Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Efterrätt på julbordet

  • Okänd 20 december 2007

    Serveras det nån efterrätt på ert julbord?Hos mig blir det Dajmrulltårta,fruktcoctail och lättvispad grädde.Är gott med nåt sött efter efter ett stabbigt julbord.

  • Okänd 20 december 2007

    Texten blev lite knasig,ursäckta

  • Aspholme 20 december 2007

    Ris alá Malta var förr en klassiker, men numera, så blir det oftast glass och bär.

  • styvan 20 december 2007

    Kanske någon god "kaka" eller glass till kaffet men oftast så orkar ingen äta efterrätt efter julmaten...det får bli godsaker i mellandagarna istället:D(Y)

  • jessica_lindberg 20 december 2007

    Ris Ala Malta är ju supergott!
    Det tycker jag är en självklarhet på julbordet.(Y)

  • imse 20 december 2007

    Vi brukar äta Bohusländsk ostkaka med björnbärssylt, konstigt nog går alltid lite grand ner hur mycket man än har ätit av julmaten.
    I år vill jag även servera en apelsinsallad med kanderade mandlar som topping.

  • bejofr 20 december 2007

    Vi brukar ha äggost med kanel och socker. Förr ingick den i julbordet men nu anser vi att den ska ha sin egen plats.

  • tuden 20 december 2007

    Hos blir det ostkaka med grädde och bär (Y)

  • Lena 20 december 2007

    Hos oss blir det fruktsallad och risalamalta:p

  • evaldo 20 december 2007

    Apelsinris brukar vi ha om det inte blir ostkaka med hjortronsylt med vispgrädde.

  • Carro67 20 december 2007

    Hos oss har vi Ris a la malta med saftsås och äggost med sylt och grädde:)

  • anluk 20 december 2007

    Nej vi har faktiskt aldrig haft någon efterrätt just på julbordet

  • mistralwind 20 december 2007

    brukar vara så "stuppe" efter julmat så man orkar inget. Kakor till kaffet finns det ju.
    Dock såg jag på morgonTV, kocken fryste skalade, kärnlösa mandariner (funkade med alla citrusfrukter), och när det var dags att äta så drog han dem på ett rivjärn, så det blev ett slags "mandarinsnö". Tydligen lagom lätt och friskt efter en fet julmiddag! Såg gott ut!

  • olga93 20 december 2007

    Min mormor brukar varje jul göra plommonröra, och så sätter vi grädde på. Det är en tradition. Det här året har jag tänkt mycket på det där med julefterrätter och det finns inte så mycket traditionella julefterrätter och det är väldigt synd. Det här året har jag sökt mycket efter recept och hittat några som verkar riktigt goda.

  • BackaMona 20 december 2007

    Vi har aldrig någon efterrätt på julafton Då dricker vi kaffe lite senare med en god kaka till.
    Juldagen däremot har jag ända sedan lite tjej ätit Rislalmalta med apelsinbitar med socker på. Åh vad gott!!!!!
    :p(Y)

  • horrors 26 juli 2008

    Ris alá Malta är jättegott men i år ser jag fram emot att få pepparkaks rutor med cream cheese frosting :p

  • Fiona 26 juli 2008

    I min familj har vi alltid ätit tårta och kakor... Mormor hade dille på tårtor, så det blev tradition..
    I sambons familj, som jag firade med första gången förra året, äts det äggost med sylt och grädde, samt ris a la malta med saftsås..

  • busan37 26 juli 2008

    Vi har alltid haft ris a la malta till kaffet. Men inte direkt efter maten

  • salsa 13 augusti 2008

    Ris á la Malta med jordgubbssaftsås med hela jordgubbar i. Fast det äter vi sent på kvällen så vi inte går och lägger oss hungriga:p
    Vi dricker däremot kaffe direkt efter maten och till det har vi After Eight.

  • SDMaya 14 augusti 2008

    Hos oss blir det risgrynsgröt med saftsoppa, (varmgröt, iskall saftsoppa) Mmmmm så gott.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.