Jag gjorde en stek i lergryta till middag, men idag är halva steken kvar... Det enda jag kommer på att man kan göra är pyttipanna, har ni några andra förslag?
svengelsk28 maj 2013
Skiva, täck med finhackad lök och grönmögelost och gratinera.
Linna528 maj 2013
Mums, tack!
rosatalo31 maj 2013
Man kan strimla steken fint, göra en gräddsås, smörja en ugnsform lägga i kött med sås över, sedan täcker man med potatismos och toppar med riven ost, helst Västerbotten. Gratinera tills allt fått en fin färg, ca 20-30 min.
En paj blir också god med finstrimlat nötkött i.
Linna531 maj 2013
Tack för tipsen! Det ska jag komma ihåg till nästa gång. :)
Gul1331 maj 2013
När jag har gjort stek så brukar jag skiva den och så värmer jag den i såsen. Det brukar bli bra.
Någon annan gång har jag gjort pasta sås baserad på grädde/creme fraiche och så lök och någon grönsak och kryddar på lite med dijonsenap kanske eller sweet chili sås.
Linna531 maj 2013
Bra idé! Tack!
MosterNettan2 juni 2013
Du behöver ju inte "göra om" steken. Frys in den skivad till ett annat tillfälle. Gör då en potatisgratäng eller potatissallad och servera till stekskivorna. Ibland gör jag samma tillbehör som jag hade när jag serverade steken första gången.
Jag gjorde en stek i lergryta till middag, men idag är halva steken kvar... Det enda jag kommer på att man kan göra är pyttipanna, har ni några andra förslag?
Skiva, täck med finhackad lök och grönmögelost och gratinera.
Mums, tack!
Man kan strimla steken fint, göra en gräddsås, smörja en ugnsform lägga i kött med sås över, sedan täcker man med potatismos och toppar med riven ost, helst Västerbotten. Gratinera tills allt fått en fin färg, ca 20-30 min.
En paj blir också god med finstrimlat nötkött i.
Tack för tipsen! Det ska jag komma ihåg till nästa gång. :)
När jag har gjort stek så brukar jag skiva den och så värmer jag den i såsen. Det brukar bli bra.
Någon annan gång har jag gjort pasta sås baserad på grädde/creme fraiche och så lök och någon grönsak och kryddar på lite med dijonsenap kanske eller sweet chili sås.
Bra idé! Tack!
Du behöver ju inte "göra om" steken. Frys in den skivad till ett annat tillfälle. Gör då en potatisgratäng eller potatissallad och servera till stekskivorna. Ibland gör jag samma tillbehör som jag hade när jag serverade steken första gången.
Ännu en bra idé! Tack!