Hoppas att någon kan hjälpa mig lite här... Min lillesyster är på praktik i Schweiz och vill gärna bjuda på en typisk svensk middag. Jag blir osäker på vad som är typiskt svenskt? Köttbullar?? Tror inte hon är så sugen på att bjuda på surströmming och dyl! :)
Ni får gärna ge mig lite tips och förslag!
The_mama97mia19 februari 2009
oj... sill. ansjovis. men vad får hon tag på där nere???
Janssons frestelse? Kan du skicka ner en burk ansjovis till henne?
:o
zonale19 februari 2009
När jag var i Österrike hos min kusin så hade vi en svensk afton. Hade tagit med västerbottensost, sill, ansjovis och kaviar. Bjöd helt enkelt på ett litet smörgåsbord med janssons frestelse, köttbullar, inlagd sill och lax. De pratar om den aftonen än. :)
Penne19 februari 2009
Ja men hon poängterade att det gärna skulle vara något gott, och sill är inte favoriten. :) Det är jättesvårt, fläsk o bruna bönor lär ju inte finnas i affären runt hörnet där liksom...! Men tack ändå för tipset!
pedalen196519 februari 2009
Skrivet av hubert06 den 19 feb 2009
När jag var i Österrike hos min kusin så hade vi en svensk afton. Hade tagit med västerbottensost, sill, ansjovis och kaviar. Bjöd helt enkelt på ett litet smörgåsbord med janssons frestelse, köttbullar, inlagd sill och lax. De pratar om den aftonen än. :)
Jag skulle lägga till Vikabröd eller något annat hårt bröd till den här svenska anrättningen.
Lycka till!
zonale19 februari 2009
Ingen dum idé faktiskt med ett gott hårt bröd. Vet inte vad som finns att köpa av svenska varor utomlands idag. Jag hade det ju med mig.:)
zonale19 februari 2009
Köttbullar äter mina släktingar på Ikea. Lanseras som typiskt svensk mat. Det kommer säkert fler förslag. Hoppas det ordnar sig.
Penne19 februari 2009
Ja köttbullar tycker jag är ett bra förslag, kan ju inte vara så svårt att hitta ingridienser till heller!
anluk19 februari 2009
Stekt strömming och potatismos. Köttbullar och potatis och sås. Kåldolmar/Kålpudding. Till efterrätt: Småländs ostkaka.
wildlife19 februari 2009
Kan ju vara krångligt att få tag på därnere, men Halstrad röding med messmörssås vore nog mumma för varje gourmet.... (Y)
monac19 februari 2009
Jag röstar på kaviar/ dillfyllda strömmingsflundror med skirat smör och potatispuré...ååå så gott!
Köttbullar är väl inte så väldigt "svenskt" eller...??? tror de härstammar från det turkiska köket faktiskt!:D
Hoppas det blir nått gott och lycka till då till syrran!
LaJefa19 februari 2009
Har bott i Spanien i drygt 7 år...men mitt tips är en absolut enkel höjdare...Dvs. ungstekt falukorv med hemlagad mos...finns där ngt godare????
bernit19 februari 2009
Läs min artikel "Vad är ett lands nationalrätt ?" :p:p:p:p
AnneNi19 februari 2009
Pyttipanna med stekt ägg och rödbetor kanske? Vet inte hur typiskt svenskt det är egentligen, men jag tycker det är det iaf!
Nettan7519 februari 2009
Kräftor är kanske lite off-season, men annars borde det vara en ganska bra rätt då man i de flesta andra länder inte anrättar dem på samma sätt som vi gör.
De amerikanska vänner som har kommit på besök hit har uppskattat kräftor, kalles kaviar (kanske på macka med stekt ägg?), sill (med tillhörande potatis och gräddfil/gräslök), skagen-röra (till bakad potatis eller i baguette), fil (tro't eller ej), och saker med päronsmak; glass godis drycker. Av nån anledning tycks päron inte vara en stor smaksättare i USA. Men nu var det ju Schweiz det gällde =)
Tänk på vad vi brukar ha på borden runt midsommar/jul för det är nog mest där som "våra" rätter dyker fram som starkast =)
Eery19 februari 2009
Kolla vad som finns på IKEA... dom brukar ha rätt mycet "svensk" mat på varuhusen utomlands
om det finns nått i närheten
kristin197920 februari 2009
Renskavsgryta med vinbärsgelé och kokad potatis + grönsallad. ( finns bland mina recept)
Efterrätt glass med varm hjortonsylt ... mmmmmm så gott
sme20 februari 2009
Raggmunk med fläsk, rårörda lingon och smör, men vet inte om det är Svenskt eller inte, men gott är det (Y)
monac20 februari 2009
Rimmad oxbringa med rotmos???? kanske....:)
Okänd20 februari 2009
Skrivet av bernit den 19 feb 2009
Läs min artikel "Ett lands nationalrätt ?" :p:p:p:p
Hej!
