Glömde att skriva att du kan ha den i kylskåpet i en plastbunke ca 4 dagar.
Bianca17 april 2008
Jag brukar köra ett halvt vitkålshuvud i matberedaren till den är i lagom små bitar och sen blanda med väl avrunnen krossad ananas. Suveränt gott och saftigt! och enkelt.(Y)
marie7917 april 2008
strimmlad vitkål olja och rejält med citronpeppar ....super gott
Russinet-Korinten17 april 2008
Mitt tips är att blanda med citronolivolja eller balsamvinäger, men vi brukar bara göra det förstnämnda.
lisa_s17 april 2008
Jag brukar göra en vitkålssallad med lite "mer" i,mängd efter eget tycke:
strimlad vitkål,
grovriven morot,
skivad paprika,
skivad rödlök och eller purjolök
salt och grovmalen svartpeppar
Slå över en lag av lika delar olja,socker och vinäger som ska kokas upp och slås kokhet
över grönsakerna.Blanda och låt stå och dra några timmar,smaka av.
Håller minst 3-4 dagar i kylen.
(Är man rädd för sockret går det bra att minska minska mängden lite.)
Lena17 april 2008
Skrivet av molgan den 17 apr 2008
Om du går in på mina recept så har jag en tre veckors sallad mvh Lena
Jag funderar allvarligt på att göra en vitkålsallad och ha i kylen. För oftast så hoppar vi över salladen för att ingen av oss orkar göra den. Lite trist.
Finns det olika varianter på vitkålsallad? Passar den till allt?
Hur länge kan den vara i kylen?
Kicki817 april 2008
Brukar göra 3 veckors sallad(räcker ej så länge)
Den 3 veckors sallad jag har är:
1kg vitkål
1kg morot
paprika
purjolök / lök strimmlas
1dl äppelcidervinäger
1dl olja
2 msk socker
salt +peppar kokas upp och hälls över salladen varm
jas6517 april 2008
Skrivet av Kicki8 den 18 apr 2008
Brukar göra 3 veckors sallad(räcker ej så länge)
Den 3 veckors sallad jag har är:
1kg vitkål
1kg morot
paprika
purjolök / lök strimmlas
1dl äppelcidervinäger
1dl olja
2 msk socker
salt +peppar kokas upp och hälls över salladen varm
Tillsätt gärna lite lingon i för detta recept tycker jag låter gott
Mvh
Höfta mera
Jessika18 april 2008
Det här är min absoluta favorit. Håller utan problem 1 vecka i kylen (men den brukar inte räcka så länge).
Det är gott med vitkål, lingonsylt och rivet äpple, särskilt till köttfärsrätter som köttbullar och köttfärslimpa.
Eken18 april 2008
Jag brukar finstrimla vitkål, rödkål och purjolök som blandas väl i en bunke. När det är dags att äta häller jag sedan över olja och vinäger och kryddar med örtsalt och peppar.
Klarar sig gott och väl ett par dagar i kylen.
tilda18 april 2008
strimla vitkål. Blanda med gräddfil eller creme fraiche och valfri dressingmix. (Y)
Roggan18 april 2008
Vitkålssallad kan hålla upp till tio dagar om du blandar med vinäger och olja, efter det minskar c-vitaminet. Blandar man i creme fraiche eller gräddfil så kanske den inte håller lika bra. Kan bli lite vattnigt. Då jag gör coleslaw blandar kesella med creme fraiche/gräddfil för lite magrare variant ibland.
Här är i alla fall ett lätt och gott recept:
Och här kommer min familjs favorit på temat vitkålssallad. Lärde det mig för flera år sedan av en erfaren hushållslärarinna. Busenkelt!
5 dl finstrimlad vitkål
1 mosad banan
1 ½ dl gräddfil
Blandas. Bör helst ätas samma dag då bananen gör att den mörknar.
Jag har i en annan tråd någonstans efterlyst en salladsdressing, tror vi hade den till salladskål, men jag slänger ut fråga i denna tråd.
Dressingen jag saknar var med ättika, vatten, lite socker, olja och DILL. Svartpeppar var det säkert i men mer minns jag inte o ffa inte proportioner. Jag jobbade då på en lunchrestaurant o vi gjorde stora satser av den salladen. Ingen som känner igen det?????
