Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vad göra med rester av nötstek?

  • Linna5 28 maj 2013

    Jag gjorde en stek i lergryta till middag, men idag är halva steken kvar... Det enda jag kommer på att man kan göra är pyttipanna, har ni några andra förslag?

  • svengelsk 28 maj 2013

    Skiva, täck med finhackad lök och grönmögelost och gratinera.

  • Linna5 28 maj 2013

    Mums, tack!

  • rosatalo 31 maj 2013

    Man kan strimla steken fint, göra en gräddsås, smörja en ugnsform lägga i kött med sås över, sedan täcker man med potatismos och toppar med riven ost, helst Västerbotten. Gratinera tills allt fått en fin färg, ca 20-30 min.

    En paj blir också god med finstrimlat nötkött i.

  • Linna5 31 maj 2013

    Tack för tipsen! Det ska jag komma ihåg till nästa gång. :)

  • Gul13 31 maj 2013

    När jag har gjort stek så brukar jag skiva den och så värmer jag den i såsen. Det brukar bli bra.
    Någon annan gång har jag gjort pasta sås baserad på grädde/creme fraiche och så lök och någon grönsak och kryddar på lite med dijonsenap kanske eller sweet chili sås.

  • Linna5 31 maj 2013

    Bra idé! Tack!

  • MosterNettan 2 juni 2013

    Du behöver ju inte "göra om" steken. Frys in den skivad till ett annat tillfälle. Gör då en potatisgratäng eller potatissallad och servera till stekskivorna. Ibland gör jag samma tillbehör som jag hade när jag serverade steken första gången.

  • Linna5 2 juni 2013

    Ännu en bra idé! Tack!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.