Hoppas att någon kan hjälpa mig lite här... Min lillesyster är på praktik i Schweiz och vill gärna bjuda på en typisk svensk middag. Jag blir osäker på vad som är typiskt svenskt? Köttbullar?? Tror inte hon är så sugen på att bjuda på surströmming och dyl! :)
Ni får gärna ge mig lite tips och förslag!
oj... sill. ansjovis. men vad får hon tag på där nere???
Janssons frestelse? Kan du skicka ner en burk ansjovis till henne?
:o
När jag var i Österrike hos min kusin så hade vi en svensk afton. Hade tagit med västerbottensost, sill, ansjovis och kaviar. Bjöd helt enkelt på ett litet smörgåsbord med janssons frestelse, köttbullar, inlagd sill och lax. De pratar om den aftonen än. :)
Ja men hon poängterade att det gärna skulle vara något gott, och sill är inte favoriten. :) Det är jättesvårt, fläsk o bruna bönor lär ju inte finnas i affären runt hörnet där liksom...! Men tack ändå för tipset!
När jag var i Österrike hos min kusin så hade vi en svensk afton. Hade tagit med västerbottensost, sill, ansjovis och kaviar. Bjöd helt enkelt på ett litet smörgåsbord med janssons frestelse, köttbullar, inlagd sill och lax. De pratar om den aftonen än. :)
Jag skulle lägga till Vikabröd eller något annat hårt bröd till den här svenska anrättningen.
Lycka till!
Ingen dum idé faktiskt med ett gott hårt bröd. Vet inte vad som finns att köpa av svenska varor utomlands idag. Jag hade det ju med mig.:)
Köttbullar äter mina släktingar på Ikea. Lanseras som typiskt svensk mat. Det kommer säkert fler förslag. Hoppas det ordnar sig.
Ja köttbullar tycker jag är ett bra förslag, kan ju inte vara så svårt att hitta ingridienser till heller!
Stekt strömming och potatismos. Köttbullar och potatis och sås. Kåldolmar/Kålpudding. Till efterrätt: Småländs ostkaka.
Kan ju vara krångligt att få tag på därnere, men Halstrad röding med messmörssås vore nog mumma för varje gourmet.... (Y)
Jag röstar på kaviar/ dillfyllda strömmingsflundror med skirat smör och potatispuré...ååå så gott!
Köttbullar är väl inte så väldigt "svenskt" eller...??? tror de härstammar från det turkiska köket faktiskt!:D
Hoppas det blir nått gott och lycka till då till syrran!
Har bott i Spanien i drygt 7 år...men mitt tips är en absolut enkel höjdare...Dvs. ungstekt falukorv med hemlagad mos...finns där ngt godare????
Läs min artikel "Vad är ett lands nationalrätt ?" :p:p:p:p
Pyttipanna med stekt ägg och rödbetor kanske? Vet inte hur typiskt svenskt det är egentligen, men jag tycker det är det iaf!
Kräftor är kanske lite off-season, men annars borde det vara en ganska bra rätt då man i de flesta andra länder inte anrättar dem på samma sätt som vi gör.
De amerikanska vänner som har kommit på besök hit har uppskattat kräftor, kalles kaviar (kanske på macka med stekt ägg?), sill (med tillhörande potatis och gräddfil/gräslök), skagen-röra (till bakad potatis eller i baguette), fil (tro't eller ej), och saker med päronsmak; glass godis drycker. Av nån anledning tycks päron inte vara en stor smaksättare i USA. Men nu var det ju Schweiz det gällde =)
Tänk på vad vi brukar ha på borden runt midsommar/jul för det är nog mest där som "våra" rätter dyker fram som starkast =)
Kolla vad som finns på IKEA... dom brukar ha rätt mycet "svensk" mat på varuhusen utomlands
om det finns nått i närheten
Renskavsgryta med vinbärsgelé och kokad potatis + grönsallad. ( finns bland mina recept)
Efterrätt glass med varm hjortonsylt ... mmmmmm så gott
Raggmunk med fläsk, rårörda lingon och smör, men vet inte om det är Svenskt eller inte, men gott är det (Y)
Rimmad oxbringa med rotmos???? kanske....:)
Läs min artikel "Ett lands nationalrätt ?" :p:p:p:p
Kan inte hitta din artikel, finns den på MK?