Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tips på grönsaker till maten?

  • safir74 2 september 2012

    Jag behöver tips på grönsaker till maten....
    Den senaste tiden har vi varit dålig på det här med grönsaker till maten {shock}. Sallad till maten äter vi bara ibland av någon anledning. Någon enstaka gång äter vi kokta grönsaker såsom sockerärtor och broccoli ev.någon grönsaksblandning.
    Till stekt fisk blir det oftast riven morot som jag blandar med rivet äpple...

  • teresajohanna 2 september 2012

    majskolvar till kött.

    baconinlindade (stekta) haricot verts

  • safir74 2 september 2012

    pihal: Tack för dom olika förslagen. Wokade grönsaker var ingen dum idé :)

    teresajohanna: Vi brukar ofta äta majskolvar till grillat kött samt ugnsrostade grönsaker till grillat. Baconlindade haricot vertes...det är ju så gott (Y)

  • Vetebullen 2 september 2012

    Pröva denna kanske. (Y) Håller sig hela veckan i kylen. Behändigt (L)


    Vitkålssallad med rostade frön

  • mkml 2 september 2012

    rivna morötter,apelsin klyftor och russin.

  • The_mama97mia 2 september 2012

    Mitt knep är att ställa mig och skära upp en massa frukt och grönt, lägger upp på tallrik o täcker med plastfolie så att det alltid finns färdigskuret liksom.
    Nu frossar vi i nektariner, tomater, gurka m.m.
    Jag blandar både frukt o grönt på en sån tallrik, ibland lägger jag upp som fetaost o sånt med på samma.
    Mkt lättare att ta en liten bit när det är färdigt..
    Sen är den där vitkålssalladen toppen - typ treveckorssallad/pizzasallad - bra att ha i kylen - bara att ta fram, man gör en stor sats o så räcker den (aldrig så länge som tre veckor) länge!

  • Erajscha 3 september 2012

    Sockerärtor och sugar snaps är enkelt att bara lägga i durkslaget och hälla över en liter kokande vatten (från vattenkokaren). Ärtor och majs micrar jag.
    Gröna bönor (eller ännu hellre vaxbönor så här års) är också gott.
    Broccoli brukar vi woka med lite vitlök, salt och peppar - jättegott till pasta.

    Sallad har vi mycket sällan, det ger inga fibrer och ruttnar fort i kylen.

  • svengelsk 3 september 2012

    Varva skivad potatis med olika grönsaker i en wok och häll på lite buljong. Passar särskilt bra med fisk, som kan läggas ovanpå de sista fem minuterna. Jag har just ätit paprika, squash och minimajs. Häromdagen var det fänkål och squash och vintertid blir det rätt ofta purjolök med saffran. Jag blandar alltid i vitlök antingen skivad eller pressad. Spenat är också gott att ha i.

  • Virvlande 4 september 2012

    Skrivet av The_mama97mia den 2 sep 2012

    Mitt knep är att ställa mig och skära upp en massa frukt och grönt, lägger upp på tallrik o täcker med plastfolie så att det alltid finns färdigskuret liksom.
    Nu frossar vi i nektariner, tomater, gurka m.m.
    Jag blandar både frukt o grönt på en sån tallrik, ibland lägger jag upp som fetaost o sånt med på samma.
    Mkt lättare att ta en liten bit när det är färdigt..
    Sen är den där vitkålssalladen toppen - typ treveckorssallad/pizzasallad - bra att ha i kylen - bara att ta fram, man gör en stor sats o så räcker den (aldrig så länge som tre veckor) länge!


    Det här måste jag nog göra oftare. (Y) Jag småäter rätt ofta (och det är inte alltid att det blir "rätt" saker). Jag är en väldigt bekväm person som vill ha allt tillgängligt när jag vill ha det. Om det finns färdigskurna morötter eller liknande i kylen är chansen mycket större att jag äter dem istället för nåt annat onyttigt i skafferiet..

    Tack för tipset! =)

  • tusch72 5 september 2012

    Jag brukar dela blomkål i små bitar och hälla på Sweet Chilisås. Enkelt och supergott!

  • Gunilla1973 6 september 2012

    Skrivet av Virvlande den 4 sep 2012

    Skrivet av The_mama97mia den 2 sep 2012

    Mitt knep är att ställa mig och skära upp en massa frukt och grönt, lägger upp på tallrik o täcker med plastfolie så att det alltid finns färdigskuret liksom.
    Nu frossar vi i nektariner, tomater, gurka m.m.
    Jag blandar både frukt o grönt på en sån tallrik, ibland lägger jag upp som fetaost o sånt med på samma.
    Mkt lättare att ta en liten bit när det är färdigt..
    Sen är den där vitkålssalladen toppen - typ treveckorssallad/pizzasallad - bra att ha i kylen - bara att ta fram, man gör en stor sats o så räcker den (aldrig så länge som tre veckor) länge!


    Färdigskalade morötter i vatten i kylskåper - kan lösa vilken krissituation som helst...

    Det här måste jag nog göra oftare. (Y) Jag småäter rätt ofta (och det är inte alltid att det blir "rätt" saker). Jag är en väldigt bekväm person som vill ha allt tillgängligt när jag vill ha det. Om det finns färdigskurna morötter eller liknande i kylen är chansen mycket större att jag äter dem istället för nåt annat onyttigt i skafferiet..

    Tack för tipset! =)

  • Memelie 6 september 2012

    Morotsstavar är kanon. Gör mycket och lägg i lite vatten i kylen, så håller det sig ett tag. Frysta gröna ärter har vi alltid hemma, häll på lite varm vatten bara, så tinar de snabbt. Och Haricot vertes är bara att koka några minuter i salt vatten.

  • safir74 6 september 2012

    Tack för alla tipsen! (Y)

  • jash 19 september 2012

    Brukar riva blomkol, koka i en knapp minut och äta istället för ris. Jättegott! Speciellt om man saltar lite och blandar i en knapp msk smör. Eller utgår hela middagen från sallad, och bara äter kött/fisk/halloumi till.

  • _Kockfan_ 19 september 2012

    avokado,chili,rödlök och citron
    salt. täcker vitamin och mineralintaget för dagen

  • sju 19 september 2012

    Kokta eller grillade majskolvar äter vi ofta här hemma. En ugnsplåt med bitar av potatis blandat med grönsaker som t.ex. paprika, zucchini, lök och broccolibuketter som rostas med lite olivolja, flingsalt och kanske någon ört som rosmarin är gott och enkelt. Något jag gör alldeles för sällan men som är jättegott är små späda morötter som man glaserar i smör och lite salt+honung i en stekpanna.

  • jash 16 januari 2013

    kokt riven blomkål (kokas ca 2 min) istället för ris. Eller helt enkelt bara sallad till middag tillsammans med fisk elelr kyckling...

  • rostok 17 januari 2013

    Rostade grönsaker i ugnen, Jag brukar rosta morötter, sötpotatis, kålrot, potatis, lök osv. Ska förresten skriva en annan tråd om tillbehör till dessa.

  • anitalars 17 januari 2013

    Jag bruka ofta Woka Bali grönsaker, finns att köpa frysta i påse. Passar mkt till fisk.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.