Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julgodis för nötallergiker

  • Lillhoney 1 december 2008

    Jag och mina vänner ska traditionsenligt träffas på lördag och göra julgodis. Jag är nu på jakt efter något gott julgodis man kan svänga ihop. Problemet är att en av tjejerna är nötallergiker, vilket gör det ganska klurigt eftersom nötter ingår i en eller annan form i typ allt som har med julen att göra... Det brukar bli tryfflar på längden och tvären, men det hade ju varit kul med lite omväxling! Finns det någon som har något bra tips? Det ska helst gå hyfsat snabbt också (t.ex. är det ju inte så bra om det måste stå i kyl/frys en natt eller så...).

    Tack på förhand!

  • MissLo 1 december 2008

    Smält blockchoklad och blanda ner puffat ris. Gör en stor kaka på plåt och bryt bitar när den stelnat alt. gör lagom stora klickar eller använd mellanstora pappersformar. Det stelnar ganska fort så lättsammare godis går nog knappast att göra. (Y)
    Lycka till!

  • Nilof 1 december 2008

    Det finns många recept på olika sorters bollar. Sök på det så kommer det upp många goda alternativ. Har sparat många själv, enkla och goda. Man får upp mat recept också men dom får man bläddra förbi.
    Hoppas du hittar något bra.

  • stinalena 1 december 2008

  • marialm 4 december 2008

    hej! har precis lagt in ett recept på kola med muscovadosocker och marabuochoklad. det blir väldigt gott utan att blanda i vare sig mandel eller nötter. den kolan blir nästan som lonkakola i konsistenen. prova. Lycka till

  • Eery 5 december 2008

    är hon bara allegisk emot nötter? OM det är så kan man uten större smakförändringe ersätta med frön..

    finns ett recept på dajm som jag testat här på mk som är helt nötfritt

    Farmors dajm!

    knäck kan göras med en massa andra saker istället för hackad mandel, testa med krossad polkagris, sesamfrön eller nått annat gott, dadlar med olika fyllning dragerade i choklad.

  • monac 5 december 2008

    gör det här...rostad kokos är jätte gott i,samt aprikoser-torkade :)

    vitchoklad bräck med russin & nötter

  • monac 5 december 2008

    p.s. Menar alltså at du byter ut nötterna mot kokos och mer torkad frukt.
    Havrefrasen gör att det blir krispigt och knaprigt ändå!...lycka till.:)

  • Andersjons 5 december 2008

    En annan enkel och god godisbit är att doppa torkad aprikos i choklad, några mörka, några ljusa och några vita. Kom ihåg att köpa choklad av bra kvalitet, måste inte vara blockchoklad, och tänk på att chokladen kan innehålla spår av nötter.

  • anluk 5 december 2008

    Här kommer en del förslag, vet inte om hon tål mandelmassa... Men tog med ett recept med det och ett med sötmandel. Allergier är ju så olika en del tål sötmandel även när man är nötallergier.








  • kickiekblad 5 december 2008

    fUDGE

  • Roggan 6 december 2008

    Har lite godisrecept, men de är kanske för besvärliga...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.