Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Typiskt svenskt???

  • Penne 19 februari 2009

    Hej!

    Hoppas att någon kan hjälpa mig lite här... Min lillesyster är på praktik i Schweiz och vill gärna bjuda på en typisk svensk middag. Jag blir osäker på vad som är typiskt svenskt? Köttbullar?? Tror inte hon är så sugen på att bjuda på surströmming och dyl! :)

    Ni får gärna ge mig lite tips och förslag!

  • The_mama97mia 19 februari 2009

    oj... sill. ansjovis. men vad får hon tag på där nere???
    Janssons frestelse? Kan du skicka ner en burk ansjovis till henne?
    :o

  • zonale 19 februari 2009

    När jag var i Österrike hos min kusin så hade vi en svensk afton. Hade tagit med västerbottensost, sill, ansjovis och kaviar. Bjöd helt enkelt på ett litet smörgåsbord med janssons frestelse, köttbullar, inlagd sill och lax. De pratar om den aftonen än. :)

  • Penne 19 februari 2009

    Ja men hon poängterade att det gärna skulle vara något gott, och sill är inte favoriten. :) Det är jättesvårt, fläsk o bruna bönor lär ju inte finnas i affären runt hörnet där liksom...! Men tack ändå för tipset!

  • pedalen1965 19 februari 2009

    Skrivet av hubert06 den 19 feb 2009

    När jag var i Österrike hos min kusin så hade vi en svensk afton. Hade tagit med västerbottensost, sill, ansjovis och kaviar. Bjöd helt enkelt på ett litet smörgåsbord med janssons frestelse, köttbullar, inlagd sill och lax. De pratar om den aftonen än. :)

    Jag skulle lägga till Vikabröd eller något annat hårt bröd till den här svenska anrättningen.
    Lycka till!

  • zonale 19 februari 2009

    Ingen dum idé faktiskt med ett gott hårt bröd. Vet inte vad som finns att köpa av svenska varor utomlands idag. Jag hade det ju med mig.:)

  • zonale 19 februari 2009

    Köttbullar äter mina släktingar på Ikea. Lanseras som typiskt svensk mat. Det kommer säkert fler förslag. Hoppas det ordnar sig.

  • Penne 19 februari 2009

    Ja köttbullar tycker jag är ett bra förslag, kan ju inte vara så svårt att hitta ingridienser till heller!

  • anluk 19 februari 2009

    Stekt strömming och potatismos. Köttbullar och potatis och sås. Kåldolmar/Kålpudding. Till efterrätt: Småländs ostkaka.

  • wildlife 19 februari 2009

    Kan ju vara krångligt att få tag på därnere, men Halstrad röding med messmörssås vore nog mumma för varje gourmet.... (Y)

  • monac 19 februari 2009

    Jag röstar på kaviar/ dillfyllda strömmingsflundror med skirat smör och potatispuré...ååå så gott!

    Köttbullar är väl inte så väldigt "svenskt" eller...??? tror de härstammar från det turkiska köket faktiskt!:D

    Hoppas det blir nått gott och lycka till då till syrran!

  • LaJefa 19 februari 2009

    Har bott i Spanien i drygt 7 år...men mitt tips är en absolut enkel höjdare...Dvs. ungstekt falukorv med hemlagad mos...finns där ngt godare????

  • bernit 19 februari 2009

    Läs min artikel "Vad är ett lands nationalrätt ?" :p:p:p:p

  • AnneNi 19 februari 2009

    Pyttipanna med stekt ägg och rödbetor kanske? Vet inte hur typiskt svenskt det är egentligen, men jag tycker det är det iaf!

  • Nettan75 19 februari 2009

    Kräftor är kanske lite off-season, men annars borde det vara en ganska bra rätt då man i de flesta andra länder inte anrättar dem på samma sätt som vi gör.

    De amerikanska vänner som har kommit på besök hit har uppskattat kräftor, kalles kaviar (kanske på macka med stekt ägg?), sill (med tillhörande potatis och gräddfil/gräslök), skagen-röra (till bakad potatis eller i baguette), fil (tro't eller ej), och saker med päronsmak; glass godis drycker. Av nån anledning tycks päron inte vara en stor smaksättare i USA. Men nu var det ju Schweiz det gällde =)

    Tänk på vad vi brukar ha på borden runt midsommar/jul för det är nog mest där som "våra" rätter dyker fram som starkast =)

  • Eery 19 februari 2009

    Kolla vad som finns på IKEA... dom brukar ha rätt mycet "svensk" mat på varuhusen utomlands

    om det finns nått i närheten

  • kristin1979 20 februari 2009

    Renskavsgryta med vinbärsgelé och kokad potatis + grönsallad. ( finns bland mina recept)
    Efterrätt glass med varm hjortonsylt ... mmmmmm så gott

  • sme 20 februari 2009

    Raggmunk med fläsk, rårörda lingon och smör, men vet inte om det är Svenskt eller inte, men gott är det (Y)

  • monac 20 februari 2009

    Rimmad oxbringa med rotmos???? kanske....:)

  • Okänd 20 februari 2009

    Skrivet av bernit den 19 feb 2009

    Läs min artikel "Ett lands nationalrätt ?" :p:p:p:p


    Kan inte hitta din artikel, finns den på MK?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.