Jag behöver tips på grönsaker till maten....
Den senaste tiden har vi varit dålig på det här med grönsaker till maten {shock}. Sallad till maten äter vi bara ibland av någon anledning. Någon enstaka gång äter vi kokta grönsaker såsom sockerärtor och broccoli ev.någon grönsaksblandning.
Till stekt fisk blir det oftast riven morot som jag blandar med rivet äpple...
pihal: Tack för dom olika förslagen. Wokade grönsaker var ingen dum idé :)
teresajohanna: Vi brukar ofta äta majskolvar till grillat kött samt ugnsrostade grönsaker till grillat. Baconlindade haricot vertes...det är ju så gott (Y)
Vetebullen2 september 2012
Pröva denna kanske. (Y) Håller sig hela veckan i kylen. Behändigt (L)
Mitt knep är att ställa mig och skära upp en massa frukt och grönt, lägger upp på tallrik o täcker med plastfolie så att det alltid finns färdigskuret liksom.
Nu frossar vi i nektariner, tomater, gurka m.m.
Jag blandar både frukt o grönt på en sån tallrik, ibland lägger jag upp som fetaost o sånt med på samma.
Mkt lättare att ta en liten bit när det är färdigt..
Sen är den där vitkålssalladen toppen - typ treveckorssallad/pizzasallad - bra att ha i kylen - bara att ta fram, man gör en stor sats o så räcker den (aldrig så länge som tre veckor) länge!
Erajscha3 september 2012
Sockerärtor och sugar snaps är enkelt att bara lägga i durkslaget och hälla över en liter kokande vatten (från vattenkokaren). Ärtor och majs micrar jag.
Gröna bönor (eller ännu hellre vaxbönor så här års) är också gott.
Broccoli brukar vi woka med lite vitlök, salt och peppar - jättegott till pasta.
Sallad har vi mycket sällan, det ger inga fibrer och ruttnar fort i kylen.
svengelsk3 september 2012
Varva skivad potatis med olika grönsaker i en wok och häll på lite buljong. Passar särskilt bra med fisk, som kan läggas ovanpå de sista fem minuterna. Jag har just ätit paprika, squash och minimajs. Häromdagen var det fänkål och squash och vintertid blir det rätt ofta purjolök med saffran. Jag blandar alltid i vitlök antingen skivad eller pressad. Spenat är också gott att ha i.
Virvlande4 september 2012
Skrivet av The_mama97mia den 2 sep 2012
Mitt knep är att ställa mig och skära upp en massa frukt och grönt, lägger upp på tallrik o täcker med plastfolie så att det alltid finns färdigskuret liksom.
Nu frossar vi i nektariner, tomater, gurka m.m.
Jag blandar både frukt o grönt på en sån tallrik, ibland lägger jag upp som fetaost o sånt med på samma.
Mkt lättare att ta en liten bit när det är färdigt..
Sen är den där vitkålssalladen toppen - typ treveckorssallad/pizzasallad - bra att ha i kylen - bara att ta fram, man gör en stor sats o så räcker den (aldrig så länge som tre veckor) länge!
Det här måste jag nog göra oftare. (Y) Jag småäter rätt ofta (och det är inte alltid att det blir "rätt" saker). Jag är en väldigt bekväm person som vill ha allt tillgängligt när jag vill ha det. Om det finns färdigskurna morötter eller liknande i kylen är chansen mycket större att jag äter dem istället för nåt annat onyttigt i skafferiet..
Tack för tipset! =)
tusch725 september 2012
Jag brukar dela blomkål i små bitar och hälla på Sweet Chilisås. Enkelt och supergott!
Gunilla19736 september 2012
Skrivet av Virvlande den 4 sep 2012
Skrivet av The_mama97mia den 2 sep 2012
Mitt knep är att ställa mig och skära upp en massa frukt och grönt, lägger upp på tallrik o täcker med plastfolie så att det alltid finns färdigskuret liksom.
Nu frossar vi i nektariner, tomater, gurka m.m.
Jag blandar både frukt o grönt på en sån tallrik, ibland lägger jag upp som fetaost o sånt med på samma.
Mkt lättare att ta en liten bit när det är färdigt..
Sen är den där vitkålssalladen toppen - typ treveckorssallad/pizzasallad - bra att ha i kylen - bara att ta fram, man gör en stor sats o så räcker den (aldrig så länge som tre veckor) länge!