4-5 dagar brukar den hålla utan problem.
Här ska du få en av mig, riktigt smarrig!
Blåhammarens vitkålssallad
Glömde att skriva att du kan ha den i kylskåpet i en plastbunke ca 4 dagar.
Jag brukar köra ett halvt vitkålshuvud i matberedaren till den är i lagom små bitar och sen blanda med väl avrunnen krossad ananas. Suveränt gott och saftigt! och enkelt.(Y)
strimmlad vitkål olja och rejält med citronpeppar ....super gott
Mitt tips är att blanda med citronolivolja eller balsamvinäger, men vi brukar bara göra det förstnämnda.
Jag brukar göra en vitkålssallad med lite "mer" i,mängd efter eget tycke:
strimlad vitkål,
grovriven morot,
skivad paprika,
skivad rödlök och eller purjolök
salt och grovmalen svartpeppar
Slå över en lag av lika delar olja,socker och vinäger som ska kokas upp och slås kokhet
över grönsakerna.Blanda och låt stå och dra några timmar,smaka av.
Håller minst 3-4 dagar i kylen.
(Är man rädd för sockret går det bra att minska minska mängden lite.)
Om du går in på mina recept så har jag en tre veckors sallad mvh Lena
Jag funderar allvarligt på att göra en vitkålsallad och ha i kylen. För oftast så hoppar vi över salladen för att ingen av oss orkar göra den. Lite trist.
Finns det olika varianter på vitkålsallad? Passar den till allt?
Hur länge kan den vara i kylen?
Brukar göra 3 veckors sallad(räcker ej så länge)
Den 3 veckors sallad jag har är:
1kg vitkål
1kg morot
paprika
purjolök / lök strimmlas
1dl äppelcidervinäger
1dl olja
2 msk socker
salt +peppar kokas upp och hälls över salladen varm
Brukar göra 3 veckors sallad(räcker ej så länge)
Den 3 veckors sallad jag har är:
1kg vitkål
1kg morot
paprika
purjolök / lök strimmlas
1dl äppelcidervinäger
1dl olja
2 msk socker
salt +peppar kokas upp och hälls över salladen varm
Tillsätt gärna lite lingon i för detta recept tycker jag låter gott
Mvh
Höfta mera
Det här är min absoluta favorit. Håller utan problem 1 vecka i kylen (men den brukar inte räcka så länge).
Vitkålssallad
Det är gott med vitkål, lingonsylt och rivet äpple, särskilt till köttfärsrätter som köttbullar och köttfärslimpa.
Jag brukar finstrimla vitkål, rödkål och purjolök som blandas väl i en bunke. När det är dags att äta häller jag sedan över olja och vinäger och kryddar med örtsalt och peppar.
Klarar sig gott och väl ett par dagar i kylen.
strimla vitkål. Blanda med gräddfil eller creme fraiche och valfri dressingmix. (Y)
Vitkålssallad kan hålla upp till tio dagar om du blandar med vinäger och olja, efter det minskar c-vitaminet. Blandar man i creme fraiche eller gräddfil så kanske den inte håller lika bra. Kan bli lite vattnigt. Då jag gör coleslaw blandar kesella med creme fraiche/gräddfil för lite magrare variant ibland.
Här är i alla fall ett lätt och gott recept:
Coleslaw på mitt sätt
Och här kommer min familjs favorit på temat vitkålssallad. Lärde det mig för flera år sedan av en erfaren hushållslärarinna. Busenkelt!
5 dl finstrimlad vitkål
1 mosad banan
1 ½ dl gräddfil
Blandas. Bör helst ätas samma dag då bananen gör att den mörknar.
Färgglad och god vitkålssallad
Här kommer mitt bidrag:
[recept]12897(/recept]
Försöker igen.
Vitkålsallad
Jag har i en annan tråd någonstans efterlyst en salladsdressing, tror vi hade den till salladskål, men jag slänger ut fråga i denna tråd.
Dressingen jag saknar var med ättika, vatten, lite socker, olja och DILL. Svartpeppar var det säkert i men mer minns jag inte o ffa inte proportioner. Jag jobbade då på en lunchrestaurant o vi gjorde stora satser av den salladen. Ingen som känner igen det?????