Hej, vi har odlat spenat, hade tänkt ha det som babyspenat i sallad, men över en natt hade den växt och är nu alldeles för stor. Vad ska jag göra med den? Alla användningstips och/eller förvaringstips mottages tacksamt.
Jag förstår om många tycker att detta är en korkad fråga, men den är allvarligt menad.
The_mama97mia8 juli 2013
förväll, strimla, frys in
eller gör goda soppor
:)
rostok9 juli 2013
Okej, jättetack för svaret men måste man först förvälla innan man fryser in eller kan det funka även utan?
Vad kan man laga med dem färska, jag har bara använt minispenat förut?
Måste de tillagas även färska, eller kan man strimla dem och använda råa i sallader?
EliBerg6510 juli 2013
Vi brukar göra laxpaj där vi först fräser ihop mängder spenat (den krymper!) med lök och sen läggs det i pajskalet tillsammans med tex rökt lax och så äggstanning med riven Västerbottensost. Blir riktigt gott, och är enkelt.
sjokolade11 juli 2013
Tycker du om lite starkare smak på spenaten, så är det här riktigt gott: smält smör i en kastrull, ta i mycket curry pulver (av den starka sorten), lägg i spenaten när curryn börjar dofta underbart,salta+lite grovmalen svartpeppar. Häll i en skvätt grädde.
Går snabbt att göra, gott med potatis och stekt lax med citron till.
Hej, vi har odlat spenat, hade tänkt ha det som babyspenat i sallad, men över en natt hade den växt och är nu alldeles för stor. Vad ska jag göra med den? Alla användningstips och/eller förvaringstips mottages tacksamt.
Jag förstår om många tycker att detta är en korkad fråga, men den är allvarligt menad.
förväll, strimla, frys in
eller gör goda soppor
:)
Okej, jättetack för svaret men måste man först förvälla innan man fryser in eller kan det funka även utan?
Vad kan man laga med dem färska, jag har bara använt minispenat förut?
Måste de tillagas även färska, eller kan man strimla dem och använda råa i sallader?
Vi brukar göra laxpaj där vi först fräser ihop mängder spenat (den krymper!) med lök och sen läggs det i pajskalet tillsammans med tex rökt lax och så äggstanning med riven Västerbottensost. Blir riktigt gott, och är enkelt.
Tycker du om lite starkare smak på spenaten, så är det här riktigt gott: smält smör i en kastrull, ta i mycket curry pulver (av den starka sorten), lägg i spenaten när curryn börjar dofta underbart,salta+lite grovmalen svartpeppar. Häll i en skvätt grädde.
Går snabbt att göra, gott med potatis och stekt lax med citron till.
Spenatpesto, tex detta recept.
Persilja- och spenatpesto