Tips på god fredagsmat

Fredagsfavoriten brukar fungera bra!

Ingredienser:
1 fläskfilé
1 msk margarin
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl köttbuljong
1 purjolök
1 röd paprika
1 banan
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
100 g paprikaost (mjukost)
jordnötter

Gör så här:
1. Skiva och bryn köttet, slå på buljongen och koka 10 min.

2. Strimla purjolök och paprika, slå av buljongen från köttet, (spara buljongen). Lägg köttet i en ugnssäker form, fördela pujolöken, paprikan och jordnötter över köttet.

3. Såsen:
Margarin, curry och paprikapulver fräses
ihop. Rör ner mjölet och späd med buljong och grädde. Koka ihop i 5 min. Ta kastrullen från värmen och rör ner mjukosten. Skiva banan och lägg på köttet, slå över såsen och grattinera i ugnen ca. 10 min i 250 grader.

Servera med ris & sallad.

Hoppas det smakar!
Hej!

Stek en god köttbit, till det serverar du purjolök och äppelklyftor som du bryner i smör. Toppa med cashewnötter. Tills sist ringlar du över creme fraiche smaksatt med curry och lätt värmd. Curryn passar bra till både äpplet och nötterna. Ett nytt sätt att njuta köttbiten tycker jag. Ett glas gott rött förhöjer det hela! :-)

/Lena
Skrivet av Lind den 5 okt 2007

Fredagsfavoriten brukar fungera bra!

Ingredienser:
1 fläskfilé
1 msk margarin
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl köttbuljong
1 purjolök
1 röd paprika
1 banan
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
100 g paprikaost (mjukost)
jordnötter

Gör så här:
1. Skiva och bryn köttet, slå på buljongen och koka 10 min.

2. Strimla purjolök och paprika, slå av buljongen från köttet, (spara buljongen). Lägg köttet i en ugnssäker form, fördela pujolöken, paprikan och jordnötter över köttet.

3. Såsen:
Margarin, curry och paprikapulver fräses
ihop. Rör ner mjölet och späd med buljong och grädde. Koka ihop i 5 min. Ta kastrullen från värmen och rör ner mjukosten. Skiva banan och lägg på köttet, slå över såsen och grattinera i ugnen ca. 10 min i 250 grader.

Servera med ris & sallad.

Hoppas det smakar!