Ska hitta ett recept på gryta till 60 pers. Behöver inte just vara köttfärs, men känns som det kan vara ett bra alternativ när det ska vara till så många. Har ni nåt tips?
MatAnders9 december 2012
Skulle kunna rekomendra min "Anders köttfärs gulash" finns här på mk. Det är en mustig variant som kan ätas med bröd eller ris till.
rosatalo9 december 2012
Jag skulle satsa på kycklingfile. Det är ju ofta väldigt billigt och går lätt att skära i lagom bitar medans det fortfarande är halvfryst, när det tinat är det så sladdrigt då är det mycket svårare. Jag gjorde efter detta recept till en middag på 15 personer och det blev jättelyckat. Allt kan förberedas kvällen innan, jag hoppade över momentet med att trä upp allt på grillpinnar och grillade bitarna i ugnen, sedan är det ju lätt att koka mycket ris. Jag köpte några färdiga dipsåser, typ sötsur chilisås, curry och jordnöt. Jag gjorde på 3 kg till 15 pers och det räckte gott och väl och blev över. Pincho de pollo - Spanska kycklingspett
zudette9 december 2012
Gör en köttfärssoppa och baka ett gott bröd till. Till en gryta förväntar man sig kanske potatis, pasta eller ris. Lagar du en soppa så blir det ju som bara en grej, tänker jag!
Lenkan9 december 2012
Det här gör jag alltid när jag gör en stor gryta till en middagsbjudning.
En hel del hackning, men supergott! Kasslergryta med curry
MosterNettan10 december 2012
Chili con carne är enkelt och gott. Den tjänar på att göras i stora satser och flera dagar i förväg så den får gotta till sig ordentligt.
jas6510 december 2012
Kött ragu kanske.
FiaBerg18 december 2012
Tycker med chili con carne. Det är ju en gryta som man kan servera lite olika tillbehör till och det är ju det som gör det lite festligare. Nachos, bröd, ris, gräddfil, sallad, jalapenos...
Ska hitta ett recept på gryta till 60 pers. Behöver inte just vara köttfärs, men känns som det kan vara ett bra alternativ när det ska vara till så många. Har ni nåt tips?
Skulle kunna rekomendra min "Anders köttfärs gulash" finns här på mk. Det är en mustig variant som kan ätas med bröd eller ris till.
Jag skulle satsa på kycklingfile. Det är ju ofta väldigt billigt och går lätt att skära i lagom bitar medans det fortfarande är halvfryst, när det tinat är det så sladdrigt då är det mycket svårare. Jag gjorde efter detta recept till en middag på 15 personer och det blev jättelyckat. Allt kan förberedas kvällen innan, jag hoppade över momentet med att trä upp allt på grillpinnar och grillade bitarna i ugnen, sedan är det ju lätt att koka mycket ris. Jag köpte några färdiga dipsåser, typ sötsur chilisås, curry och jordnöt. Jag gjorde på 3 kg till 15 pers och det räckte gott och väl och blev över.
Pincho de pollo - Spanska kycklingspett
Gör en köttfärssoppa och baka ett gott bröd till. Till en gryta förväntar man sig kanske potatis, pasta eller ris. Lagar du en soppa så blir det ju som bara en grej, tänker jag!
Det här gör jag alltid när jag gör en stor gryta till en middagsbjudning.
En hel del hackning, men supergott!
Kasslergryta med curry
Chili con carne är enkelt och gott. Den tjänar på att göras i stora satser och flera dagar i förväg så den får gotta till sig ordentligt.
Kött ragu kanske.
Tycker med chili con carne. Det är ju en gryta som man kan servera lite olika tillbehör till och det är ju det som gör det lite festligare. Nachos, bröd, ris, gräddfil, sallad, jalapenos...