jag döpt den till. För många år sen hade Torsten Ehrenmark ett matlagningsprogram i TV. Han bjöd in gäster som fick laga sitt favoritrecept. Då var den gamle vänsterledaren Hermansson med och gjorde moussaka på svenska, eftersom hans barnbarn inte tyckte om aubergine.
Det var länge sen eftersom Herr Ehrenmark gick ur tiden 1985!
Stintan1 januari 2012
Kommer så väl ihåg Torsten Ehrenmark, en mycket underhållande människa.
Det var väl ett kul namn på en gryta, kanske något att lansera. Vi har ju flera namn som vi använder till olika rätter, Jansson, Lindström, Walewska, Rydberg, är de jag kommer på just nu.
Om man tar en påse potatisgratäng och blandar med en burk finhackad ansjovis + spad och breder ut i en smord ugnsform, toppar med skorpströ samt ringlar över lite flytande margarin, så får man en jättegod Ansjovisgratäng. 30 min i 200 graders ugnsvärme.
Man kan även blanda potatisgratängen med falukorv i tärningar eller fräsa lök och köttfärs att blanda i.
Enkelt och snabbt och mycket gott.
Hälsningar Stintan
Tack för tipset.
Tack för kanonbra tips, det får igång fantasin faktiskt.
Kanske med kassler, överbliven julskinka, överbliven stek eller vad man nu har i restväg...
Listan kan göras lång med denna potatis.
Fisk i tärningar går också bra + en knippa finklippt dill och citronpeppar.
Svensk Moussaka t ex är ju en av mina favoriter, då man blandar med köttfärssås och toppar med riven ost.
Det är bara fantasin som sätter stopp.
Lycka till!
Det har jag faktiskt aldrig testat. Skulle kanske göra det nån gång.
Oj svensk Moussaka, det var länge sen! Det ska jag testa att göra igen!
CH Hermansson-gryta har jag döpt den till. För många år sen hade Torsten Ehrenmark ett matlagningsprogram i TV. Han bjöd in gäster som fick laga sitt favoritrecept. Då var den gamle vänsterledaren Hermansson med och gjorde moussaka på svenska, eftersom hans barnbarn inte tyckte om aubergine.
Det var länge sen eftersom Herr Ehrenmark gick ur tiden 1985!
Kommer så väl ihåg Torsten Ehrenmark, en mycket underhållande människa.
Det var väl ett kul namn på en gryta, kanske något att lansera. Vi har ju flera namn som vi använder till olika rätter, Jansson, Lindström, Walewska, Rydberg, är de jag kommer på just nu.