Gör så här:
1. Skiva och bryn köttet, slå på buljongen och koka 10 min.
2. Strimla purjolök och paprika, slå av buljongen från köttet, (spara buljongen). Lägg köttet i en ugnssäker form, fördela pujolöken, paprikan och jordnötter över köttet.
3. Såsen:
Margarin, curry och paprikapulver fräses
ihop. Rör ner mjölet och späd med buljong och grädde. Koka ihop i 5 min. Ta kastrullen från värmen och rör ner mjukosten. Skiva banan och lägg på köttet, slå över såsen och grattinera i ugnen ca. 10 min i 250 grader.
Servera med ris & sallad.
Hoppas det smakar! :D
Lena_Viola5 oktober 2007
Hej!
Stek en god köttbit, till det serverar du purjolök och äppelklyftor som du bryner i smör. Toppa med cashewnötter. Tills sist ringlar du över creme fraiche smaksatt med curry och lätt värmd. Curryn passar bra till både äpplet och nötterna. Ett nytt sätt att njuta köttbiten tycker jag. Ett glas gott rött förhöjer det hela! :-)
Gör så här:
1. Skiva och bryn köttet, slå på buljongen och koka 10 min.
2. Strimla purjolök och paprika, slå av buljongen från köttet, (spara buljongen). Lägg köttet i en ugnssäker form, fördela pujolöken, paprikan och jordnötter över köttet.
3. Såsen:
Margarin, curry och paprikapulver fräses
ihop. Rör ner mjölet och späd med buljong och grädde. Koka ihop i 5 min. Ta kastrullen från värmen och rör ner mjukosten. Skiva banan och lägg på köttet, slå över såsen och grattinera i ugnen ca. 10 min i 250 grader.
Servera med ris & sallad.
Hoppas det smakar! :D
Lena25 oktober 2007
Hej prova med lövbiffs gratängen jag la till den är på granskning nu men den kommer.
Ha en under bar fredag.(Y)
Vill testa något nytt ikväll. Är trött på tacos, räkor och varma mackor. Är det någon som har något gott och roligt tips på inspirerande fredagsmat?
Tack för hjälpen! (Y)
Fredagsfavoriten brukar fungera bra!
Ingredienser:
1 fläskfilé
1 msk margarin
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl köttbuljong
1 purjolök
1 röd paprika
1 banan
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
100 g paprikaost (mjukost)
jordnötter
Gör så här:
1. Skiva och bryn köttet, slå på buljongen och koka 10 min.
2. Strimla purjolök och paprika, slå av buljongen från köttet, (spara buljongen). Lägg köttet i en ugnssäker form, fördela pujolöken, paprikan och jordnötter över köttet.
3. Såsen:
Margarin, curry och paprikapulver fräses
ihop. Rör ner mjölet och späd med buljong och grädde. Koka ihop i 5 min. Ta kastrullen från värmen och rör ner mjukosten. Skiva banan och lägg på köttet, slå över såsen och grattinera i ugnen ca. 10 min i 250 grader.
Servera med ris & sallad.
Hoppas det smakar! :D
Hej!
Stek en god köttbit, till det serverar du purjolök och äppelklyftor som du bryner i smör. Toppa med cashewnötter. Tills sist ringlar du över creme fraiche smaksatt med curry och lätt värmd. Curryn passar bra till både äpplet och nötterna. Ett nytt sätt att njuta köttbiten tycker jag. Ett glas gott rött förhöjer det hela! :-)
/Lena
Fredagsfavoriten brukar fungera bra!
Ingredienser:
1 fläskfilé
1 msk margarin
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl köttbuljong
1 purjolök
1 röd paprika
1 banan
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
100 g paprikaost (mjukost)
jordnötter
Gör så här:
1. Skiva och bryn köttet, slå på buljongen och koka 10 min.
2. Strimla purjolök och paprika, slå av buljongen från köttet, (spara buljongen). Lägg köttet i en ugnssäker form, fördela pujolöken, paprikan och jordnötter över köttet.
3. Såsen:
Margarin, curry och paprikapulver fräses
ihop. Rör ner mjölet och späd med buljong och grädde. Koka ihop i 5 min. Ta kastrullen från värmen och rör ner mjukosten. Skiva banan och lägg på köttet, slå över såsen och grattinera i ugnen ca. 10 min i 250 grader.
Servera med ris & sallad.
Hoppas det smakar! :D
Hej prova med lövbiffs gratängen jag la till den är på granskning nu men den kommer.
Ha en under bar fredag.(Y)