Tips på sås till fläskkarré och klyftpotatis?

Här kommer två goda förslag som jag tror skulle passa.

Mormorsås!

En allt i allo sås som mina barnbarn älskar. Man kan nästan ha den till ALLT. I alla fall passar den väldigt bra till kött, kyckling, fisk och sallader.

Skrivet av Roskerstin, 1 jun 2008

 

Pepparrotsröra med äppelmos!

Underbart god röra framför allt till stekt fisk, men vi har även provat till pannbiff som bilden visar och det var delikat.

Skrivet av Roskerstin, 8 sep 2008

 
Hemgjord champinjonsås. Stek karrén, ta ur den, tillsätt lite smör i pannan och bryn champinjoner, häll på lite vatten och vispa upp de goda smakerna, i med grädde och salt och peppar. Som extra smaksättare kan man använda lite fond, lite senap eller lite vinbärsgelé.
Ingen kall sås, men väldigt gott.

Som kall sås tycker jag tzatziki är kanon. Eller creme fraiche/yoghurt kryddad med chili och paprikapulver
Här kommer två av mina favoriter

Grillsås med vitlök

Jättegott för vitlöksälskare!

Skrivet av Roggan, 30 jan 2008

 

Roggans bästa grillsås

Blandade ihop lite av vad som fanns hemma. Resultatet blev kanon. Passar till allt möjligt egentligen - nötkött, griskött, kyckling, fisk, skaldjur, sallad, hamburgare, smörgåsar, dip... Listan kan...

Skrivet av Roggan, 17 jun 2009

 
Bred ut en cremefraiche burks innehåll på en kökshanduk, låt den av vattna sig ett par timmar det räcker med 1 timme för att du skall känna att den ändrar karraktär och blir godare. Blanda den med färska eller frysta örter. Det blir otroligt god örtsås. Tips smaka på den under tiden den av vattnar sig och märk skillnaden.
Mvh
Höfta med såser och att kvällens sås du väljer kommer att smaka.

Anders
En god vitlökssås gör du både lätt och snabbt:

Blanda cremefraiche med lite buljongpulver och vitlökspulver efter smak, är lika god kall som varm.
Passar utmärkt till sommarens grillfester. Har fått mycket beröm för den!
Ingen sås men... ett gott aromsmör är toppen till fläskkarré och klyftpotatis. Vitlök och persilja, citron och rosmarin, tre sorters peppar, örtkryddor provencale... smaksättningen går ju att variera hur mkt som helst. Jag gör gärna smör o har en rulle i frysen, bara att ta fram o lägga upp en liten skiva.
En sås på Äppelcider måste väl vara drömmen ..Tyvärr så har jag inget recept men såg på tv häromdagen nån kock som gjorde såsen

Hittade detta...

Äppelcidersås
Det här behövs till 6 portioner:
3 dl äppelcider (Herrljunga)
2 dl lätt creme fraiche
2 msk majsstärkelse
1 1/2 msk kalvfond, konc.
2 tsk strösocker
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
Gör så här:
1. Vispa samman cider, lätt creme fraiche, majsstärkelse och kalvfond i en kastrull. Koka upp under omrörning.
2. Smaksätt med strösocker, salt och peppar. Smaka av.

Redigerat den 12 mar 2010 kl. 13:59