Är det någon som har erfarenhet av vegetariska långkok? Vi försöker äta mer veg. Med småbarn som slutar sent på dagis och behöver middag direkt de kommer hem använder vi oss mest av långkok som kan stå i 6h och vara klara att äta när vi kliver innanför dörren. Jag har dock problem med att utveckla/hitta vegetariska rätter som kan puttra länge. Är det någon som har erfarenhet eller idéer? Samt, vad händer rent näringsmässigt med en grön- eller rotsak när den tillagas på låg värme under lång tid? Alla tips eller fakta tas emot med den största tacksamhet!
svengelsk6 oktober 2014
Om du använder torkade bönor är det viktigt att de får koka kraftigt i femton minuter innan du kokar länge på låg värme. Annars blir de giftiga.
Är det någon som har erfarenhet av vegetariska långkok? Vi försöker äta mer veg. Med småbarn som slutar sent på dagis och behöver middag direkt de kommer hem använder vi oss mest av långkok som kan stå i 6h och vara klara att äta när vi kliver innanför dörren. Jag har dock problem med att utveckla/hitta vegetariska rätter som kan puttra länge. Är det någon som har erfarenhet eller idéer? Samt, vad händer rent näringsmässigt med en grön- eller rotsak när den tillagas på låg värme under lång tid? Alla tips eller fakta tas emot med den största tacksamhet!
Om du använder torkade bönor är det viktigt att de får koka kraftigt i femton minuter innan du kokar länge på låg värme. Annars blir de giftiga.