Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vad har du i din köttfärssås?

  • Agi007 2 augusti 2008

    Spagetti med köttfärssås ar ju mangas favoritmat (L), men vad har du i din köttfärssås?

    Jag brukar ta vad jag har hemma sa det blir nötfärs (mest eftersom vi inte kan köpa fardig blandfärs här), lök, vitlök, (eventuellt rivna morötter, finhackad paprika, skivade champinjoner), rött vin, krossade tomater, tomatpure eller ketchup och lite soya.
    Och massor med parmesanost till servering ! (Y)

  • farmoringer 2 augusti 2008

    Jag har för det mesta älgfärs eftersom det finns en älgjägare i familjen. Har alltid gul lök, vitlök, tomatpuré, krossade tomater, nån kinasoja, köttbuljong,chili-garlic sauce och sen allehanda kryddor. Blir olika varje gång. Min köttfärssås smakar aldrig samma nånsin...Alltid nåt som sklijer.

  • Annras 2 augusti 2008

    Jag brukar alltid ha i créme fraiche! Jättegott!

  • fetknopp 2 augusti 2008

    Riven rotselleri och, eller palsternacka förhöjer smaken betydligt!

  • Mellanbellan 2 augusti 2008

    Jag steker köttfärs, nöt eller älg, med gul och vit lök. Salt o peppar. På med 2-4 dl grädde, soja, tomatpuré eller ketchup. Det räcker så men oftast så varierar den med bacon, svamp, rårivna morötter, dijonsenap, buljongtärning, örtkryddor och ibland creme fraiche om jag vill ha den riktigt krämig.

  • ros 2 augusti 2008

    :)Min köttfärssås innehåller detta som grund:
    gul lök, vitlök, blandfärs, salt, svartpeppar, pizzakrydda, ketchup, chilisås, buljong, vatten, grädde, créme fraiche, colirit soja (färg), balsamico

    Alternativ på förändringar: rivna eller hackade morötter, hackade färska tomater, champinjoner, bönor mm

    Det blir aldrig lika smak och innehåll ifrån gång till gång
    (Y)(Y)(Y)

  • ThereseT 2 augusti 2008

    Fräser lök, vitlök, nötfärs, tomatpuré tillsätter sedan hela konserverade tomater (ger bäst smak tycker jag) eller ibland passerade tomater. Kryddar med buljongpulver (utan glutamat), soja, balsamvinäger, örtsalt, svartpeppar, lite socker eller ketchup. Ibland tillsätter jag rivna morötter och/eller champinjoner.
    Blir olika men gott varje gång!

  • Okänd 2 augusti 2008

    Min köttfärssås innehåller älgfärs,hackad fräst gul lök,salt,vitpeppar,grillkrydda,mm, Creme fraiche,grädde,ketchup och soja.
    Reder av med lite mjöl.
    Det smakar supergott.

  • majamia 2 augusti 2008

    :D
    För oss är det ingen köttfärssås om det inte finns kanel i! Jag och min man och söner älskar spagetti med köttfärsås men ingen av mina tjejer gillar någon köttfärssås alls, tyvärr!

    Köttfärssås med kanel

  • Fiona 2 augusti 2008

    blandfärs, krossade eller passerade tomater, svartpeppar, vitpeppar, salt, vitlök och lök är det som MÅSTE vara i för att det ska bli gott enligt mig..
    Sen har jag oftast chili i...
    Varierar ibland med lite linser, riven morot, vitkål eller annat spännande för mer smak och olika konsistenser.

