Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitkålsallader.

  • Klingan 17 april 2008

    4-5 dagar brukar den hålla utan problem.

  • pia61 17 april 2008

    Här ska du få en av mig, riktigt smarrig!

    Blåhammarens vitkålssallad

  • pia61 17 april 2008

    Glömde att skriva att du kan ha den i kylskåpet i en plastbunke ca 4 dagar.

  • Bianca 17 april 2008

    Jag brukar köra ett halvt vitkålshuvud i matberedaren till den är i lagom små bitar och sen blanda med väl avrunnen krossad ananas. Suveränt gott och saftigt! och enkelt.(Y)

  • marie79 17 april 2008

    strimmlad vitkål olja och rejält med citronpeppar ....super gott

  • Russinet-Korinten 17 april 2008

    Mitt tips är att blanda med citronolivolja eller balsamvinäger, men vi brukar bara göra det förstnämnda.

  • lisa_s 17 april 2008

    Jag brukar göra en vitkålssallad med lite "mer" i,mängd efter eget tycke:
    strimlad vitkål,
    grovriven morot,
    skivad paprika,
    skivad rödlök och eller purjolök
    salt och grovmalen svartpeppar

    Slå över en lag av lika delar olja,socker och vinäger som ska kokas upp och slås kokhet
    över grönsakerna.Blanda och låt stå och dra några timmar,smaka av.
    Håller minst 3-4 dagar i kylen.
    (Är man rädd för sockret går det bra att minska minska mängden lite.)

  • Lena 17 april 2008

    Skrivet av molgan den 17 apr 2008
    Om du går in på mina recept så har jag en tre veckors sallad mvh Lena
    Jag funderar allvarligt på att göra en vitkålsallad och ha i kylen. För oftast så hoppar vi över salladen för att ingen av oss orkar göra den. Lite trist.
    Finns det olika varianter på vitkålsallad? Passar den till allt?
    Hur länge kan den vara i kylen?

  • Kicki8 17 april 2008

    Brukar göra 3 veckors sallad(räcker ej så länge)
    Den 3 veckors sallad jag har är:
    1kg vitkål
    1kg morot
    paprika
    purjolök / lök strimmlas

    1dl äppelcidervinäger
    1dl olja
    2 msk socker
    salt +peppar kokas upp och hälls över salladen varm

  • jas65 17 april 2008

    Skrivet av Kicki8 den 18 apr 2008

    Brukar göra 3 veckors sallad(räcker ej så länge)
    Den 3 veckors sallad jag har är:
    1kg vitkål
    1kg morot
    paprika
    purjolök / lök strimmlas

    1dl äppelcidervinäger
    1dl olja
    2 msk socker
    salt +peppar kokas upp och hälls över salladen varm


    Tillsätt gärna lite lingon i för detta recept tycker jag låter gott
    Mvh
    Höfta mera

  • Jessika 18 april 2008

    Det här är min absoluta favorit. Håller utan problem 1 vecka i kylen (men den brukar inte räcka så länge).

    Vitkålssallad

  • lennali 18 april 2008

    Det är gott med vitkål, lingonsylt och rivet äpple, särskilt till köttfärsrätter som köttbullar och köttfärslimpa.

  • Eken 18 april 2008

    Jag brukar finstrimla vitkål, rödkål och purjolök som blandas väl i en bunke. När det är dags att äta häller jag sedan över olja och vinäger och kryddar med örtsalt och peppar.
    Klarar sig gott och väl ett par dagar i kylen.

  • tilda 18 april 2008

    strimla vitkål. Blanda med gräddfil eller creme fraiche och valfri dressingmix. (Y)

  • Roggan 18 april 2008

    Vitkålssallad kan hålla upp till tio dagar om du blandar med vinäger och olja, efter det minskar c-vitaminet. Blandar man i creme fraiche eller gräddfil så kanske den inte håller lika bra. Kan bli lite vattnigt. Då jag gör coleslaw blandar kesella med creme fraiche/gräddfil för lite magrare variant ibland.
    Här är i alla fall ett lätt och gott recept:

    Coleslaw på mitt sätt

  • annakat 18 april 2008

    Och här kommer min familjs favorit på temat vitkålssallad. Lärde det mig för flera år sedan av en erfaren hushållslärarinna. Busenkelt!
    5 dl finstrimlad vitkål
    1 mosad banan
    1 ½ dl gräddfil
    Blandas. Bör helst ätas samma dag då bananen gör att den mörknar.

  • majamia 18 april 2008

    Färgglad och god vitkålssallad

  • Beson 18 april 2008

    Här kommer mitt bidrag:

    [recept]12897(/recept]

  • Beson 18 april 2008

    Försöker igen.

    Vitkålsallad

  • The_mama97mia 18 april 2008

    Jag har i en annan tråd någonstans efterlyst en salladsdressing, tror vi hade den till salladskål, men jag slänger ut fråga i denna tråd.
    Dressingen jag saknar var med ättika, vatten, lite socker, olja och DILL. Svartpeppar var det säkert i men mer minns jag inte o ffa inte proportioner. Jag jobbade då på en lunchrestaurant o vi gjorde stora satser av den salladen. Ingen som känner igen det?????

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.