Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron-och pepparstekt oxfilé

  • escort-123 30 december 2008

    Hej! Jag och mina vänner har tänkt att tillaga denna rätt med oxfilé, som beskrivs som ljuvlig vid rubriken. Jag har doc en fråga, närdet gäller potatisen; ska inte potatisen in i ugnen igen, då den blandats med kronärtskockorna? Det står nämligen inget om det i receptet. Hoppas det finns någon som gjort denna rätt och kan svara! Gott Nytt År från Eva i Uppsala!

  • escort-123 30 december 2008

    Skrivet av Franke1 den 30 dec 2008

    Hej! Jag och mina vänner har tänkt att tillaga denna rätt med oxfilé, som beskrivs som ljuvlig vid rubriken. Jag har doc en fråga, närdet gäller potatisen; ska inte potatisen in i ugnen igen, då den blandats med kronärtskockorna? Det står nämligen inget om det i receptet. Hoppas det finns någon som gjort denna rätt och kan svara! Gott Nytt År från Eva i Uppsala!

  • Pirkko 30 december 2008

    Hej Franke1

    Potatisen går att förbereda dagen före och sedan bara värmas i micro/vanlig ugn strax före serveringen.
    Mvh. / Pirkko

  • matnjutaren 30 december 2008

    Var har du hittat receptet Franke1?
    Blir lättare att hjälpa till då.(L)

  • Pirkko 30 december 2008

    Jag har Allt Om Mat nr:1 / 2003 och där står det;

    Dagen innan:
    Gör kronärtskockskräm till potatisen.

    Samma dag:
    Ugnstek potatis och varva med kronärtskockskräm.

    Strax före servering:
    Värm potatisen i mikrovågsugnen på låg effekt.

    Jag tror att om man gör allt på strax före servering, då behövs inte sätta det in i ugnen igen.

    Gott nytt år!

  • matnjutaren 30 december 2008

    Jaha! :D
    Det var en KRÄM. :)
    Ja då har du helt rätt Piirko!(Y)

    Gott Nytt År på dej med! (L)

  • farmoringer 30 december 2008

    Det kanske är det här receptet hon har....


    Citron & pepparstekt oxfilé

  • escort-123 30 december 2008

    Skrivet av matnjutaren den 30 dec 2008

    Var har du hittat receptet Franke1?
    Blir lättare att hjälpa till då.(L)


    Hej! har bu fått svar från en pperson, som skriver att det ät hämtat från Allt om mat nr:1 år 2003. Sjålv hittade jag det här på Matklubben och receptet heter just citron-och pepparstekt oxfilé med balsamicosås och potatis-och kronärtscreme. Då stämmer det som står; alltså att man bara behöver värma potatisen om det skulle behövas. Mvh! Eva

  • escort-123 30 december 2008

    Skrivet av farmoringer den 30 dec 2008

    Det kanske är det här receptet hon har....


    Citron & pepparstekt oxfilé

    japp, detta är receptet vi ska tillaga imorgon! / Eva

  • Pirkko 30 december 2008

    Du har rätt.
    Matklubbens recept är hämtat just från Allt om Mats sida.
    I receptet står.


    Från den 16:e jan 2008, 12:02
    (Källa: AoM nr 1 2003)

  • matnjutaren 30 december 2008

    Skrivet av Franke1 den 30 dec 2008

    Skrivet av matnjutaren den 30 dec 2008

    Var har du hittat receptet Franke1?
    Blir lättare att hjälpa till då.(L)


    Hej! har bu fått svar från en pperson, som skriver att det ät hämtat från Allt om mat nr:1 år 2003. Sjålv hittade jag det här på Matklubben och receptet heter just citron-och pepparstekt oxfilé med balsamicosås och potatis-och kronärtscreme. Då stämmer det som står; alltså att man bara behöver värma potatisen om det skulle behövas. Mvh! Eva


    Ja det stämmer bra.:)
    Nu när jag läst receptet med, (Tack farmoringer! :D)och inser att potatisen ska VARVAS med kronärtskockshjärtanen..puh..långt ord..:p som du gjort till en kräm. DÅ fall allt på "plats" här med. :D(Y)
    Undrar bara vad.."tornen" av potatisen betyder?
    Någon som är förstår det och kan hjälpa till kanske..?(L)

  • Pirkko 30 december 2008

    I Allt om Mat finns en bild på 3 potatisskivor stablade och , varvade (fyllda) med 2 lager kronärtskockskräm.
    Blir en "torn".

  • escort-123 30 december 2008

    Skrivet av Pirkko den 30 dec 2008

    Hej Franke1

    Potatisen går att förbereda dagen före och sedan bara värmas i micro/vanlig ugn strax före serveringen.
    Mvh. / Pirkko


    Tack för tipset! Gött slut! /Eva

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.