  • Agi007 3 augusti 2008

    Intressant att läsa om alla olika ingredienser och att få lite nya ideer!
    Ingen verkar använda kycklinglever, som verkar vara ganska vanligt att ha i köttfärssåsen här i UK. Inget för mig förstås eftersom jag inte tycker om lever.:p

  • Gillsan 3 augusti 2008

    :):p(H) Här kommer recept på min köttfärssås. Om man vill ha den mild så minska på de heta kryddorna.
    Gills heta köttfärssås

  • lilas 3 augusti 2008

    Jag fick ett tips av min farmor en gång att när köttfärs och lök nästan är färdigbrynt, så har man i ca 1-2 msk senap ( jättegott blir det! ) och lite tomatpuré, och låter det bryna med en liten stund. Därefter häller jag på krossade tomater och matlagningsgrädde, sen tillsätter jag rivna morötter, krossad vitlök, buljong, soja, och kryddar med salt, peppar, chili, oregano och paprikakrydda.
    Jag brukar även hälla i en skvätt rödvin om det finns nåt kvar...:)
    Paprika i olika färger är också gott att ha i tycker jag, och det ser ju dessutom lite färgglatt och frächt ut.

  • MatAnders 3 augusti 2008

    Jag har ibland i krossad kryddpeppar det blir jättegott. Sen är det en vanlig bas med krossade tomater,vitlök,tomatpure,oregano,lök och vitlök.(Y)

  • Ruffhaxan 3 augusti 2008

    Skrivet av majamia den 2 aug 2008

    :D
    För oss är det ingen köttfärssås om det inte finns kanel i! Jag och min man och söner älskar spagetti med köttfärsås men ingen av mina tjejer gillar någon köttfärssås alls, tyvärr!



    Kanel, det måste jag bara prova(Y)

  • Fiona 3 augusti 2008

    Glömde skriva att jag alltid har kinesisk soya i köttfärssås (och i princip i allt annat med kött i hehe)

  • majamia 3 augusti 2008

    Skrivet av Ruffhaxan den 3 aug 2008

    Skrivet av majamia den 2 aug 2008

    :D
    För oss är det ingen köttfärssås om det inte finns kanel i! Jag och min man och söner älskar spagetti med köttfärsås men ingen av mina tjejer gillar någon köttfärssås alls, tyvärr!



    Kanel, det måste jag bara prova(Y)


    Ja det måste du, det är bara toppen! (Y)

  • redd 3 augusti 2008

    Grunden:
    Bryner ett halvt kilo nötfärs och smaksätter med soya, tillsätter 2burkar krossade tomater, låter 15-30% av volymen från tomaterna koka bort, salt och grovmalen svartpeppar.

    Utfyllnad/smakförhöjare:
    Grovriven morot är alltid smart med köttfärs, större volym, saftigare och bättre konsistens, tips om man gör pajer etc.
    Chaminjoner, är det färska behöver dom stekas först, på burk är det bara att hälla i.
    Majs, får nästan klassas som en krydda då den tar över väldigt mycket av smaken, men gillar man majs så.
    Frysta grönsaker med ärtor, blomkol, paprika etc. Dom flesta tycker det är ok/gott men barn gillar det för det mesta inte :( bättre med rivna morötter i i så fall.

    Kryddor:
    Organo, folk tycker att det är en pizzakrydda men att ha i den i slutet när man gör köttförsås ger den helt ny dimesion.
    Chili, här har jag lyxen att plantera egen chili (svenska klimatet är perfekt för det). Det mesta torkas genom att trä en tråd genom frukten och hänga upp den och krossas sedan direkt i maten, gudomligt och så starkt så tårarna rinner. Bör ej blandas med örtkryddor.

  • redd 3 augusti 2008

    Glömde att skriva att om jag använder lamfärs så är vitlök obligatoriskt.

    Av någon anledning har dom svårt att få kyklingfärs sålt så brukar köpa det när det reas ut.

  • Bianca 4 augusti 2008

    Min köttfärssås börjar med ett par tre msk välfräst curry och sen blir det vad som finns hemma. Oftast mycket lök, kinesisk vitlök, sambal oelek, pepparblandning, buljongtärning, diverse grönsaker och krossade tomater. Turkisk yoghurt att reda av med . Fullkornspasta oftast men har även börjat gå över till den vita fiberrika som jag kanske snart lär mig :o:p

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.