Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetariska långkok?

  • norbergmartin 2 oktober 2014

    Är det någon som har erfarenhet av vegetariska långkok? Vi försöker äta mer veg. Med småbarn som slutar sent på dagis och behöver middag direkt de kommer hem använder vi oss mest av långkok som kan stå i 6h och vara klara att äta när vi kliver innanför dörren. Jag har dock problem med att utveckla/hitta vegetariska rätter som kan puttra länge. Är det någon som har erfarenhet eller idéer? Samt, vad händer rent näringsmässigt med en grön- eller rotsak när den tillagas på låg värme under lång tid? Alla tips eller fakta tas emot med den största tacksamhet!

  • svengelsk 6 oktober 2014

    Om du använder torkade bönor är det viktigt att de får koka kraftigt i femton minuter innan du kokar länge på låg värme. Annars blir de giftiga.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.