Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vem lagar godare köttfärssås än jag?

  • flingsalt 1 maj 2009

    Flingsalts köttfärssås

    Bevisa det! :@ :p :)

  • Monika46 1 maj 2009

    Här är mitt recept på min godaste köttfärsås... (Y)

    Henkes köttfärssås


    Vill man göra en nyttigare variant av en god viktväktar-köttfärssås, så smula sönder och koka köttet i vatten cirka 5-8 minuter. Det skall vara så mycket vatten så det täcker köttet. Sila bort vattnet (då försvinner det smälta fettet.) Häll tillbaka köttet i grytan och tillsätt nytt vatten, 1 msk kalvfond, ½ dl kaffegrädde, lök, tomatkross, svamp m.m. Låt det puttra cirka 15 -20 minuter, smaka av och krydda mer om det behövs... Supergott!!! .(Y):p(L)

  • Amika 1 maj 2009

    Jag kan tyvärr inte lägga upp receptet på köttfärssåsen, men min fostermamma gör den godaste jag vet. :) Har aldrig smakat någon som hennes. Den slår allt med hästlängder...
    Hon gör världens godaste köttfärssås och världens godaste potatismos! :) Få slår henne på fingrarna när det kommer till matlagning. :)

  • majamia 1 maj 2009

    Denna köttfärssås är vår favorit :D

    Köttfärssås med kanel

  • Okänd 1 maj 2009

    Naturligtvis tycker jag att min köttfärssås är godast.
    Älgfärs
    Lök
    Grädde
    Creme fraiche
    Salt
    Vitpeppar
    Grillkrydda
    Vitlökspeppar
    Ketchup
    Soya (Endast färgsoja)
    Strör på lite mjöl och reder av den till en tjock sås.....

  • The_mama97mia 1 maj 2009

    Tja nog tycker ungarna att min köttfärssås är godast, men kruxet är att den aldrig blir lika, jag följer inget recept. Den jag gjorde idag bestod av
    400 gram blandfärs
    1 gul lök (finhackad)
    2 vitlöksklyftor (pressade)
    En tetra krossade tomater
    1-2 msk tomatpuré
    1-2 msk rödvin som blivit över
    Salt
    Peppar från kvarn
    ngn msk flytande grönsaksfond
    1 riven morot
    chiliflakes
    spiskummin en gnutta
    Basilika,
    Oregano
    Detta fick puttra en bra stund o jag smakade av med mera salt, en gnutta socker

    Nykokt spaghetti till och ungarna var så glada.

  • Lotten_J 2 maj 2009

    Jag anv
    ca 500 g köttfärs
    1 buljongtärning
    1 finhackad lök
    Grillkrydda, svartpeppar, chilipeppar samt piffikrydda.
    1 pkt grädde
    samt färgsätter med coloritsoya

  • Erajscha 2 maj 2009

    Jag fräser:

    500 nötfärs
    2 st grovt rivna morötter
    2 hackade rödlökar
    1 rågad tesked pressad vitlök

    och kryddar det med peppar, paprikapulver och oregano.

    Sen slår jag på en skvätt soja och smular i en köttbuljongtärning och en burk krossade tomater och låter det puttra en stund. Sen slår jag i en burk avrunna skivade champinjoner och en halv burk creme fraiche och låter det i princip bara koka upp.

  • mooseella 8 maj 2009

    Den ultimata köttsåsen är denna:
    Köttfärssås á la Staffan
    Tag fram en rejäl gryta med lock.

    2 kg köttfärs (2/3 oxfärs 1/3 fläskfärs)
    Ca 300g skivade champinjoner, stekta i smör och smaksatta med ljus soya

    olivolja
    Salt och svartpeppar
    Rikliga mängder skivad gul lök 5-8 st
    Några finskivade vitlöksklyftor 4-8 st
    En strimlad paprika
    1 tub tomatpuré
    1 glas rött vin
    En skvätt balsamvinäger
    Grönsaks- och hönsbuljong tärningar till önskad mustighet
    Franska örter
    chili

    Bryn färsen på hög värme. Finfördela den noga.
    Krydda.
    Låt löken svettas utan att den tar färg.
    Kläm i tomatpurén och slå på vinet + balsamvinäger och buljongtärningarna
    Häll i de stekta champinjonerna och dofta över örterna.
    Tillsätt sedan en skvätt god olivolja och lite chili för hettan.

    Viktigt: Lägg ett lock på grytan, sänk värmen och låt puttra i minst en timme. All lök skall smälta in i såsen, köttsåsen skall bli till en homogen, väldoftande massa

    Servera med valfri pasta, nyriven parmesan och en krispig vitkålssallad


    2006-09-06
    Matmagsinet

  • flingsalt 8 maj 2009

    Den lät god. Mest för att löken ska få puttra in i såsen ordentligt. :)

  • zudette 8 maj 2009

    Jag tar vad jag har från gång till gång - blir aldrig samma! Basen är köttfärs, lök, vitlök och tomatpuré... en tar jag det som passar och som jag har i skafferi och kyl! - blir aldrig samma från gång till gång men ofta lika gott men ibland ännu godare! - Det är ju det som är grejjen men matlagning övehuvudtaget, tycker jag - IMPROVISERA MERA!(Y)

  • evaekan 8 maj 2009

    Köttfärssås

    1,5 kg köttfärs
    gul lök
    vitlök
    krossade tomater och chilisås
    tärnad paprika i önskade färger
    1 hel flarra rödvin
    kryddor efter behag, varför inte oregano

    låt puttra
    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmed färsk pasta

  • BitteWien 8 maj 2009

    Hej,
    min köttfärssås går mer åt det sydligare hållet. jag gör en rejäl sats och fryser in i lagom stora portioner att ta fram
    1 kg blandfärs ( fläsk/nöt)
    2 paket Pimito à 500 gr (finns säkert en motsvarighet i Sverige det handlar om italienska tomater i tärningar)
    2 - 3 gula lökar
    100 gr. bacon i småbitar
    2 morötter
    en bit selleri
    Oregano
    Basilika
    Bohnenkraut
    Rosmarin
    Salbei
    färska eller torkade
    salt ( ev. buljongtärning istället för salt) och peppar

    Stek färsen i olja eller stekmargarin tills den fått ordentlig färg. Stek löken fint hackad tillsammans med grönsakerna och baconet i små, små tärningar. Blanda allt och tillsätt tomatbitarna och rikligt med örter ( det viktigaste!)
    smaka av med salt och peppar.
    Birgitta aus Wien

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.