Eftersom vi numera bara är två personer i hushållet brukar jag alltid få rejält med köttfärssås över när vi ätit spagetti, köttfärssås. Har Ni några kul :) tips på vad man kan göra på den, förutom lasagn, crepes eller paj?
The_mama97mia2 juni 2009
Jag brukar frysa in färdig köttfärssås i mindre påsar eller burkar, lagom till 2 portioner, bara att ta fram o tina, o koka pasta till nästa gång. Eller använda som fyllning till pizza elr ngt annat....
Piroger är ju toppen annars, eller varma mackor.
Eller "hotta" upp den o ät som tacos - med nachos, grönsaker riven ost m.m.
Epi har ett fint recept på tacosoppa som var alldeles ljuvligt med. Funkar för köttfärssås om du kryddar på lite.
Köttfärssås är ju sånt som nästan blir bättre att göra i stora satser, så hoppas ngt av förslagen kan falla dig på läppen.
:)
MatAnders2 juni 2009
Du skulle kunna göra en god moussaka, fylda papriko halvor eller kanske göra en chili av den?
Lena2 juni 2009
Eller varför inte göra en potatisgratäng med köttfärs?
ros2 juni 2009
:)En god köttfärspaj är aldrig fel
Lägg köttfärssåsen i det förgräddade pajskalet,
häll över en äggstanning, lägg tomatskivor över och strö riven västerbottenost överst och grädda klart(Y)
Tillberga2 juni 2009
skala och skär rå potatis som till potatisgratnäng
lägg i en form och lätt din sås över
lägg mer potatis över
häll en ostsås över och in i ugnen
200° tills potatisen är klar
smaskens
poffa2 juni 2009
Jag gör alltid storkok av sådant, sen fryser jag in det, alltid bra att plocka fram i lagom förpackningar när man gör lasagne, pizzafyllning, gratäng mm, ja kolla in tipsen ovan.
Genom storkok sparar man tid. Och det tar inte mycket längre tid att koka full kastrull. Samt mindre disk! :p
Man kan också göra ett gäng lunchlådor att ha i frysen eller till lata dagar.
poffa2 juni 2009
Skrivet av Lena den 2 jun 2009
Eller varför inte göra en potatisgratäng med köttfärs?
Ja, sånt är kanongott!
hillan662 juni 2009
Jag tycker att det är perfekt att hitta köttfärssås i frysen. Det är så enkelt att tina när man har brottom eller inte ids göra något avancerat till middag. Själv gillar jag mat med lite hetta och det här är nåt jag brukar göra till lunch ibland! Perfekt varma sommardagar också när man inte vill stå vid spisen(Y)
Shepherds pie (så heter det i alla fall i vår familj) är en annan god variant av kvarbliven köttfärssås. Toppen om man dessutom råkar besitta en potatismosrest i kylen också, annars gör man nytt mos.
Du lägger köttfärssåsen i en ugnsfast form, toppar med potatismos och riven ost. Gratineras tills det blivit varmt o fått lite färg. Mums!
kattgnag2 juni 2009
Gör en låda och ta med till jobbet om micromöjligheter finns,så gör jag med den mesta maten som ev blir över, om jag inte fryser in.
jimboz2 juni 2009
I med en massa pruttiga bönor och gör en Chilli con carne......Tacopaj...frys in och slöa en kväll och värm upp..
berggrenskan3 juni 2009
Har redan bestämt mig för crepes idag, det var när jag skulle bestämma det som inspirationen tröt.
Tack för alla bra (Y) förslag. Nu har jag mycket mer att välja på framledes. :D Jag har flera byttor med färdig köttfärssås i frysen.
Eftersom vi numera bara är två personer i hushållet brukar jag alltid få rejält med köttfärssås över när vi ätit spagetti, köttfärssås. Har Ni några kul :) tips på vad man kan göra på den, förutom lasagn, crepes eller paj?
Jag brukar frysa in färdig köttfärssås i mindre påsar eller burkar, lagom till 2 portioner, bara att ta fram o tina, o koka pasta till nästa gång. Eller använda som fyllning till pizza elr ngt annat....
Piroger är ju toppen annars, eller varma mackor.
Eller "hotta" upp den o ät som tacos - med nachos, grönsaker riven ost m.m.
Epi har ett fint recept på tacosoppa som var alldeles ljuvligt med. Funkar för köttfärssås om du kryddar på lite.
Köttfärssås är ju sånt som nästan blir bättre att göra i stora satser, så hoppas ngt av förslagen kan falla dig på läppen.
:)
Du skulle kunna göra en god moussaka, fylda papriko halvor eller kanske göra en chili av den?
Eller varför inte göra en potatisgratäng med köttfärs?
:)En god köttfärspaj är aldrig fel
Lägg köttfärssåsen i det förgräddade pajskalet,
häll över en äggstanning, lägg tomatskivor över och strö riven västerbottenost överst och grädda klart(Y)
skala och skär rå potatis som till potatisgratnäng
lägg i en form och lätt din sås över
lägg mer potatis över
häll en ostsås över och in i ugnen
200° tills potatisen är klar
smaskens
Jag gör alltid storkok av sådant, sen fryser jag in det, alltid bra att plocka fram i lagom förpackningar när man gör lasagne, pizzafyllning, gratäng mm, ja kolla in tipsen ovan.
Genom storkok sparar man tid. Och det tar inte mycket längre tid att koka full kastrull. Samt mindre disk! :p
Man kan också göra ett gäng lunchlådor att ha i frysen eller till lata dagar.
Eller varför inte göra en potatisgratäng med köttfärs?
Ja, sånt är kanongott!
Jag tycker att det är perfekt att hitta köttfärssås i frysen. Det är så enkelt att tina när man har brottom eller inte ids göra något avancerat till middag. Själv gillar jag mat med lite hetta och det här är nåt jag brukar göra till lunch ibland! Perfekt varma sommardagar också när man inte vill stå vid spisen(Y)
Tortillastallrik
Shepherds pie (så heter det i alla fall i vår familj) är en annan god variant av kvarbliven köttfärssås. Toppen om man dessutom råkar besitta en potatismosrest i kylen också, annars gör man nytt mos.
Du lägger köttfärssåsen i en ugnsfast form, toppar med potatismos och riven ost. Gratineras tills det blivit varmt o fått lite färg. Mums!
Gör en låda och ta med till jobbet om micromöjligheter finns,så gör jag med den mesta maten som ev blir över, om jag inte fryser in.
I med en massa pruttiga bönor och gör en Chilli con carne......Tacopaj...frys in och slöa en kväll och värm upp..
Har redan bestämt mig för crepes idag, det var när jag skulle bestämma det som inspirationen tröt.
Tack för alla bra (Y) förslag. Nu har jag mycket mer att välja på framledes. :D Jag har flera byttor med färdig köttfärssås i frysen.