Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tips på sås till fläskkarré och klyftpotatis?

  • Albasmamma 12 mars 2010

    Hej!
    Jag tänkte laga fläskkarré och klyftpotatis till middag men önskar få lite tips på nån god sås till, gärna kall. Snälla hjälp mig, jag är så less på bearnaise och liknande.

  • Roskerstin 12 mars 2010

    Här kommer två goda förslag som jag tror skulle passa.
    Mormorsås!
    Pepparrotsröra med äppelmos!

  • Albasmamma 12 mars 2010

    Tack, mormorsåsen lät god. Kanske provar den ikväll.

    Någon som har fler tips?

  • Lenkan 12 mars 2010

    Hemgjord champinjonsås. Stek karrén, ta ur den, tillsätt lite smör i pannan och bryn champinjoner, häll på lite vatten och vispa upp de goda smakerna, i med grädde och salt och peppar. Som extra smaksättare kan man använda lite fond, lite senap eller lite vinbärsgelé.
    Ingen kall sås, men väldigt gott.

    Som kall sås tycker jag tzatziki är kanon. Eller creme fraiche/yoghurt kryddad med chili och paprikapulver

  • Roggan 12 mars 2010

    Här kommer två av mina favoriter
    Grillsås med vitlök
    Roggans bästa grillsås

  • FruKernell 12 mars 2010

    Tzatziki, eller smaksatt creme fraiche. Eller köp naturell cremefraich och krydda upp den jälv med till exempel lite örter. Mynta är väldigt gott till det mesta. Lycka till!!

  • Albasmamma 12 mars 2010

    Tack så jättemycket för alla era tips. Idag testar jag mormorsås, men kommer definitivt testa de andra en annan gång. Tack för er hjälp, det uppskattas!

  • jas65 12 mars 2010

    Bred ut en cremefraiche burks innehåll på en kökshanduk, låt den av vattna sig ett par timmar det räcker med 1 timme för att du skall känna att den ändrar karraktär och blir godare. Blanda den med färska eller frysta örter. Det blir otroligt god örtsås. Tips smaka på den under tiden den av vattnar sig och märk skillnaden.
    Mvh
    Höfta med såser och att kvällens sås du väljer kommer att smaka.

    Anders

  • anneal 12 mars 2010

    En god vitlökssås gör du både lätt och snabbt:

    Blanda cremefraiche med lite buljongpulver och vitlökspulver efter smak, är lika god kall som varm.
    Passar utmärkt till sommarens grillfester. Har fått mycket beröm för den! {dance}

  • The_mama97mia 12 mars 2010

    Ingen sås men... ett gott aromsmör är toppen till fläskkarré och klyftpotatis. Vitlök och persilja, citron och rosmarin, tre sorters peppar, örtkryddor provencale... smaksättningen går ju att variera hur mkt som helst. Jag gör gärna smör o har en rulle i frysen, bara att ta fram o lägga upp en liten skiva.

  • jimboz 12 mars 2010

    En sås på Äppelcider måste väl vara drömmen ..Tyvärr så har jag inget recept men såg på tv häromdagen nån kock som gjorde såsen

    Hittade detta...

    Äppelcidersås
    Det här behövs till 6 portioner:
    3 dl äppelcider (Herrljunga)
    2 dl lätt creme fraiche
    2 msk majsstärkelse
    1 1/2 msk kalvfond, konc.
    2 tsk strösocker
    1/2 tsk salt
    1 krm vitpeppar, nymald
    Gör så här:
    1. Vispa samman cider, lätt creme fraiche, majsstärkelse och kalvfond i en kastrull. Koka upp under omrörning.
    2. Smaksätt med strösocker, salt och peppar. Smaka av.

  • Albasmamma 15 mars 2010

    Jag testade mormorsåsen i fredags, oj vad god den var. Kan verkligen rekommenderas! Men jag ska även kika på era andra recept och prova även dem. Tack än en gång!

  • flumhum 15 mars 2010

    cream fraiche med sötsur sås (asiatisk) bara att blanda och blir skit god.
    funkar till kyckling och kött..eller bara som dipp till grönsaker

  • resemaja 15 mars 2010

    2 dl Lätt creme fraiche
    1-2 msk thai sweet chili sås
    1 pressad vitlöksklyfta
    1 nypa salt

    snabbt lätt och gott :)

  • UllaC 15 mars 2010

    Har lagt in ett recept som heter 5 såser till fläskkotlett och fläskkarré, alltså 5 såser i samma recept. Kanske någon av dessa kan passa?
    5 såser till fläskkotlett och fläskkarré

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.