Färdigskalade morötter i vatten i kylskåper - kan lösa vilken krissituation som helst...
Det här måste jag nog göra oftare. (Y) Jag småäter rätt ofta (och det är inte alltid att det blir "rätt" saker). Jag är en väldigt bekväm person som vill ha allt tillgängligt när jag vill ha det. Om det finns färdigskurna morötter eller liknande i kylen är chansen mycket större att jag äter dem istället för nåt annat onyttigt i skafferiet..
Tack för tipset! =)
Memelie6 september 2012
Morotsstavar är kanon. Gör mycket och lägg i lite vatten i kylen, så håller det sig ett tag. Frysta gröna ärter har vi alltid hemma, häll på lite varm vatten bara, så tinar de snabbt. Och Haricot vertes är bara att koka några minuter i salt vatten.
safir746 september 2012
Tack för alla tipsen! (Y)
jash19 september 2012
Brukar riva blomkol, koka i en knapp minut och äta istället för ris. Jättegott! Speciellt om man saltar lite och blandar i en knapp msk smör. Eller utgår hela middagen från sallad, och bara äter kött/fisk/halloumi till.
_Kockfan_19 september 2012
avokado,chili,rödlök och citron
salt. täcker vitamin och mineralintaget för dagen
sju19 september 2012
Kokta eller grillade majskolvar äter vi ofta här hemma. En ugnsplåt med bitar av potatis blandat med grönsaker som t.ex. paprika, zucchini, lök och broccolibuketter som rostas med lite olivolja, flingsalt och kanske någon ört som rosmarin är gott och enkelt. Något jag gör alldeles för sällan men som är jättegott är små späda morötter som man glaserar i smör och lite salt+honung i en stekpanna.
jash16 januari 2013
kokt riven blomkål (kokas ca 2 min) istället för ris. Eller helt enkelt bara sallad till middag tillsammans med fisk elelr kyckling...
rostok17 januari 2013
Rostade grönsaker i ugnen, Jag brukar rosta morötter, sötpotatis, kålrot, potatis, lök osv. Ska förresten skriva en annan tråd om tillbehör till dessa.
anitalars17 januari 2013
Jag bruka ofta Woka Bali grönsaker, finns att köpa frysta i påse. Passar mkt till fisk.
Jag behöver tips på grönsaker till maten....
Den senaste tiden har vi varit dålig på det här med grönsaker till maten {shock}. Sallad till maten äter vi bara ibland av någon anledning. Någon enstaka gång äter vi kokta grönsaker såsom sockerärtor och broccoli ev.någon grönsaksblandning.
Till stekt fisk blir det oftast riven morot som jag blandar med rivet äpple...
Här kommer några förslag.
Blomkålssallad med sockerärtor och granatäpple
Malaysisk sallad
Råriven kålrabbisallad
Gurksallad med dill och yoghurt
Honungsrostade betor
Ingefärsmarinerade morötter
Annars kan man ju alltid köra med wokade grönsaker
majskolvar till kött.
baconinlindade (stekta) haricot verts
pihal: Tack för dom olika förslagen. Wokade grönsaker var ingen dum idé :)
teresajohanna: Vi brukar ofta äta majskolvar till grillat kött samt ugnsrostade grönsaker till grillat. Baconlindade haricot vertes...det är ju så gott (Y)
Pröva denna kanske. (Y) Håller sig hela veckan i kylen. Behändigt (L)
Vitkålssallad med rostade frön
rivna morötter,apelsin klyftor och russin.
Mitt knep är att ställa mig och skära upp en massa frukt och grönt, lägger upp på tallrik o täcker med plastfolie så att det alltid finns färdigskuret liksom.
Nu frossar vi i nektariner, tomater, gurka m.m.
Jag blandar både frukt o grönt på en sån tallrik, ibland lägger jag upp som fetaost o sånt med på samma.
Mkt lättare att ta en liten bit när det är färdigt..
Sen är den där vitkålssalladen toppen - typ treveckorssallad/pizzasallad - bra att ha i kylen - bara att ta fram, man gör en stor sats o så räcker den (aldrig så länge som tre veckor) länge!
Sockerärtor och sugar snaps är enkelt att bara lägga i durkslaget och hälla över en liter kokande vatten (från vattenkokaren). Ärtor och majs micrar jag.
Gröna bönor (eller ännu hellre vaxbönor så här års) är också gott.
