Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tips på typiskt svenska förrätter och desserter

  • Agi007 5 maj 2011

    Hej, vi ska bjuda brorsonens nya engelska flickvän på middag i helgen och jag ska laga maten.
    Har total idetorka så vore tacksam för ideer på förrätt och dessert, det blir grillad fläskfile till varmrätt. Hon är tydligen en jättebra på att laga mat, så hade varit kul att kunna bjuda på nåt typiskt svenskt som är enkelt att laga och gärna kan förberedas. Tack på förhand!

  • The_mama97mia 5 maj 2011

    toast skagen, eller allt med löjrom, eller sill till förrätt

    dessert - vet jag inte vad som är typiskt svenskt, men kolla en annan tråd här "svenskt" godis etc...

    Och du - var snäll mot henne - en engelsk kvinna som kan laga mat? Din brorson kommer vara lycklig hela livet om det stämmer!

  • boz1965 5 maj 2011

    Mor Ingas ansjovisrätt

  • kristin1979 5 maj 2011

    gravad lax med hovmästarsås på ett rostat bröd med smör och några äggskivor till förrätt?
    eller fyllda avokadohalvor med räk och romröra?

    till efterrätt ja, jag vet inte om du har några hjortron men annars är ju vaniljglass med varma hjortron en klassiker.
    Annars kanske en klassisk jordgubbstårta?

  • idea_ 5 maj 2011

    Som tillägg till hjortron kommentaren vill jag säga, hjortron eller åkerbär, om du har tillgång till det.

    Korigerat stavfel

  • MatAnders 6 maj 2011

    Någon god röra på kavring med en dillkvist på?

  • asasto 6 maj 2011

    Svensk ostkaka till efterrätt det finns ju snabbvarianter man kan göra med keso som brukar vara lätta att göra.

  • svengelsk 6 maj 2011

    Tårtor är alltid populära när vi har gäster som för det mesta är engelska.

  • Mistys 6 maj 2011

    Allt med lax du kan komma på. Gravad lax, rökt lax, lax toast, lax sallad, lax coctail. Typiskt svenskt och brukar vara populärt , snaps till och gärna knäckebröd med en stark västerbotten ost.
    Efterrätt : Hjortron är sååå svenskt eller något med blåbär. Blåbärspaj, hjortron och glass eller dyl.

  • Agi007 6 maj 2011

    Tack för alla ideer! :)
    Jag tror att det blir Toast skagen till förrätt eftersom jag blev sugen på det (har inte ätit det på vigheter).
    Varmrätt blir grillad Andalucisk fläskfile (se mina recept) med potatisgratäng och sallad/grönsaker.
    Har tyvärr inga svenska delikatesser såsom hjortron här (glömde nog att säga att jag bor i London) så får det nog bli Dajmtårta från Ikea till dessert då jag inte är så bra på att baka. Vi ska dessutom få 22 grader imorgon igen så jag vill i njuta av det fina vädret och inte vara inne och laga mer mat än jag behöver!

    Ha en trevlig helg allihopa!

  • irrevirre 6 maj 2011

    Skrivet av asasto den 6 maj 2011

    Svensk ostkaka till efterrätt det finns ju snabbvarianter man kan göra med keso som brukar vara lätta att göra.


    Som småländska (numera bosatt i skåne) gör jag (Y)
    Min man, som är från Tyskland, smakade det första gången hos min mormor och han ÄLSKAR ostkaka! Hemgjord eller Frödinge, med grädde och sylt.

  • BigganL 7 maj 2011

    Lite för sent svar kanske men Janssons Frestelse?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.