Broccoli brukar vi woka med lite vitlök, salt och peppar - jättegott till pasta.
Sallad har vi mycket sällan, det ger inga fibrer och ruttnar fort i kylen.
Varva skivad potatis med olika grönsaker i en wok och häll på lite buljong. Passar särskilt bra med fisk, som kan läggas ovanpå de sista fem minuterna. Jag har just ätit paprika, squash och minimajs. Häromdagen var det fänkål och squash och vintertid blir det rätt ofta purjolök med saffran. Jag blandar alltid i vitlök antingen skivad eller pressad. Spenat är också gott att ha i.
Mitt knep är att ställa mig och skära upp en massa frukt och grönt, lägger upp på tallrik o täcker med plastfolie så att det alltid finns färdigskuret liksom.
Nu frossar vi i nektariner, tomater, gurka m.m.
Jag blandar både frukt o grönt på en sån tallrik, ibland lägger jag upp som fetaost o sånt med på samma.
Mkt lättare att ta en liten bit när det är färdigt..
Sen är den där vitkålssalladen toppen - typ treveckorssallad/pizzasallad - bra att ha i kylen - bara att ta fram, man gör en stor sats o så räcker den (aldrig så länge som tre veckor) länge!
Det här måste jag nog göra oftare. (Y) Jag småäter rätt ofta (och det är inte alltid att det blir "rätt" saker). Jag är en väldigt bekväm person som vill ha allt tillgängligt när jag vill ha det. Om det finns färdigskurna morötter eller liknande i kylen är chansen mycket större att jag äter dem istället för nåt annat onyttigt i skafferiet..
Tack för tipset! =)
Jag brukar dela blomkål i små bitar och hälla på Sweet Chilisås. Enkelt och supergott!
Mitt knep är att ställa mig och skära upp en massa frukt och grönt, lägger upp på tallrik o täcker med plastfolie så att det alltid finns färdigskuret liksom.
Nu frossar vi i nektariner, tomater, gurka m.m.
Jag blandar både frukt o grönt på en sån tallrik, ibland lägger jag upp som fetaost o sånt med på samma.
Mkt lättare att ta en liten bit när det är färdigt..
Sen är den där vitkålssalladen toppen - typ treveckorssallad/pizzasallad - bra att ha i kylen - bara att ta fram, man gör en stor sats o så räcker den (aldrig så länge som tre veckor) länge!
Färdigskalade morötter i vatten i kylskåper - kan lösa vilken krissituation som helst...
Det här måste jag nog göra oftare. (Y) Jag småäter rätt ofta (och det är inte alltid att det blir "rätt" saker). Jag är en väldigt bekväm person som vill ha allt tillgängligt när jag vill ha det. Om det finns färdigskurna morötter eller liknande i kylen är chansen mycket större att jag äter dem istället för nåt annat onyttigt i skafferiet..
Tack för tipset! =)
Morotsstavar är kanon. Gör mycket och lägg i lite vatten i kylen, så håller det sig ett tag. Frysta gröna ärter har vi alltid hemma, häll på lite varm vatten bara, så tinar de snabbt. Och Haricot vertes är bara att koka några minuter i salt vatten.
Tack för alla tipsen! (Y)
Brukar riva blomkol, koka i en knapp minut och äta istället för ris. Jättegott! Speciellt om man saltar lite och blandar i en knapp msk smör. Eller utgår hela middagen från sallad, och bara äter kött/fisk/halloumi till.
avokado,chili,rödlök och citron
salt. täcker vitamin och mineralintaget för dagen
Kokta eller grillade majskolvar äter vi ofta här hemma. En ugnsplåt med bitar av potatis blandat med grönsaker som t.ex. paprika, zucchini, lök och broccolibuketter som rostas med lite olivolja, flingsalt och kanske någon ört som rosmarin är gott och enkelt. Något jag gör alldeles för sällan men som är jättegott är små späda morötter som man glaserar i smör och lite salt+honung i en stekpanna.
kokt riven blomkål (kokas ca 2 min) istället för ris. Eller helt enkelt bara sallad till middag tillsammans med fisk elelr kyckling...
Rostade grönsaker i ugnen, Jag brukar rosta morötter, sötpotatis, kålrot, potatis, lök osv. Ska förresten skriva en annan tråd om tillbehör till dessa.
Jag bruka ofta Woka Bali grönsaker, finns att köpa frysta i påse. Passar mkt till fisk.